Cookie- og Privatlivspolitik
8 bøger du skal læse inden filmen

8 bøger du skal læse inden filmen

Læsestof til sommerferien

Stem op!
615
Stem ned!
0
(reset)

Resten af året byder på en del filmatiseringer af bøger. Vi har kigget på udvalget og fundet en række titler frem, der kan komme med i strandtasken, eller som kan læses, mens sommerregnen falder, inden filmene får biografpremiere. Rækkefølgen er baseret på filmenes premieredato.

De første 10, der skriver deres yndlings filmatisering af en bog i kommentarfeltet forneden, får et eksemplar af Den store venlige kæmpe tilsendt.

©Nordisk Film
Den store venlige kæmpe - Roald Dahl
Børnebogen om Sofie og hendes umage venskab med den store venlige kæmpe fra 1982 har efterhånden et par år på bagen, men det ændrer heldigvis ikke på indholdet. Roald Dahls fornemmelse, eventyrlige fantasi og hans særlige leg med sproget er værd at opleve på egen hånd. Før Steven Spielbergs filmatisering Den store venlige kæmpe kan bogen med fordel fungere som  højtlæsning.

©UIPJason Bourne-trilogien - Robert Ludlum
Hvis man har brug for mere action i sin strandlæsning, er Robert Ludlums-bøger om spionen med hukommelsestab oplagte. Efter Ludlums død i 2001 fortsatte Eric Van Lustbader serien, og filmene har fulgt bøgernes kronologi ind til videre. Den fjerde film om topagenten, Jason Bourne, er således baseret på bogen ’Bourne-forræderiet’.

©Angel FilmsLady Susan - Jane Austen
Jane Austen er måske mest kendt for ’Stolthed og fordom’, men hun skrev brevromanen ’Lady Susan’ først. Den blev dog udgivet posthumt i 1871.  Hvis man er til intriger, sladder og romantik skal ’Lady Susan’ på læselisten, før Love & Friendship med Kate Beckinsale som den snedige hovedrolle rammer biografen.


©20th Century FoxFrøken Peregrines hjem for sælsomme børn - Ransom Riggs
I Ransom Riggs’ populære ungdomsbog følger hovedpersonen en række spor i form af efterladte fotografier, der fører ham til et børnehjem på en afsides ø. Bogen skulle egentlig have været en fotobog, men i stedet blev fotografierne brugt som inspiration til en længere fortælling. Tim Burton er, ligesom mange andre, faldet for illustrationerne og den mystiske historie og har valgt at instruere Miss Peregrine's Home for Peculiar Children.

©UIPInferno - Dan Brown
Ingen sommer uden en god krimi, og her er Dan Brown oplagt. Den fjerde bog i serien om kodebryderen Robert Langdon har ’Den guddommelige komedie’ af Dante som omdrejningspunkt for en potentiel international katastrofe. Ligesom Jason Bourne er bogen af Dan Brown fuld af action, men der fokuseres også på mysteriet og opklaringen. Filmen Inferno, er den tredje film i rækken med Tom Hanks i hovedrollen.


©SF Film
Monster - Patrick Ness
Den illustrerede ungdomsbog behandler sorg og død på en ny og anderledes måde, og filmatiseringen A Monster Calls lover et dystert men magisk univers at dømme fra de hidtil udsendte trailers. Bogen er skrevet af Patrick Ness, men baseret på historien af Siobhan Dowd, der desværre selv døde af kræft, før hun kunne publicere den.

©Nordisk FilmKvinden i toget - Paula Hawkins
Succesromanen ‘Kvinden I toget’ har allerede haft sin sejrsgang verden over, men skulle du være en af de få, der ikke har læst den endnu, har du en chance for at råde bod på det, mens det alligevel regner udenfor. Krimien handler om Rachel, der indblandes i efterforskningen af en forsvundet kvinde og indskriver sig i den nye genre domestic noir, som ’Kvinden der forsvandt’ også er en del af. I filmudgaven af Kvinden i toget spiller Emily Blunt den fortvivlede Rachel.

©SF Film
Indignation - Phillip Roth
I den lidt tungere ende af sommerlæsningen finder vi Indignation af Phillip Roth, der foregår i 1951. Her forsøger den universitetsstuderende Marcus at navigere mellem hans kontrollerende far, forelskelse og Koreakrigen. Logan Lerman, der er kendt for titelrollen i Percy Jackson-filmene, spiller Marcus i filmatiseringen af Indignation. Senere på året udkommer Ewan McGregors spillefilmsdebut som instruktør, American Pastoral, der også er baseret på en bog af Roth.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ronni

The girl with all the gifts.
Interessant, anderledes bog. Det bliver spændende hvordan filmen vælger at lave den. 7

Segoyuser/116755

Det er faktisk den Grønne Mil, stemte meget godt overens,film/bog holder jeg rigtig meget af, fælder stadig en tåre eller 2 - øøøøvs ville så gerne læse den bog men er sent inde og læse den nyhed tlk til jer som skal læse den , må se filmen i stedet!!

Nr. 2 på min liste ville være Harry Potter serien kunne ikke slippe den , det var morsomt at se i både tog og bus andre som sad helt opslugt....film var rigtig gode!!!

Esther

En fantastisk roman om løgn, skyld og konsekvenser, den unge hovedperson slet ikke kan overskue. Og en smuk, smuk film med bla Kiera Nightly, James Macavoy og Benedict Cumberbatch

HeleneColor

Hmm... Jeg kunne ikke være hurtig med at være en af de 10 heldige, men vil da stadig tilføje en bog mere, som man kan sætte sig ned og hygge læse med. Filmen "The Light Between Ocean" også er baseret på en bog, og den kan varmt anbefales :)

Skal også snart igang med "Miss Peregrine...." da jeg har bøgerne liggende på hylden hjemme, og så vil jeg helt vild gerne også få læst A Monsters Call og Kvinden i Toget :)

--> Har detsvære ej en favorit af en film baseret på bog endnu, da jeg synes at film og bog er 2 vidt forskellige ting :)

"The Light Between Ocean" får premiere d.8 september (Y)

Base

Var så spændt på om filmen kunne leve op til den skønne bog - det kunne den - ikke mindt i kraft af de helt fantastiske rollecastings.

Jon

Parfumen af Patrick Suskind er den første der kommer frem i tankerne. Men der er jo mange gode..

Majauser/533436

Flot lavede og rigtig god underholdning.

Christianuser/171759

Giver en skildring af Oskar Schindler. En mand med mange fejl som gjorde en heltemodig gerning på et tidspunkt, hvor det var nødvendigt.

Daniel

En helt igennem overset film.
Den klarede sig ikke så godt, men den fangede virkelig bogen godt, og gav sig god tid med Ender samt hans træning og hans sind :)

Bianca

Elsker filmatiseringen af Fifty shades, og kan næsten ikke vende til de andre bliver filmatiseret..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.