Cookie- og Privatlivspolitik

Kvinden i toget

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en utryg og tiltagende truende stemning. En af filmens personer lider af alkoholisme, hukommelsestab og psykisk ustabilitet og i flere lange intense scener skildres hendes fortvivlelse, raseri og angst. Der er endvidere flere voldsomme og blodige scener med voldelige overgreb og drab. I en lang og blodig scene bliver en af filmens centrale personer således slået og sparket til døde. Filmen vurderes derfor at kunne virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
03.11.2016
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Girl on the Train
|
Versioner: se alle
2D, Strikkebio, Seniorbio, Babybio, Event, Premium+10, Særvisning, 2D Event Senior, 2D Babybio Event
|

Thrilleren ’Kvinden i toget’ følger Rachel Wilson, som har svært ved at komme videre efter sin skilsmisse. Hun bruger nu hverdagene på at køre i toget mellem Manhattan og New York.

Rachel forsøger at glemme sit forspildte liv ved at drukne sine sorger, og fantasere om Megan og Scott Hipwell, der bor i et hus på samme gade, hvor hun selv delte et hjem med eks-manden Tom. Parret bliver iagttaget med misundelse hver dag fra togets vinduesplads.

Alkoholmisbruget tager over for Rachel, da hun en morgen vågner op med et blodigt ansigt og hukommelsestab. Senere bringes en efterlysning om, at Megan er forsvundet sporløst, og det er nu op til den forvirrede kvinde at finde ud af, hvad der skete den aften.

Thrilleren er en filmatisering af Paula Hawkins' bestseller-roman af samme navn, og instruktøren har tidligere transformeret en bog til det store lærred med det Oscar-nominerede drama Niceville

'Kvinden i toget' er fotograferet af danske Charlotte Bruus Christensen, som bl.a. har skabt de stemningsfulde billeder i Far from the Madding Crowd. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1775 votes)
4.1
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Sammenlagt set er 'Kvinden i toget' bestemt ikke nogen dårlig film, men det er en rodet film, hvor alle de brillante filmteknikere, der leger med det store elektriske tog, ikke for alvor kommer til deres ret." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Tate Taylor [formår] at skabe et stramt og stemningsmættet drama, hvor man som tilskuer gang på gang bliver ledt på fornøjeligt vildspor." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... filmen får trods flotte billeder af den danske fotograf Charlotte Bruus Christensen besynderligt lidt ud af romanens voyeuristiske elementer." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... kunstig spænding." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmatiseringen af Paula Hawkins’ roman fra 2005 er den britiske skuespiller Emily Blunts. Hun har den. Hun ejer den. Det er hendes film. [...] Hendes stil er tilbageholdende, subtil og mystisk." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Tate Taylor har skabt en ambitiøs mainstream-thriller, hvor handlingen med mange spring i tid er klippet som et puslespil med mange brikker i spil." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er ikke noget stort, koldt gys, og der er ingen chokerende gimmick. Men nok en tyk skive af virkeligheden, som taler til ældre millennials nu." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
bambiexplorer

The Girl on the Train er historien om Rachel Watsons liv efter sin skilsmisse. Hver dag tager hun toget til sit arbejde i New York. Og hver dag passerer toget huset hvor hun boede førhen. Hendes tidligere mand bor der stadig, nu med sin nye kone og barn. Da Rachel forsøger at lede tankerne væk fra sine egne problemer, begynder hun at fokusere på et andet par, Megan og Scott Hipwell, der bor et par huse længere nede af togstrækningen. Hun skaber en vidunderlig fantasi i sit hovede, hvor Hipwells er en perfekt, lykkelig og smuk familie.

Men så en aften da toget passerer huset, ser Rachel noget som chokerer hende ... Den næste dag vågner hun op, forslået og med voldsomme tømmermænd, og absolut ingen erindring om aftenen før. Hun har en følelse af at nemlig at noget forfærdeligt er sket ... men hvad? Så kommer tv-nyheden, der fortæller at Megan Hipwell er forsvundet. Rachel bliver interreseret i sagen, og forsøger at finde ud af hvad der skete med Megan, hvor hun befinder sig, og hvad præcist hun selv lavede den aften Megan forsvandt ...

I den første halvdel af The Girl on the Train bliver der godt nok kørt meget i tog. Og hver gang toget passerer de famøse huse, sænkes hastigheden til slow-motion. Det kan værer meget godt 2-3 gange, men efter at have oplevet det 117 gange indenfor de første 60 minutter, begynder det ærlig talt at blive en smule belastende. Udover dette misbrug af slow-motion, byder filmen ikke på de store filmiske nyskabelser. Well, der bliver gjort voldsomt brug af flash-backs, men hvilken film gør efterhånden ikke det :)

Emily Blunt (Rachel Watson), som vi kender fra fx. Sicario og Edge of Tomorrow, leverer en glimrende præstation i filmen. Måden hvorpå hun skildrer en kvinde som kæmper med flaskens dæmoner er til UG. Hun er virkelig langt ude, hun lyver om sin arbejde, hun lyver for sin roomie og hendes liv handler kun om at få drukket den næste flaske sprut. Hun tror, som alle alkoholikere, at hun er i stand til at skjule sin misbrug, hvilket hun selvfølgelig ikke er.

Udover Blunt, er The Girl on the Train ikke ligefrem proppet med A-liste skuespillere, i hvert tilfælde ikke af den type der er med i den slags film jeg ser ;) Det nærmeste vi kommer kendiser, er Rachels roomie Cathy, som spilles af Laura Prepon, som vi kender som Alex Vause fra TV-serien Orange is the New Black og Lisa Kudrow fra Friends ... siden da har hun ikke været med i det store, som spiller Rachels tidlligere mands chefs kone :D Begge har mindre og ej-mindeværdige roller i filmen.

Instruktøren Tate Taylor, som hidtil mest har slået sine folder som skuespiller, har (endnu) ikke det vilde instruktør-CV. Den eneste film jeg har set hvor han var med, var Planet of the Apes (Tim Burtons version fra 2001). De film han har instrueret, er jeg hidtil styret klar af. Han er vel ikke helt uden evner i instruktørfaget, men trods en par udmærkede og næsten chokerende voldelige scener, er filmen altså for lang-traurig i sin opbygning ... efter min smag.

Jeg er normalt fan af Emily Blunt, men denne her film kan hun altså ikke bære hjem alene. Jeg har ikke læst bogen, som skulle være god. Så om filmen lever op til bogen, skal jeg ikke kunne sige. Den lever i hvert tilfælde ikke op til mine forventninger. Og så kan jeg konstatere, at jeg var betænkeligt tæt på at tage en skraber undervejs. Jeg blev kun lige akkurat reddet af at tempoet blev skruet en anelse i vejret, i de sidste 20-25 minutter. At man aldrig skal tage en trailer for gode varer, bliver med al ønskelig tydelighed, bevist her. The Girl on the Train får tre stjerner.

Jeg så The Girl on the Train til premieren i UK for fire uger siden. Den får premiere i DK i dag!

blog.nilsbuch.dk

Nicklas Sigvaldason

Jeg så filmen på forpræmieren for en 1½ uge siden og kan virkelig anbefale den.. Var en super spændende film!

Ardimon

....så må håbe at filmen kan løfte den lidt op.

Marianne

var min oplevelse

Ardimon

...tror jeg springer filmen over..

Marianne

hvis du skal gøre indtryk på dit hjertes udkårne, og han/hun er til den slags historier.

Flette

fed bog har slugt den på meget kort tid, glæder mig :-)

Voyager2010

Tror den er mega spændende, så skal helt sikkert ses.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.