Cookie- og Privatlivspolitik

Hundeliv

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en konfliktfyldt og knugende grundstemning. Hovedpersonerne skildres i et miljø præget af utryghed og af fysiske og psykiske overgreb, og der er flere scener, hvor man ser mennesker i fornedrende og ydmygende situationer. I én scene overværer to teenagepiger deres mor få bank, og i en anden ubehagelig scene trues og overfaldes pigerne af deres far og en gruppe af mænd. I en tredje scene ser man en ung mand, som er blevet banket ihjel. På grund af filmens realisme samt de nævnte scener, vurderes det, at den kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
16.06.2016
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hundeliv
|
Versioner: se alle
2D, Seniorbio, Babybio, Særvisning
|

Det danske drama 'Hundeliv' handler om Sofia, der bor sammen med sin halvsøster Olivia i en campingvogn bag familiens bodega et sted i Udkantsdanmark.

Midlerne er få, men ydmygelserne mange for Sofia, der dagligt chikaneres af sin stedfar, mens hendes mor tilsyneladende finder sig i hvad som helst. En dag bliver det for meget, og de to piger iscenesætter en flugt fra deres barske hverdag.

'Hundeliv' følger i sporet på andre danske film, som foregår langt fra storbyerne, og som bl.a. tæller Kunsten at græde i kor, Frygtelig lykkelig, Klumpfisken og Rosita. Dramaet er en barsk men også livsbekræftende fortælling om flugten fra undertrykkelse og jagten på frihed.

Julie Brochorst Andersen fra ungdomsfilmene Hold om mig og You & Me Forever spiller den egenrådige Sofia, mens Simone Lykke har sin første store filmrolle som Olivia. I rollen som eneboeren Adam ses Alexandre Willaume. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (198 votes)
4.7
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... selv om filmen kommer skidt fra start [...] overgiver man sig til dels til den og håber, at Rene Frelle Petersen får mangedoblet sit budget næste gang." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... sprudler af talent, fortælleglæde, potentiale og håb for dansk films fremtid." (Birgitte Lorentzen)

 • Jyllands-Posten

  "Det klæder debuterende René Frelle Petersen at give sig selv frie tøjler, skrue ned for den danske socialrealisme og op for westerngenrens ensomme helte." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Hundeliv' kunne have været en fin novellefilm, men har svært ved at føre sig frem som spillefilm i fuldt ornat." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
lunde

Var meget langtrukket men en okay film

HamsterenHenning

Jeg under virkelig Hundeliv et stort publikum, tror desværre bare at den drukner i blandt alle de store film der har kæmpe reklamebudgetter og plakater hængende over hele byen, hvilket vil være så ærgerligt, for Hundeliv er en lille perle.
De spiller alle godt, men hold op hvor var jeg imponeret over Willaume, hvis ikke der venter en filmnominering eller to til ham for rollen i Hundeliv, så er der ingen retfærdighed til. Skynd dig ind at se filmen, hvis du vil se en barsk, men også livsbekræftende dansk film, der udover at have noget på hjerte også er langt bedre end de sidste mange danske film der er landet i biograferne.
Yderst seværdig, også for det modne publikum.
Så når du i morgen sveder tran ude i solen, så tag i stedet i biffen og se Hundeliv, der er klimaanlæg i salene, så der er ingen undskyldning for ikke at komme afsted!

Line FS

Undskyld mig, men den er sgu lidt en gang Hundelort.
Universet er enormt urealistisk. Det er en amerikansk film, bare sat i Danmark med dansk sprog - og det gør det hele enormt utroværdigt og overfladisk. Jeg havde så svært ved at acceptere og forstå den verden.
Karakterne er også helt igennem endimensionelle, irriterende, naive og kedelige.
Historien er samtidig kedelig og intetsigende. Selve præmissen kunne godt overleve til en ok film - men udførelsen og manus er bare gået helt galt

metteuser/595920

Super god film. Kan virkelig anbefales

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.