Cookie- og Privatlivspolitik

Florence

Tilladt for alle
Filmen har en humoristisk grundstemning. Den indeholder mild dramatik i form af håndgemæng, samt en syg kvinde der besvimer. Det vurderes at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
25.08.2016
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Florence Foster Jenkins
|
Versioner: se alle
2D, 2D Eng. Tale, Babybio, Strikkebio, Seniorbio, Særvisning
|

Filmen 'Florence' handler om den velhavende Florence Foster Jenkins fra 1940'ernes New York, der målrettet jagter drømmen om at blive en stor sangerinde.

I Florences eget hoved lyder hendes stemme smuk og ren, men for alle andre er resultatet forfærdeligt. Faktisk så tåkrummende pinligt, at det er helt utroligt morsomt.

St. Clair Bayfield, der både er hendes ægtemand og manager, er dog fast besluttet på at skærme sin elskede fra sandheden og sørger altid for, at publikum foregiver at være henrykte på trods af det manglende talent.

Men da Florence beslutter sig for at synge ved en stor koncert i Carnegie Hall, hvor det ikke er muligt at kontrollere publikum, står St. Clair nu over for sin største udfordring. 

'Florence' er baseret på den sande historie om Florence Foster Jenkins, der må anses som et af musikhistoriens mest ejendommelige bekendtskaber, og det er faktisk årets anden film om den talentløse sangerinde efter den franske Marguerite.

Stephen Frears (The Queen) instruerer, og i titelrollen ses Meryl Streep, mens Hugh Grant spiller hendes overbeskyttende ægtemand. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (663 votes)
4.3
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... Meryl Streep portrætterer [Jenkins'] selvbedrag og opløsning i sygdom og desillusion med en blanding af sødme og sympati." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Grant er intet mindre end sublim i rollen som St. Clair. Streep leverer som altid en god præstation i sin rolle som Florence." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "Biografiske film kan sagtens fungere fint, når de har en interessant eller indsigtsfuld historie at byde på - men 'Florence' er blot en forglemmelig sag ..." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Næppe nogen anden kunne udstille talentløshed og selvbedrag så indlevet og solidarisk som [Meryl Streep] med sine uudtømmelige evner for persontegning." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Rutineret underholdning, men også så forudsigelig en afvejning af komedie og tragedie, at Frears næsten sætter sig mellem to stole." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Florence' er lydefrit skruet sammen. Blot virker filmen ikke som en nødvendig fortælling, mere som en historisk rekonstruktion." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Meryl Streep spiller aldeles fremragende og gør den ellers lidt tåbelige og latterlige karakter til et ægte menneske. Også Hugh Grant er vældig overbevisende som skuespilleren, der har opgivet sin karriere og i stedet har påtaget sig noget der ligner et 24 timers skuespillerjob som hendes kone. Det er lige før, at hans historie er lige så interessant at dykke ned i som Florence’s. For selv om han vel primært er sammen med hende for pengenes skyld, så elsker han hende alligevel. Interessant forhold.

Selve hovedhistorien er desværre temmelig forudsigelig (især hvis man har læst anmeldelserne). Jeg synes heller ikke, at hendes sang var speciel komisk at høre på. For man kan godt høre, at de falske toner er konstruerede og indøvede - hvilket for mig helt fjernede det element i filmen, der skulle forestille at være morsomt.

Dan

En sand historie om Florence - ikke Nightingale men Jenkins. Her spillet af Meryl Streep - og det gør hun fremragende. Og hun bliver godt bakket op af Hugh Grant og sin akkompagnatør Cosme Mc moon , spillet af Sam Helberg. Han er en sprudlende perle af komik så man får tårer i øjnene. Men der var også en grad af alvor og tristesse i denne film, så det var ikke lutter grin det hele.

Miss Hearts

Det er jo ikke skønsang, men det er en helt igennem, skøn film. Meryl Streep og Hugh Grant er mine favoritter og gør det fremragende i denne film. Simon Helberg er dog meget tæt på at overgå dem. Man kunne ikke have valgt en bedre til rollen som Cosme McMoon. Har du ikke været inde og se filmen endnu - så skynd dig! Den er absolut værd at rende efter.

Pernilleuser/553198

Jeg vidste egentlig ikke rigtigt hvad jeg forventede da jeg skulle se filmen. Men blev meget glædelig overrasket. En anderledes film om en meget mærkværdig kvinde, som levede sin passion, selvom hun er røvdårlig til det. Og hendes mand, som elskede og støttede hende på sin egen måde. Fantastisk historie :-)

Jan

Faldt først i søvn og vågnede op og blev underholdt.

Vibekeuser/901185

Alt for laaaang

Jennifer

En medrivende film, om en fantastisk dame, der har øre for musik, men ikke sin egen stemme.
En film man kan leve sig ind i, og kan grine til, og så tåre i øjne.
Alt i alt, en rigtig god film :)

Segoyuser/116755

Hvorfor er den lige det, jeg fik grineflip, latter, tårer, smil, den var til og med romantisk.

Kærlighed gør magt og meget for den der er elsket og en fortælling om at leve dit liv med de talenter du nu har, for selv om de for andre ikke ikke er værdifulde var de det i denne film for hovedperson!!

Det er jo er en beskrivelse om en virkelig persons liv.
Så er mega glad for at min ven og jeg kom afsted.
Derfor 5 fine stjerner.

Birgitte P

Dejlig underholdende film med gode skuespillere, både Meryl Streep og Hugh Grant gør det rigtig godt i denne film. Pianisten Cosme var skøn og gav filmen det ekstra. Tak for en dejlig, skøn og meget underholdende film.

Miss Hearts

Du har helt ret. En herlig film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.