Cookie- og Privatlivspolitik

The Blind Side

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
06.05.2010
| |
2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Blind Side
|

I sportsdramaet ’The Blind Side’ er teenageren Michael Oher vokset op i et fattigt kvarter, hvor han lever som hjemløs på gaden, får varmen på møntvasken og prøver at klare dagen og vejen.

Michael spiller amerikansk fodbold og sover i skolens gymnastiksal. En aften opdager Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) ham.

Leigh insisterer på, at han kommer med hende hjem, sådan at han kan overnatte en enkelt nat.

Hvad der starter som almindelig venlighed, bliver pludselig til meget mere end det. Michael bliver en del af Tuohy-familien, der giver ham en fast base.

Leigh hjælper Michael med at indfri sit potentiale, og den store teenager indser, at han ikke kun har et talent for sport, men at han også har evnen til at forene Tuohy-familien.

Sandra Bullock vandt en Oscar for sin præstation i 'The Blind Side'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (508 votes)
5
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... historien er så livsbekræftende, at man nærmest mod sin vilje alligevel får blanke øjne til slut, hvor man samtidig kan konstatere, at kedet sig har man i hvert fald ikke. Det skyldes historiens usædvanlige beskaffenhed kombineret med instruktørens professionalisme plus ikke mindst den Oscar-hædrede Sandra Bullock..." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Se filmen for at nyde Sandra Bullocks karakter - ellers skal man holde sig langt væk." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... årets bedste 'feel-good-film'. 'The Blind Side' er en af den slags film, man næsten skammer sig over at elske. Det er Hollywood-sødsuppe, som vi husker det fra James Stewart og Frank Capra. Men når det er skruet så godt sammen, som det er her, så er der kun én ting at gøre: Nyd det!" (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "... det er omtrent lige så forudsigeligt og skabelonagtigt, som man kan forvente, og man sidder med fornemmelsen af at have set 'The Blind Side' hundrede gange før. Heldigvis er filmen velspillet - replikkerne og humoren sider lige i skabet." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "... et klassisk, amerikansk drama, der lever på sin umiddelbarhed og charme ... giver én lyst til både at grine og græde." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "... det [er] ikke så sært, at Sandra Bullock fik sin Oscar for den på alle måder dominerende rolle, der da også er en sand tour de force, men unægtelig en lidt entydig af slagsen. I lighed med sin adoptivsøn, Michael, rummer Bullocks gode moder åbenbart ikke antydningen af skyggesider." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Og respekt for det, det er også et godt tegn, at der er nogle i verden, som er villig til at tage en person i en familie, og opdrage personen som et barn for dem, og da personen så ovenikøbbet er sort fra et skidt miljø, må man sige at familien har gjort en vigtig ting i samfundet.

Problemet med filmen er bare, at man laver dramaet om til en komedie, og faktisk overhovedet ikke er sjov, ifølge min mening, så kan det være svært at se det helt store i dramaet. Skuespillet er hellere ikke helt godt, den mørke gør det godt. Men alle de andre er gjort så Hollywood-agtig at det nærmest gør ondt. Og jeg mener bestemt ikke at af Bullock i den her film, hun skal dog roses for at se godt ud, og har senere gjort det væsentlig bedre i film som Gravity.

Maggie Smith

Filmen The Blind Side er en af de smukkeste, men også mest rammende film jeg har set. Jeg så den 4 dage i TV'et inden, at jeg skulle på ferie til USA, hvilket i forvejen gjorde oplevelsen anspændt. Skuespillet i filmen var så fremragende, at det slet ikke kan glemmes. Personen som spiller Michael er eleminent, samtidig med at Sandra Bullock er fremragende i rollen.

At filmen er autentisk, har jeg tit gået og tænkt har knust mig en del. Det er så smukt et arbejde, for filmen og det er så verdensklasse.

Absolut en film, som jeg kan se igen og igen og stadig blive rørt. Men den kan slå hårdt og jeg tænkte meget over den. En af de film, hvor jeg rigtig tænkte ekstremt over hvad der foregik.

Nikolaj

Bullock laver en absolut godkendt præstation, som jeg dog ikke helt ved om fortjener en Oscar.

Filmen i sig selv byder på en lidt for sukkersød historie, der dog skildrers på en flot måde. Det vidner om en udmærket instruktion af Hancock, da han får så meget ud af den lidt lamme historie.

Philip

Rigtig god film med en smuk historie.
Tuoth-tamilien får virkelig Michael til at føle sig hjemme og jeg elsker lillebrorens skørhed :)

Endnu en skuespillerpræstation af Sandra Bullock ud over det sædvanlige...lige til en Oscar, som hun jo også fik for sin rolle.
Skøn film som jeg kan se igen og igen.

Se den for du vil ikke blive skuffet :)

Thitiphon

Elsker historien! og den kan virkelig virkelig anbefales at man skal se den.

græd lidt til film, da det var synd for ham... XD

Lars Michael

Det er fint nok at Sandra Bullock vandt en Oscar for hendes rolle i filmen , hun spiller den på en måde som man virkelig skal tag sig seriøst .Måske er historien lidt tør lidt for lang,

Thor

God historie og en god film!

The Other Account

'The Blind Side' er langt hen ad vejen en film, der levere højt på nogle stærke karakterer båret af blændende skuespil, Sandra Bullock spiller nemlig rollen som Leigh Ann og gør det yderst overbevisende. Det er skønt, at hun endelig har fået en stor bærende rolle, der lægger langt fra de typiske komedieroller som man tidligere har set hende i. Hun er perfekt som den stilede overklassefrue med det skarpe ydre og bløde hjerte, og samspillet med Quintin Aaron, som spiller rollen som Michael Oher, fungerer rigtig godt. For der opstår en troværdig kemi, som man gerne vil se mere af. For han har en fantastisk intensitet, og selvom han ikke siger ret meget i første halvdel af filmen, formår han at udtrykke en masse med sine øjne og give én en klump i halsen. Det er dog ikke alt sammen positivt, da jeg til tider fandt filmen utroværdig. Hvis ikke historien var baseret på noget virkeligt, så havde jeg fundet den som en typisk gentagelse af andre sportsdramaer, dog med et lille twist i nogle af enderne, hvilket faktisk også redede filmen! Men det var så også det ”perfekte” ved filmen. For desværre levede den ikke særligt godt op til mine – ellers ganske få, forventninger. Til tider var det som om der manglede noget, men det er dog sommetider fra resten af familie familiemedlemmerne, der aldrig viser nogle ærlig, realistisk eller reel reaktion på Big Mike´s tilstedeværelse. Det ville f.eks. have klædt filmen, hvis den, med sin spilletid på over to timer, havde givet sig tid til et mere nuanceret billede af modtagelsen af Michael.

Fra skuespillerne, var det – alt i alt, en blanded oplevelse, men det var ikke kun dem, der bød på højdepunkter og nedture. Jeg syndtes også at filmens klimaks er lige så tyndt, som det er interessant! Dog må jeg også lige erkende at man er nød til at følge med i filmen, ellers har i/du glemt den, på det tidspunkt du forlader biografen (det skete, for den jeg så filmen med). Men følger du/man fint med, så vil man garanteret også blive positivt underholdt. Historien om Mike’s barndom er hård at tage imod, men røger aldrig så dybt, at tårer fæller! Men jeg ville ønske, jeg kunne investere flere følelser i filmens figurer. Desværre skete det bare aldrig. Men det skyldes nok, at filmen (sikkert) ikke tør kradse i handlingens rigtige sår, og selvom det nok ikke lyder rigtigt, så er det altså en af de ting, man sidder og mangler. Dog er der noget positivt i handlingen, og det er på den måde 'The Blind Side' fint omfavner tilværelsens uransaglighed, som knytter menneskerne sammen, og sætter sommetider skel imellem, hvilket også var ok. For jeg hader som regel at se fordomme på film.
I helhed synes jeg at filmen var god. Ikke det helt store, ikke alle skuespillerne var så gode som de kunne have været, og handlingen var ikke decideret perfekt, men den var skam god, interessant og underholdene nok til, at kunne skaffe en fin bedømmelse. Fire stjerner!

HeleneColor

Et mesterværk i sig selv! Den fortjener 6 stjerner!:')

Anonymuser/0

En af mine yndlingsfilm med den altid skønne miss Bullock. Jeg synes ikke man behøver at interessere sig for American Football, for at kunne se denne film. Den er livsbekræftende og tilmed bygget på en sand historie. En glimrende drama-film :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.