Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1989

Årets bedste film 1989

Sidste chance for at vinde fribilletter

Stem op!
61
Stem ned!
0
(reset)

Nogle år er mere solide på filmfronten end andre, og 1989 er et klokkeklart eksempel på høj kvalitet. Det har i hvert fald været umådelig svært at udvælge de 10 film, som skal indgå i afstemningen om årets bedste.

Resultatet er blevet en liste med udelukkende engelsksprogede film, og hvor der ikke engang er blevet plads til årets Guldpalme-vinder, Sex, Lies, and Videotape eller den Oscar-nominerede, danske Dansen med Regitze.

Den eneste ikke-engelsksprogede film, der var på nippet til at komme med, var John Woos klassiske actionfilm, The Killer, men den blev prioriteret fra til fordel for bl.a. 007-filmen Licence to Kill.

Kvalitetsfilm er i det hele taget nøgleordet for 1989. Dead Poets Society, Driving Miss Daisy, Born on the Fourth of July og de to efterfølgere Back to the Future Part II og Indiana Jones and the Last Crusade bød alle på solid underholdning i forskellige genrer.

Andre stærke film er til gengæld røget, primært pga. listens begrænsning, og både 'Do the Right Thing', Glory, Crimes and Misdemeanors, My Left Foot og 'Say Anything...' kunne lige så vel have optrådt blandt de 10 kandidater.

Tim Burton grundlagde den moderne superheltefilm med Batman, komplet med merchandise, solid markedsføring og ikke mindst et brud med den kiksede version af tegneseriefiguren fra 1960ernes tv-serie.

Endelig indvarslede Disney en ny tid for deres tegnefilm med den populære genfortælling af H.C. Andersens 'Den lille havfrue', og The Little Mermaid blev blot første skridt på vejen mod en regulær renæssance for filmselskabets animationsafdeling.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Vibmuser/610338

Det er bare en rigtig STOR film, og mit første møde med Robin Williams, en fantastisk skuespiller som både mestrede det alvorlige og det sjove, at gøre alvorligt sjovt og omvendt, hvilket er en meget stor kustart.

Donovan Comics

Min stemme gik til Marty McFly og kompagni. På trods af at 2'eren i serien er den dårligste (ikke dårlig, bare overgået af de to andre), så leverer den gedigen underholdning og scenerne med den elskelige Michael J. Fox a.k.a. Marty McFly tilbage i 1955 hvor han undgår og interagerer med sig selv fra sin første tur tilbage i tiden er både morsomme og godt fundet på af Bob gale og til dels Zemeckis. Den trilogi bliver jeg aldrig træt af og det værste ved part II var at man måtte vente en rum tid på den endelige afslutning i part III, men det var ventetiden værd! :)

Anita

Drivning miss Daisy - er bare en super god og klog film

Karin Elisabeth Fabricius

En smuk tankevækkende film. Modig!

lisbet

Stor fan af Batman film.
Det er altid noget der fanger.

Jan

En rigtig god film med en historie og et budskab.
At den så også krydres med gode skuespiller-præstationer gør det bestemt ikke ringere.

Miss Hearts

Dette var første gang jeg stiftede bekendtskab med Meg Ryan- og det var vel også den, der satte skub i hendes karriere. Hun var bare fantastisk. Og Billy Crystal kendte vi i forvejen fra tv serien Soap. Har set filmen flere gange - den er virkelig sjov, sød og romantisk med fremragende ordspil og dialoger.

Andersuser/933932

Efter den skuffende to'er var det fantastisk med tre'eren - ikke mindst med samspillet mellem Harrison Ford og Sean Connery. Herudover er kendingsmelodien jo fantastisk :-)

Angelina

jeg stemte på back to the future 2, da det er en film som gør mig helt nostalgisk.

kan tydeligt huske at jeg som lille holdt film maraton med min bror, hvor vi altid så alle back to the future filmene :)

det er helt klart en klassiker og en af de bedste film jeg nogen sinde har set. jeg stemmer på at alle skal se filmene da jeg ved at de helt klart vil elske Marty og doc :)

Annette

Kun fordi det er den eneste, af de film på listen, jeg stadig kunne finde på at se en kedelig søndag formiddag.
Disney har et særligt sted i mit hjerte <3

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Henrik

At en film skal laves så lang, at de så kun beskriver halvdelen af første bog på 3 timer, den gamle film kunne beskrive hele historien på 2 timer.

3 timer siden
Wayne

Rogue Squadron - er det eneste der er konkrete planer for.

18 timer siden
Aslanuser/577644
Aslanuser/577644

Kan ikke helt forstå den bølge af mandlige roller som af en eller anden grund absolut skal udskiftes med kvinder?

1 dag siden
jonas

Noget af det dårlige plot-development jeg nogensinde har været vidne til

1 dag siden
Henrikuser/250533
Henrikuser/250533

Dune overgik mine vildeste forventninger. Har ikke læst bøgerne, men er vild med science fiction.

1 dag siden