Cookie- og Privatlivspolitik

The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years

Tilladt for alle
Dokumentarfilmen har gennemgående en positiv stemning, men indeholder en del klip med skrigende fans og tumult. Da det voldsomme ikke udtrykker aggression, men nærmere begejstring, og da vi kun meget kort ser nogen komme i klemme i urolighederne, vurderes det, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
29.09.2016
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years
|
Versioner: se alle
2D, Event, + Live transmission, Seniorbio, Babybio
|

Musikdokumentaren 'The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years' er baseret på de første år af Beatles' karriere.

Filmen stiller skarpt på 1962-1966, dvs. den periode, hvor de turnerede og solidt placerede sig som et af verdens mest populære bands.

Instruktøren Ron Howard dykker ned i, hvordan John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr greb arbejdet an - hvordan de tog deres beslutninger, skabte musikken og ikke mindst sammen igangsatte en fælles karriere. Dokumentaren viser desuden forskellige private optagelser (8mm) fra rundt omkring i verden.

'The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years' blander liveoptagelser fra begyndelsen på The Cavern Club i Liverpool til den sidste koncert i Candlestick, San Francisco i 1966 med interviews med de to nulevende medlemmer, Paul McCartney og Ringo Starr.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (129 votes)
4.9
4.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  " En god historie fortalt med fine arkivfund..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... selvom vi selvfølgelig har hørt historien om popgruppen over dem alle en million gange før, er 'Eight Days a Week' også guf for Beatles-nørder." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Dette er virkelig The Beatles som vi aldrig har set og ikke mindst hørt dem før. Obligatorisk stof for enhver med blot perifer interesse for De Fantastiske Fire. Eller blot populærkultur i al almindelighed." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "De spillede godt og var slagfærdige, og så traf de gode beslutninger. Det gjorde dem til det første gruppegeni og de største popkomponister siden Mozart." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "EIGHT Days a Week var oprindelig tænkt som en dokumentar om de amerikanske turneer. Nu er den alligevel strakt til noget, der fortæller hele historien igen ..." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nanna

Jeg nød særarrangementet så meget at der var ved at flyde tårer! Hele min barndom hørte jeg mine forældres plader med The Beatles og elskede det. Efter min biograftur købte jeg en Beatles-boks med 13 originalalbums, dobbeltdisc ikke udgivet singler + 13 minidokumentarer om tilblivelsen af hvert album!

Ninse

Jeg nød virkeligt filmen, med alle deres dejlige gamle fede sange. Jeg synes det er brand ærgeligt at den så hurtigt er fjernet fra flere biografer, min kæreste og jeg , synes den var super fed.

Line FS

Fedt og rørende indblik i verdenshistoriens største band. Et must for Beatles fans.

bambiexplorer

Nu kan jeg ikke ligefrem påstå at jeg stormer i biografen og ser musikdokumentarfilm, eller dokumentarfilm overhovedet, særligt ofte. Så to af slagsen indenfor de seneste 14 måneder, The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years og Amy, det er temmelig imponerende. Anyways, en dokumentarfilm, af Ron Howard, om et af historiens største popbands, den skal bare ses. The Beatles blev dannet i 1960 og blev opløst i 1970. De slog igennem i 1963 og deres sidste optræden, en koncert på taget at deres studio på Savile Row i London, fandt sted i 1969. Selv om jeg var minus 2 år da de slog igennem, kan jeg ikke komme ud over at The Beatles var et skelsættende band :)

Som titlen antyder, koncentrerer filmen sig om de år hvor de turnerede verden tynd. Herunder den ene gang hvor de var i Danmark i april 1964. De fire unge mænd, knap 20 år, fra Liverpool, skabte mere massehysteri blandt tøserne end Justin Bieber, One Direction og alle dem fra samme skuffe tilsammen. Og det gjorde de samtidig med at de havde humor, en cool attitude, var hurtige på aftrækkeren, havde masser af musikalitet og, ikke mindst, stil. Samtidig med dette havde de også havde en mening om fx. raceadskillelsen i 60'ernes USA. De gjorde det klart at en koncert i Florida ikke ville blive afholdt, hvis alle racer ikke måtte sidde på de samme pladser. Hold da helt kæft hvor tidens unge idoler er pinlige, og pinligt ringe, sammenlignet med The Beatles!

Jeg synes at The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years er glimrende skruet sammen, dog savner man lidt drama. Det drama der er, skøjtes der ret let henover, kraftigt hjulpet på vej af Paul McCartney og Ringo Starrs udglattende kommentarer. Alligevel er filmen ikke uden sine rørende momenter. Bandets mange geniale sangtekster og melodier er medvirkende til at skabe den stemning. Ron Howard er ikke helt ueffen på det område. Han har da også mange gode spillefilm, herunder Apollo 13, A Beautiful Mind og Rush på CVet, så det manglede da bare. Uden at sammenligne The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years og Amy iøvrigt, er Amy dog en bedre dokumentarfilm. Den har naturligvis også Amys tragiske død som 27 årig, som filmens naturlige drama.

Udover kommentarer fra de fire Beatler, ja der er også arkivmateriale med de to afdøde medlemmer, fortæller bl.a. Sigourney Weaver, Whoopi Goldberg og Eddie Izzard ogsåom deres forhold til The Beatles. Er de to nævnte damer virkelig så gamle et de har været til koncert med The Beatles ... ja, det er de :) Weaver oplevede dem i Hollywood Bowl og Goldberg i New York. Deres beskrivelse af hvorledes disse koncerter påvirkede dem, er både sjov og rørende.

Soundtracket til filmen er naturligvis genialt. Billedsiden er langt hen ad vejen lige ud ad landevejen. Der bliver vist det som kommentarsporet snakker om, uden nogen fancy overgange og andet gejl. Der er heller ikke, så vidt jeg kan se, gjort forsøg på at restaurere elendige liveoptagelser. Det finder jeg ganske sympatisk, thi det øger filmens autencitet. Man kunne godt ønske sig at man fik set længere stykker uforstyrrede koncertoptagelser. Men det er kun ved The Beatles sidste koncert, der på taget i Savile Row, at vi under rulleteksterne får et par af deres største hits iden fulde længde.

Der er egentlig ikke så meget mere at sige! Er du enig i at The Beatles var et af de første STORE bands? Kunne du godt tænke at få en ting eller to at vide om bandet, som du måske ikke kendte til i forvejen, så vil jeg på det kraftigste opfordre dig til at se filmen. The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years får fire fine stjerner.

blog.nilsbuch.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.