Cookie- og Privatlivspolitik

En mand der hedder Ove

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder flere scener af lettere dramatisk karakter, hvor man blandt andet ser en bus, der forulykker med flere tilskadekomne, samt en scene, hvor man ser en mand, der bliver kørt ned af et tog. Den indeholder endvidere flere scener, hvor en mand er følelsesmæssigt ude af balance og forsøger at begå selvmord. Det vurderes på baggrund af disse scener, at filmen vil kunne virke urovækkende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
26.05.2016
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
En man som heter Ove
|
Versioner: se alle
2D, Strikkebio, Seniorbio, Babybio
|

I det svenske komediedrama 'En mand der hedder Ove' er titelkarakteren en gnaven, ældre herre, der har gjort det til sin fremmeste opgave at holde villakvarteret pænt og ordentligt.

Selvom Ove af omgivelserne anses som bitter, har han i bund og grund hjertet på det rette sted og sørger over tabet af sit livs kærlighed. Af samme årsag ser den rigide regelrytter ikke nogen grund til at leve længere.

Men da tingene ser sortest ud, bakker den højgravide, nye genbo, Parvaneh, og hendes familie ind i Oves postkasse i en mislykket parallelparkering. Hvad der starter som dråben, der får bægeret til at flyde over, ender i et uventet venskab til gavn for begge parter.

Feel good-filmen er en af de største biografsucceser i nyere svensk filmhistorie, og med over 1,6 mio. solgte billetter ”hinsidan” overgår det humoristiske drama bl.a. Stieg Larsson-filmene og den beslægtede Den hundredårige. Rolf Lassgård, kendt for sin hjerteskærende præstation i Susanne Biers Efter brylluppet (2006), har titelrollen.

'En mand der hedder Ove' er baseret på en bestseller af Fredrik Backman. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (874 votes)
5
3.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'En mand der hedder Ove' starter som en sort komedie, men folder sig undervejs ud til en meget større og finere historie, der til tider får en nærmest John Irvingsk poesi over sig ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... var man vild med bogen, så vil man også knuselske filmen om den vrede og rigide misantrop, der bag det bryske ydre gemmer på et hjerte af guld." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "'En mand der hedder Ove' har bestemt sine sympatiske sider og sjove øjeblikke, der er bare ikke nok af dem til at fylde små to timer ..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det eneste, filmen mangler, er Backmans oprindelige lune, og det er katastrofalt for en film, der skal være netop det." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Man klukkelukker lidt, bliver lidt rørt, det er fin feel good-gnavenhed. Surt er sødt." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ulla

En skøn film om den sure gamle Ove, som har et hjerte af guld. Se den og få smilet frem på en gråvejrsdag i sommerferien.

Base

Skuespillerne er virkelig godt castede.
Skøn film - dog grinede jeg mere end jeg græd, da jeg læste bogen. Filmen var lige omvendt.
Meget anbefalelsesværdig.

Marieuser/269443

En dejlig medlevende film, som både er til at grine og græde over!
Den gav mig meget at tage med hjem og reflektere over!

Lars Michael

En dejlig film , noget man har set før i virkeligheden
Jeg synes at filmen starter rigtig godt og forsætter hele vejen til slut ,
Kan klar anbefalede filmen .

Per

Uanset om det er "Gran Torino" eller "Op", så er sure gamle mænd næsten altid halvsjovt og helhyggeligt selskab. Sådan er det også med "En mand der hedder Ove". Man dør ikke af grin eller væltes bagover af livsvidom, men man smiler og hygger sig - det gør Rolf Lassgård også i sin gnavpotterolle.

Anzu

Hold da helt op hvor jeg græd. Jeg troede filmen ville være komisk, med et trist element. Men historien er så utroligt nede på jorden, at jeg levede mig 100% ind i den og blev revet med.

Det her er en historie om en helt almindelig mand, en ældre herre, som har mistet sit livs kærlighed. Han har haft et langt og trist liv og kun hun har holdt ham oppe. Derfor har han besluttet sig for at nu hvor hun er væk vil han lige klare de sidste ting, for at sikre at nabolaget fortsat er i gode hænder og ikke ændrer de værdier han har givet det.
Men så kommer de her mennesker og ødelægger det hele, og viser ham, at alting måske ikke er helt forfærdeligt.

Utrolig smuk film og præstation fra skuespillerne i den.

Knudsen

Manglede detaljer fra barndommen/ungdommen. Og ikke mindst slutningen, som slet ikke var på højde med bogen, både hvad angår Ove, men også selve efterskriften. Dog ok film.

Maibritt

En fantastisk Go film der har det hele med. Grin i massevis og noget at tænke over. En utrolig rørende film og jeg ser den gerne igen.

Amalie user/932433

men overraskende god, sød, sjov og "tænksom" - som vi alle kunne lære noget af !!!
Jeg har læst bogen, og tænkte i starten - "hvad . . ."
Men den udviklede sig, og man kom til at holde af Ove -
Og filmen kom godt efter bogen!
Super - jeg er glad for jeg fik set den!

Jan Engel

Jeg havde store forventninger til filmen og havde regnet med jeg skulle grine meget mere. Men mange af scenerne var overflødige eller for lange så man mistede gejsten for hvad der foregik.

Rolf Lassgård plejer at være meget bedre, men det var som om han ikke rigtigt levede sig ind i rollen i denne film.

Men ellers en del gode scener og humor.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.