Cookie- og Privatlivspolitik

Back to the Future (1985)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
13.12.1985
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Back to the Future
|
Versioner: se alle
4K / 35 år jubilæum (u/ danske undertekster) , Originalversion
|

'Back to the Future' (Tilbage til fremtiden) er en 80er-klassiker af Robert Zemeckis.

Teenageren Marty McFly (Michael J. Fox) bliver i fuld fart ført tilbage til året 1955 ved hjælp af en tidsmaskine bygget af det excentriske geni Doc Emmett Brown (Christopher Lloyd).

Marty kommer uforvarligt til at sætte en rystende kædereaktion i gang, der truer hele hans families eksistens. I rollen som Martys far ses Crispin Glover.

'Back to the Future' efterfølges af to fortsættelser. 

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (220 votes)
5.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Malene

Ser den måske en gang om året - kongefilm, som man kan se igen og igen.

/ Jakob, Massage Pistol

Anders

Back to the future er virkelig en af mine ynglingsfilm!

2'eren og 3'eren er også udemærket, men intet slår den første!
Mvh Anders Vajhøj fra massagegun.dk
massagegun.dk

Viktor

Andre har Batman, Superman, Spiderman som helte - min helt er Doc! Jeg er ved at spare sammen til en de Lorean, så jeg også kan bygge mig en tidsmaskine. :-)

Frederik

En klassiker.... Jeg ber til gud hver dag at de ikke laver en reboot af denne film, fordi det ville være den dummeste ide ever...De største tilbud er ikke altid de gode tilbud.

Lars Michael

Noget af det bedste jeg har set meget længe.
Hold da fast hvor var den god, og det siger ikke så lidt.

Vigiluser/9028

Den er en af mine yndlingsfilm nogensinde, samt 2eren og 3eren;)

CINEMANDRUP

En gal videnskabsmand, en rebelsk musikalsk teenager, en fremtidsmaskine forklædt som en DeLorean bil, non-stop 80’er referencer, uforglemmelige karakterer = Genialitet. Instruktør, Robert Zemeckis, har så sandelig genereret 1.21 gigawatts opfindsomhed til dette skøre, men vidunderlige påfund af en film, der står så mange hjertes nær. Lad os kigge (tilbage) på Tilbage til Fremtiden;-)

Doc Emmet Brown (spillet af Christopher Lloyd) opfinder intet mindre end en tidsmaskine i form af en DeLorean bil og af uheldige årsager kommer vennen Marty (spillet af Michael J. Fox) til at gøre brug af denne, som sender ham tilbage i tiden, hvor han uforskyldt kommer til at skabe uro i fortidens balance og starte en kædereaktion, der truer med at slette hans families eksistens. Den eneste redning er i form af fortidens Doc Emmet Brown og så begynder kapløbet ellers om at nå tilbage til egen tid og få skabt orden i kaos inden da.

Instruktør, Robert Zemeckis, har i samarbejde med Steven Spielberg skabt denne unikke franchise og på samme tid udødeliggjort DeLorean bilen som værende blandt de sejeste biler i en filmserie. Deres forståelse for disse skæve personligheder og helt klassiske karakterer er mildest talt opløftende, for det er og bliver figurer du husker: Marty, Doc, Bif, Lorraine, George. De udgør tilsammen en bred vifte af skønne træk, med alt lige fra teenageren, bøllen, nørden, uskylden og til videnskabsmanden. Karaktererne kan for nogle virke overdrevet spillet, men det føler jeg på ingen måde. Filmen står så stærkt plantet i året 1985 for sin udgivelse, som værende blandt de bedste og alle skuespillere giver en præstation, som jeg med det største smil kan nyde den dag i dag. For filmen sender dig durk tilbage til barndommen.

Året 1985 taget i betragtning, så er det ekstraordinære flotte effekter der er lagt i denne film. Og filmen er heller ikke bange for at tage hul på en masse 80’er referencer (Pepsi, Kondi, skateboard, Chuck Berry osv.) for hvad der var populært dengang. Selvom der henvises til mange sjove ting, så bevarer det den røde tråd i historien og det føles fuldendt, gennemtænkt og ikke mindst mindeværdigt.

Og apropos mindeværdigt, så er del vel skønt at kunne huske så klassiske og ikoniske scener fra en film, som betød så meget i ens barndom. Alt lige fra bilens forsvinden ved opnået hastighed og flammende spor, skateboard jagtscenen, klokketårns scenen, fortryllelsen under havet festen og ej at forglemme ’Johnny Be Good’ leveret på guitar af selveste Michael J. Fox og så Doc Browns skøre og geniale væremåde som også gengives i gyldne citater.

Filmen har til den dag i dag noget af det mest mindeværdige musik, der nogensinde er lavet som temamusik. Den klassiske 80’er tone ved bilens fremtoning og titlens fremvisning og så ikke mindst et ikonisk band der leverer The Power of Love (Huey Lewis & The News). Der er virkelig en god lydside koblet til filmen og blot endnu mere grund til at skrue ekstra op for volumen.

Jeg ved så meget, at såfremt Tilbage Til Fremtiden kommer i biffen igen på et tidspunkt til en genvisning, så skal den helt sikkert opleves. Du vil snyde dig selv for en oplevelse af de helt særlige hvis du ikke så denne film. Jeg vil ikke gå så vidt som at kalde filmen for et mesterværk, men den er i hvert fald intet mindre end genial og fortjener hver en stjerne den har. Filmen blev nomineret til et hav af priser og vandt en del af dem og det er yderst velfortjent. Plottet er godt, det er sjovt, det er mindeværdigt og så er der sku stor ros til en instruktør som kan formå at udødeligegøre en DoLorean og give den en plads i filmhistorien. Og så skal der helt sikkert også lyde en særlig applaus til Christopher Lloyd og Michael J. Fox, som virkelig gjorde deres karakterer ære og gav filmen en ekstra dimension.

Så for at citere Doc Emmet Brown: ”Roads?…Where we are going, we don’t need roads”.

ALEX

Velskrevede anmeldelse der hiver en direkte tilbage i filmen, der bare skriger nostalagi :)! Man får helt lyst til at se den igen, hvis ikke det var fordi man havde det i forvejen! Super godt arbejde!

CINEMANDRUP

Tak for responsen ALEX. Er helt enig - det er bestemt en film der altid kan ses:-)

Topper

Back to the future filmene er et must-see for alle. Det er en filmrække som får os alle til at drømme om hvad nu vis man bare kunne købe en tidsrejse. Jeg så at der var nogle der havde lavet nogle tilbud den 1. april, det kunne være sejt at hvis man kunne købe en billet og se en Tyrannosaurus ganske som man kan bestille en flybillet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.