Cookie- og Privatlivspolitik

2012

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er fortalt i et højt tempo og har en truende og dramatisk steming, hvilket også understreges på lydsiden. Man ser ekstreme jordskælv og vulkanudbrud, samt tog, biler og mennesker, der bliver kastet omkring. Man ser børn i livsfare og adskillige personer dør, men dødsfalene er ikke skildret detaljeret. Da hovedpersonerne hele tiden udviser overskud, og filmen ender i en positiv tone, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
13.11.2009
| |
2 timer 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
2012
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I '2012' forudsiges det, at jorden snart vil gå under, men regeringen vælger at holde dette hemmeligt.

En kataklysme af bibelske proportioner venter menneskeheden, og den har faktisk været forudsagt siden Mayaerne nedfældede deres kalender for mange århundreder siden.

I 2012 får vi vished omkring den profetiske forudsigelse.

Instruktøren af '2012', Roland Emmerich, har tidligere underholdt os med dommedagsvisionerne 'Independence Day' (1996) og 'The Day After Tomorrow' (2004).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5150 votes)
4.3
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... først og fremmest byder den på flere dramatiske højdepunkter end 20 normale film tilsammen. Mere kan man ikke forlange, selvom mindre kunne have gjort det." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... præmissen er så himmelråbende åndssvag, at diskussionen virker barnlig og ligegyldig. ... Kan man slå hjernen fra i to og en halv time, skal man nok more sig over '2012'." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... to en halv times konstant og hæsblæsende destruktion af vores smukke, grønne planet. ... Og på bedste amerikanske katastrofefilm-manér leverer Emmerich midt i forvirringen også en menneskelig film." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Endnu engang viser Emmerich, at han om nogen mestrer special effects - og '2012' giver utvivlsomt ny mening til det gode, gamle råd om, at 'film skal ses i biografen'. ... Desværre virker det også som om det er computeren, der har frembragt historien med alt, hvad dertil hører af klicheer og forudsigelighed." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "... talentløs som Emmerich er, kan han hverken skabe nogen reel spænding eller mobilisere nogen følelsesstyrke. I stedet sopper han i sentimentalitet, dog med sjældne strint af humor. Ellers er han så forhippet på at variere ødelæggelserne, at de bliver endeløst monotone..." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Uden følelser og ytringer, der føles omtrent så store, computerskabte og katastrofale som ødelæggelser af Jorden, ville ’2012’ ikke være en Hollywood-blockbuster. Man får skiftevis stress og grineflip af de horrible replikker og betroelser, der skal lukkes ud på den yderste dag." (Erik Jensen) ()

 • Weekendavisen

  "Strukturen er umulig, alt for mange effekter er dynget på, men man må medgive, at filmen skaber sin egen slags spænding." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Segoyuser/116755

Fandt filmen i genbrug igår hele 5 kr.

Der var faktisk nogen gode sekvenser, den stiller spørgsmål ved valg, fik da tanken ja hvor længe kan vores jord holde til alt den forurening, såvel vi som mennesker, det er ikke kun en tjubang film som måske er lidt langt ude nogen steder, dog synes der er nogen punkter som er tankevækkende!

Den modtager 4 stjerne fordi der er et par scener som er så godt lavet...den har et par budskaber.

Nikolaj

Jeg er med på, at det er en katastrofe film, og at den i bund og grund kun vil kunne blive kliche fyldt. Dog irriterer det mig lidt, at man bruger så meget krudt på Hollywood delen, at dramaet nærmest bliver totalt ligegyldig. Jeg synes ikke, at den er god, og jeg vil ikke anbefale den, med mindre om man er kæmpe fan af Independece day eller The day after tommorow.

Frederik

Masser af drama og action, gode special effects dog it par små plotholes, men det går.

Jasir Al-Salami

Fed film. Men jorden gik ikke under. Jeg kan godt lide slutregningen ved filmen.

Emil

Men filmen starter meget langsomt og kedeligt, jeg kan ikke lide karakterne, de er lidt irriterende. Effekterne er super! fin katastrofe film.

Nikolaj

Hvis man er til film med abnormt mange naturkatastrofer indblandet, så er 2012 FILMEN! Den leverer ikke så meget andet. Katastroferne er dog godt lavet, og så synes jeg ideen om at lave en film om en teori der var meget fremme dengang, ville være sjov.

Lena

Jeg synes den var god og sådan ret rørende.. Har altid frygtet den her film, men nu da jorden ikke gik under i 2012, blev den ikke så uhyggelig afligevel :)

Al.user/29154

Haha, vidste at det ville være en instruktør som lignede Roland Emmerich. Men så er det jo selveste ham som instruerede filmen. En film som er set et par gange efterhånden, når fjerneren tilbyder det. Den var fin nok, dog lidt latterlig på nogen måder.

Masha

Vidste ikke det var muligt at overtale så mange gode skuespillere til at deltage i sådan en katastrofe af en film!! Den er så dårligt, at den vil være god som en komedie. "Dorthy, I'm coming home" er dog episk!

Star

godt lavet og godt acion

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.