Cookie- og Privatlivspolitik

Kingdom of Heaven (2005)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
04.05.2005
| |
2 timer 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kingdom of Heaven
|

Filmen 'Kingdom of Heaven' begynder i år 1186. Den unge fransk smed, Balian, sørger dybt efter at have mistet sin kone og lille søn.

Det er i denne sørgende tilstand at Godfrey Of Ebelin, der er nært tilknyttet Kongen af Jerusalem og dybt optaget af at opretholde freden i Det Hellige Land, finder Balian, hans uægte søn.

Balian lader sig overtale og følger Godfrey på hans hellige mission. Men da Godfrey dør, arver Balian et landområde i nærheden af Jerusalem, en by i hvilken kristne, muslimer og jøder har klaret at leve fredeligt sammen gennem den korte periode med våbenhvile mellem 2. og 3. Korstog.

Fast besluttet på at efterleve "The Noble Oath" og bundet af sin urokkelige ærlighed, finder Balian sig i et fremmed land, tjenende en dødsdømt konge og tiltrukket af kongens gådefulde søster, Prinsesse Sibylla.

'Kingdom of Heaven' solgte 148.000 billetter i de danske biografer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (51 votes)
4.1
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Are you not entertained?!
7 år siden

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
KARLIAH

...ligesom med " troy " en acceptabel film i bioversion & et mindre mesterværk i instruktøren's egen :-) .. de ca 50 min xtra er GULD værd, men tro ikke, jeg er extended cut LOVER ;-) ... ka nævne talrige film, som IKKE er blevet bedre af forlængelse ... TVÆRTIMOD ... og/eller ændringer ... tag fx rambo, sin city, expendebles & columbiana ...

ashera

Kingdom of Heaven er en alvorlig men på samme tid meget gribende storfilm. Der modigt tager modigt fat på korstogstiden med en underspillet (men klar) adresse til vore dages globale knudepunkter mellem islam og Vesten. Hovedpersonerne på hver sin side af frontlinjen - Balian og Saladin - er skildret lige ædelt, og det er magthaveriske kynikere og kristne fanatikere, som fremprovokerer den krig, de begge to har forsøgt at hindre. 

Orlando Bloom er overbevisende og ukrukket i den altafgørende hovedrolle som Balian, der i filmens klimaks leder forsvaret af Jerusalem mod muslimernes overlegne hær under ledelse af den legendariske Saladin, som i øvrigt spilles med behørig autoritet og venlig overlegenhed af den syriske skuespiller, Ghassan Massoud.

Kingdom of Heaven findes også i en længere Directors Cut udgave, men jeg foretrækker biografversionen.

Frank

God film

Lars Michael

Lidt for lang.der bliver ikke rigtig sagt så meget.MMen den er flot lavet og en god aftens film.

Michael

”Kingdom of Heaven” er en objektiv historie med temaet ”religiøse ekstremister”. I denne skildring af korstogene bliver hverken kristendom eller islam kronet som enevældige samlinger af fanatikere. Når Balian af Ibelin beskytter de kristne imod de muslimske, så er det en kamp om religion, men om liv. Filmen har det synspunkt, at Gud ikke går op i religion, men i folks levevis. ”Jeg giver ikke meget for religion. Der er fanatikere, der slår folk ihjel i Kristus’ navn”, bliver der faktisk sagt af en læge på et tidspunkt, der også er en af Balian af Ibelins nære venner. ”Det er de daglige gerninger, der afgør om I er et godt eller dårligt menneske”, siger han bagefter til Balian som et råd. Så vidt jeg ved, så giver instruktør Ridley Scott ikke ret meget for religion, men frygt ikke, det påvirker ikke objektiviteten. Dette er ikke en historie, der prøver at fordømme en religion eller alle religioner. Religion er bare tilfældigvis med i historien, og det bliver behandlet på en professionel og distanceret måde.

Det gør dog ikke historien perfekt. Mange af karaktererne får ikke de saftige detaljer, som vi ønsker. De spilles af et fremragende cast, der er godt instrueret, men manuskriptet synes at springe over noget. Balians og Sibyllas forhold bliver fx aldrig gransket godt nok. De synes at forelske sig i hinanden af en årsag, der er mig ubekendt, og når først de har indrømmet deres følelser for hinanden, bliver der knapt nok gravet dybere i det. Der er også karakterer, der aldrig får en ordentlig introduktion, så jeg aner faktisk ikke hvem de er, og skurke, der synes at ville sige mere om dem selv, men filmen lader disse karakterer blive begrænset til mere endimensionale skurke. Der var nogle problemer mellem Ridley Scott og producerne (typisk), der fik klippet det hele ned til en kortere spilletid end oprindeligt planlagt. Der skulle være en director’s cut på tre timer, der vist har de detaljer, hvis fravær jeg snakker om her. Som det er nu, så virker manuskriptet for mig ikke decideret mangelfuld, der er det, der kræves af tilskueren. Jeg ved bare, at det kan gøres bedre og mere interessant.

Det er dog ikke den eneste årsag til, at en stjerne falder fra. Ud fra et ellers henrivende cast, så er der et enkelt fejlskud, der fik hovedrollen. Orlando Bloom er i mine øjne en Keanu Reeves med et lidt pænere ansigt og smukkere stemme. Jeg foretrækker nok Bloom, men kun af de nævnte grunde. Der er masser af dramatiske scener, hvor alle elementer, der sættes i spil, prøver at gøre øjeblikket så oprivende som muligt… med undtagelse af hovedrolleindehaveren. Han ser ud til at have det samme ansigtsudtryk under sin fars død, som når han underskriver dokumenter i sit arbejdsværelse. Min sympati for sådan en person er forventeligt nok til at overse.

Til sidst vil jeg nævne den fantastiske visuelle oplevelse som ”Kingdom of Heaven”, der redder filmen fra historiens og hovedrollens mangler. Fotograferingen, soundtracket, scenografien og ikke mindst kostumedesignet gør mig til en del af de historiske slag i de enorme hede ørkener og ikke en del af en stor flok mennesker, der ser ud som om de er klædt ud til rollespil. Scott valgte at fremvise den tidlige middelalder så nøjagtigt som muligt, og det har i den grad betalt sig. Jerusalem er en levende by med ægte riddere. ”Kingdom of Heaven” er en episk visuel oplevelse med en simpel historie, der dog ikke overser de menneskelige aspekter. Jeg ser den af de samme årsager, som når jeg ser "Avatar".

Wayne

Men det var godt nok også skidt. God jævn underholdning, men ikke Ridleys bedste.

S. Rico

Man må sgu' forvente noget mere af Ridley Scott end en middelmådig historie i en gennemsnitlig actionfilm.

Rafael rix

den er sgu da mega go,hva har du for en dårlig filmsmag mugga!!!!!

Muggauser/8186

En af de film, man bare ville ønske snart var færdige. Den var frygtelig lang og kedelig. Der skete næsten ikke noget, og var der action, var det på lavt plan. Mærkeligt, når alle der anmelder den, synes den er overfantastisk. Den var spild af tid og rent ud sagt bare skod.

Nogenuser/12232

det siger meget "frome the direCtor of GLADIATOR" det hjælper meget men der skal ikke bruges meget hjælp for det er en vildt god film.
og alt er godt

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.