Cookie- og Privatlivspolitik

Terminator Genisys

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har et voldsomt anslag og en gennemgående actionpræget stemning. Den indeholder en mængde voldsomme scener med nedskydninger, ødelæggelser, langvarige, brutale slagsmål og drab. Da volden imidlertid hovedsageligt rammer robotter, og da filmens hovedfigurer fremstår særdeles handlekraftige, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
25.06.2015
| |
2 timer 6 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Terminator Genisys
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio - 2D, Level 7 - 2D, Seniorbio
|

I 'Terminator Genisys' udkæmper mennesker og maskiner en drabelig kamp i en postapokalyptisk fremtid.

Nøglen til menneskehedens overlevelse er oprørslederen John Connors mor, Sarah. Hun må for enhver pris holdes i live, så John sender sin sergent, Kyle Reese, tilbage i tiden til 1984 for at sikre hendes eksistens.

Nu befinder Reese sig i en fremmed fortid, hvor en avanceret maskine har til opgave at eliminere Sarah Connor. Kyle Reese og Sarah Connor må nu danne alliance med en aldrende cyborg for at bekæmpe deres fælles fjende og bringe balance i tidslinjen.

'Terminator Genisys' er den nyeste film i serien, der i 1984 gjorde Arnold Schwarzenegger til superstjerne, og som i 1991 fik hele verden til at tabe kæben af begejstring over de revolutionerende effekter i Terminator 2.

Siden er der produceret to film samt en tv-serie med fokus på Sarah Connor. Nu står den legendariske filmserie over for sit femte kapitel, der samtidig fungerer som et reboot, og som både byder på elementer fra især de to første film og nye overraskelser.

Schwarzenegger gentager rollen som cyborg, mens Emilia Clarke, Jai Courtney og Jason Clarke er nye navne på Terminator-rollelisten. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (519 votes)
4.1
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er ganske underholdende i cirka halvanden time, men den konstant buldrende action bliver til sidst monoton [...]" (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Den får ikke tilnærmelsesvis den plads i filmhistorien, som Camerons original har, men når alt kommer til alt, er det en smart hybrid, der nytænker remake-kunsten og bygger bro over flere tider. Det er faktisk ret Terminatoragtigt." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "En genskabelse med både humor, intelligens og samtidsbrod. Hvem skulle have troet det? 'Teminator Genisys' er årets hidtil største positive overraskelse." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Øv. Den angst for maskiner og robotter, der gjorde den oprindelige 'Terminator' så rystende i 1984, er totalt fraværende. Det, der engang føltes som en historie, der havde noget på hjerte, er forsvundet i en tidsmaskine. Tilbage er kun den amerikanske filmbranche når den er allermest fantasiløs." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Terminator Genisys' er special effects-porno, der lækker et patosskrigende musikscore, som må gøre alle en smule tummelumske. Det er flot, ikke mindst i 3D, men forvirrende og alt for langt." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Alan Taylor får point for at vende helt tilbage til filmseriens udgangspunkt og genbruge scener og lægge sig oven på det oprindelige plot med 80erne som kulisse [...]." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det er en mandefilm til alle 80ernes drenge." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Linus

En dårlig film der ikke engang ved hvad den prøver på. Jeg elskede de 2 første Terminator film. Og den her har bare en hel masse plots, der bare ikke giver mening. Og det føltes også som en genindspilning til den første. Fordi der legit sker nærmest alle de første scener. Med et par ændringer der gør det mærkeligt. Gamle Arnold kommer og siger: ''I have been waiting for you''. ??? Efterfølgende møder de en anden T-1000 som vi kun ser i sådan 10 minutter - et kvarter. Senere møder de så John som nu er en Terminator. Og filmen slutter på en måde som ingen i nærheden havde en fornemmelse på ville ske, og som heller ikke blev godt. Og også at det er en anden skuespiller til Sarah Connor, der bare ikke er nær så god. Alt i alt, den her film har bare intet at nyde, lige bortset fra nogle små action klips.

Lars Michael

Arnold er tilbage til det han er bedst til.
Filmen er bedre en Terminator salvation 4 meget meget bedre.
Ser frem til Terminator 6.

Jen Headuser/1439276

Sikke en tam film. Med så interessant en historieretning og lovende skuespillere er det jo nærmest en skandale, at det endelige produkt som vi ser på skærmen føles så forladt af ambitioner, kedelig og alle de andre synonymer for uspændende..

Nikolaj

Halvdelen er filmens scener er jo en hyldest til de to første film i serien. Nogle fans er sikkert tager det som en stor glæde, men hvor andre knap så store fans føler, at det bliver lidt for meget. Selv action scenerne i de to første er bedre end i den her. Det er decideret kedeligt at se action-delen i filmen, hvis man spørger mig. Der er også nogle plothuller desværre Genisys ødelægger for nogle også lidt det interessante, som var omkring skynet i den første to film.

Åbningsscenen var dog ganske glimrende, og bestemt den humoristiske side af filmen fungeret rigtigt godt. Og kemien mellem Sarah og Arnold fungeret bestemt også godt. Den får 3 stjerner herfra!

GiwizZeni

Hvad sker der når en gruppe producenter og manuskriptforfattere sætter sig ned for at finde frem til hvad fans af Terminator og T2 filmene gerne vil have?
Et totalt makværk af en Terminator-film, der stritter i alle retninger i forsøg på at genbruge gamle ideer på en ny måde. Usammenhængende og latterlig.
Den burde hedde 'Terminator Karaoke' for der er ikke en eneste original ide eller tanke at finde. Part genindspilning, part remix, men noget Greatest Hits er det bestemt ikke.
En hån imod de gamle film og deres fans. Filmskabere der pisser på ens ungdoms yndlingsfilm skulle skamme sig.

joan

Så er serien genstartet og det gør den rigtig godt. Velkommen tilbage Arnold

Kim

Filmen vender lidt tilbage til de gamle film, både i form af hvad der virkede for de film men i lige så høj grad er der referencer fra de to første film som samles op i Genisys, og det virker ganske effektfuldt.

Karsten

Er helt klart en fed film, mangler dog lidt ting i historien, som jeg håber bliver rettet op i de mulige opfølgere.

Wayne

Men stadig ikke i nærheden af Camerons to første i serien.

Det er dog de to den er mest i familie med.

Tidsrejser bliver taget til den yderste konsekvens - og det åbner mulighed for et utal af fremtidige Terminator film, for man kan jo bare opfinde en ny fortid som så igen ændrer fremtiden.

Action sekvenserne er for en stor del kopier fra Judgment Day - hvilket ikke trækker ned, men det giver heller ikke point for nytænkning. Det er altså 24 år siden at de scener blev lavet første gang - og det er ikke bedre i den nye.

Plothuller er der nok af - især i slutningen, som dog er bedre konstrueret end i T3.

Alternative tidsrejser fjerner oprindelses historierne fra de to første film. Det er lidt en skam, og spørgsmålet er om man ikke bare skal stoppe serien her. Men der er næppe kogt det sidste suppe på det ben.

Lukasuser/1242662

Den er overhovedet ikke dårlig, men heller ikke noget at råbe "HURRA" over. Den er alt i alt okay. Underholdene, spændende og komisk uden at overdrive.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.