Cookie- og Privatlivspolitik

Dallas Buyers Club

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående urolig stemning præget af en mands kamp for at overleve som HIV-smittet. Mange scener beskriver voldsom druk, skænderier, stofmisbrug, hurtig sex, overfald og slagsmål. I flere scener falder hovedpersonen hjælpeløs om, lige som der er scener med svækkede og døende patienter i hospitalssenge. Da hverken de volds- eller sexscener er udpenslede, og da hovedpersonen beskrives med en stærk overlevelsesvilje og et stænk humor, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
06.02.2014
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dallas Buyers Club
|

'Dallas Buyers Club' begynder i 1985, i Dallas, Texas, hvor vi møder Ron Woodroof, der er en vaskeægte cowboy.

Om dagen arbejder han som elektriker, men pengene - og pengeproblemerne - kommer hovedsageligt fra et udsvævende liv som rodeorytter, festabe og ikke mindst kvindebedårer. En dag bliver det vilde liv for meget, og Ron indlægges, hvorefter lægerne fortæller ham, at han er HIV-positiv.

Diagnosticeringen er en klar dødsdom, men Ron har aldrig været typen, der giver op, og inden længe tager han kampen op ikke bare imod sygdommen men også mod systemet. Den amerikanske medicinalindustri vil nemlig ikke sælge de rette medikamenter, men det vil Ron gerne...

Det sidste års tid har man i filmkredse snakket om en decideret Matthew McConaughey-renæssance. Hans Golden Globevindende præstation som udmagret ballademager i det aktuelle, autentiske drama ’Dallas Buyers Club’ viser en McConaughey, der er stærkere end nogensinde før.

Det samme kan siges om hans medspiller Jared Leto, der er uhyggeligt overbevisende som transkønnet aids-patient.

Filmen modtog 3 Oscars, bl.a. for Bedste mandlige hovedrolle og Bedste mandlige birolle.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (354 votes)
5
4.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] et på samme tid tragisk, morsomt og rørende portræt af en mand af en helt særlig støbning [...]." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Som tilskuer bliver man [...] transporteret helt ind på nært hold af denne fantastiske samling menneskelige individer, der stimulerer både ens hjerne og hjerte." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "En fremragende film på alle parametre." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Dallas Buyers Club' er altså blevet en skuespillernes film, for selve fortællingen er konstrueret såre traditionelt." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] uden kunstigt oppustede dramatiske højdepunkter i en rustik og ligefrem iscenesættelse, der understreger trovædigheden i en fortælling, der psykologisk er noget ud over det sædvanlige [...]." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Man kan ikke skille tingene ad, men uden AIDS var der stadig en film i Ron Woodroof. Uden Ron var resultatet endnu en forurettet fortælling om den grådige medicinalindustri." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Hans

Utroligt rørende film der forklarer hvorfor det ikke altid er en god idé at tage et Let Lån, da det kan forvolde større problemer en først anslået. Opmærksomhed først.

Lars Michael

Det er en film , man faktisk er kommet til at holde af.
Mega godt skuespil, godt fortalt, den har bare det hele.
Jeg blev slet ikke skuffet, jeg blev mere overrasket over filmen.

Segoyuser/116755

Sikken fantastisk film,træls medicin industri, men noget medicin giver de gladeligt ud.....

Topskuespil hvor må det ikke have været nemt at tabe sig når han i forvejen er en bette mand, de priser film og personer har modtaget er velfortjent.

Har genset på bluray da andre skulle have glæde ved at se den.:-))

HeleneColor

Stærke fuldlængde performances, fra de to Oscars vinder Matthew & Jared. Simpelthen smuk og i den grad velfortjent!!!!

En fangende-tragisk historie der spiller igennem, og ens følelser kommer også på en test...

Dallas Buyers Club har gjort stort indtryk på mig. Tankevækkende og en unik perle. Wow for en film!

Nikolaj

Vi bliver som publikum trukket helt ind i den forfærdelige verden det er at få meddelelsen af at man snart skal dø, og generelt leve med en alvorlig sygdom.

Matthew Mcconaughey og Jared Leto leverer to helt ekstremt flotte præstationer. De fortjerner hver især deres Oscar-statuetter 100%! Mcconaughey spiller den meget "mandlige" rodeo-rytter, der pludselig får beskeden at han har HIV. Herefter begynder hans kamp for overlevelse, men også kampen imod et sundhedssystem der arbejder for langsomt. Undervejs møder han den transseksuelle Rayon, hvor jeg personligt havde svært ved at se, at det var Jared Leto der gemte sig bagved make-uppen og den feminine mimik og kropsbygning.

"Dallas Buyers Club" er en helt igennem fremragende film, og hvis man ønsker at opleve verdensklasse "method acting", så er denne film et sikkert hit!

Nikolaj

Et sandt mesterværk.

Matthew Mcconaughey gør det imponerende godt.

Filmen er en flot beskrivelse på hvor farlig aids var i sin tid, og hvor svær den var med at gøre.

Filmen fortjener 6 ud af 6 stjerner.

Et sandt mesterværk.

Wayne

kommer det åbenbart som en overraskelse at manden kan spille fremragende skuespil. Men han startede faktisk sin karriere meget seriøst, og har hele vejen garneret sine roller med fine præstationer - mellem de mindre gode valg.

Talentet har der dog aldrig været noget i vejen med - og nu peaker han for alvor, og det er absolut fortjent at han modtog en Oscar for denne præstation. Lige så fortjent er Jared Leto's Oscar - sjældent har man set en så overbevisende transseksuel.

Selv Jennifer Garner spiller overbevisende, og det er ikke noget man oplever tit. Jean-Marc Vallée har virkelig formået at drive det bedste ud af alle.

Caroline

'Dallas Buyers Club' er en tankevækkende og sørgelig film, med et fantastisk hold af skuespillere. Især de to oscarvindende skuespillere; Matthew McConaughey's og Jared Leto's forvandling er en god grund til at se den.
Historien om den AIDS-ramte Ron Woodroof, som kæmper for at andre AIDS-ramte får den medicin de har brug for, sætter tankerne i gang hos én.

Maria

Dallas Buyers Club er en absolut must see-film. Jeg ELSKER bare samspillet mellem Matthew McConaughey og Jared Leto, som begge til fulde har fortjent deres oscarstatuetter.

Lindauser/961667

En film man absolut ikke må gå glip af. Fantastisk skuespil af både Matthew McConaughey og Jared Leto. Man bliver virkelig berørt af emnet og får virkelig levet sig ind i hele denne her verden om kampen om overlevelse. Skal ses!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.