Cookie- og Privatlivspolitik

Livvagten (1961)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Yojimbo
|
Livvagten - Yojimbo plakat

I samuraifilmen 'Livvagten' (Yojimbo) kaster en omkringvandrende, sulten samurai, en ronin, en pind og følger dens retning ind i en by, der er splittet mellem to rivaliserende købmænd og deres lejesvende.

Roninen vejrer stemningen og øjner en chance for at spille de to grupper ud i mod hinanden, selv at tjene en god skærv og samtidig rense byen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
4.5
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Klassisk japansk samuraifilm - eller som jeg plejer at kalde dem: "eastern", eftersom de jo er modstykket til den tilsvarende amerikanske western. Toshiro Mifune er perfekt som den ensomme swordslinger, der ankommer til en landsby med to rivaliserende grupper. Actionscenerne er der ikke meget at råbe hurra over. Det ser lidt gammelt og billigt ud. Men samspillet mellem de farverige karakterer og historien gør den bestemt værd at se.

Oliver Andreasen

Akira Kurosawa var lige præcist i stand til at kunne tilfredsstille mig, med ikke kun Seven Samurai, men også Yojimbo. Toshiro Mifune udbringer sin optræden til skærmen helt uden problemer. Musikken kan man bare høre igen og igen. Kameraet bliver også brugt til en del ting end bare at stå stille. Bevægelser, perspektiver og uden noget dødt rum. Yojimbo er en film, der er umulig at hade.

Simon

Endnu en mega fed Kurosawa film. Toshiro Mifunes skuespil er en fryd for øjet og Kurosawas instruktion er for vild. Den støvede scenografi får dig til at elske den fra første øjeblik, og så har den en rigtig god slutning.

På nogle tidspunkter blev den lidt kedelig, men man tilgiver den hurtigt igen, da de seje action scener så kommer.

Jeg kan lidt bedre lide Fistul.

Jeg kan ikke bedre lide Seven Samurai til gengæld, men husk lige at jeg ikke har sagt at det er en bedre film en Seven Samurai. Jeg kan bare bedre lide Yojimbo.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.