Cookie- og Privatlivspolitik

Bjerget

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
21.07.2016
| |
1 time 23 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ha'har
|

Det israelske drama 'Bjerget' foregår i Jerusalen på Oliebjerget. Ved den store kirkegård på bjerget bor den jødiske kvinde, Tzvia, sammen med sin mand og børn.

Tzvia går rundt på kirkegården for at undslippe den nagende ensomhed og det endeløse husarbejde, mens hendes familie er i skole og på arbejde.

Da hun en særligt frustrerende nat ender et fremmed sted, ser hun et par have sex på en af gravstenene. Billedet af de elskende brænder sig imidlertid fast på den introverte kvindes nethinde, og hun begynder at gå på opdagelse i den ny-opdagede verden befolket af pushere og prostituerede.

'Bjerget' er en co-produktion mellem Israel og Danmark og er instruktørens debutfilm.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (23 votes)
3.9
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "'Bjerget' [...] er en hård og blid og ensom film, et sørgmodigt portræt af en kvindes nagende eksistentielle ubehag." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Erik F

Det er ingen hemmelighed, at jeg godt kan lide film, der foregår i fremmede lande og også meget gerne i eksotiske miljøer, så en israelsk film, der handler om en ortodoks jødisk familie, der bor på et bjerg, der både fungerer som gravplads og (efter mørkets frembrud) som arbejdsplads for prostituerede, er lige min kop te.

Familien må siges at være dysfunktionel, og parret burde for længst være gået fra hinanden, eller idet mindste have fået tilbudt parterapi, men ingen af delene går an, når man er ortodoks jøde med kalot eller tørklæde/paryk. Hustruen, der er mor til 4 mindreårige børn, er hjemmegående og trøstespiser og kæderyger sig gennem det daglige trummerum, mens manden er på arbejde og børnene i institution. Manden virker som en en kærlig far, men han har totalt mistet lysten til sex eller andre former for intimitet. I stedet bliver han mere og mere optaget af sine åndelige sysler. Den frustrerede og sexhungrende kone begynder at belure de kopulerende par på gravpladsen om natten, indtil hun til sidst finder en løsning på problemet. Hvad det går ud på, røber jeg ikke.
I øvrigt er det én af den slags slutninger, hvor man ikke får noget endegyldigt svar, så der er stof til eftertanke eller til en lang snak på caféen efter filmen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.