Cookie- og Privatlivspolitik

Boogie Nights (1997)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Boogie Nights
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning m. intro
|

'Boogie Nights' følger en ung mand i 70'erne og 80'erne, som bliver en stor stjerne i den opblomstrende pornoindustri i Californien.

Filmen var nomineret til tre Oscars for Bedste manuskript,  mandlige og kvindelige birolle.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
4.7
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Jeg var imponeret, men slet ikke som de fleste andre.

Masser af fede karakterer, sjov, tragisk, underholdende gennem hele filmen, gode skuespillere der alle spiller godt, troværdig, interessant, højt instruktør niveau og masser af fremragende scener - for eksempel Rahad Jacksons hus, den sidste, den første og alle de andre.

Paul Thomas Anderson var 26/27 år da han lavede filmen, og der er mange referencer til andre film, ikke for at nævne sidste monolog, lol. Tyvstjålet fra Raging Bull.

Allerede i denne film viser PTA sin kærlighed for Altman film - gør bestemt ikke noget, synes det er fedt.

Gennem alle 70'erne sekvenserne kører der musik i baggrunden, indtil han begynder at tage stoffer. Fed feature af Anderson.

***VIL RÅDE DIG TIL IKKE AT LÆSE MED MERE HVIS DU IKKE HAR SET BOOGIE NIGHTS***

Slutningen var så til gengæld skuffende. Det var fedt at der kørte et kamera rundt og fulgte Jack og viste at der var et billede af Little Bill hvor han dræbte sin kone og hendes elsker og derefter begik selvmord. Jeg havde håbet på istedet for en happy ending at Dirk var faldet om pga. en overdosis. Han kommer på hospitalet og alle hans venner ville komme - Jack, Reed, Amber, Rollergirl, Scotty, Rodríguez, og stod rundt om hans seng og sådan noget, og at den så havde stoppet. Kunne have været fantastisk.

Nikolaj

Helt igennem super film! Jeg vidste ikke rigtig noget Boogie Nights før jeg så den, og havde derfor ikke de store forventninger. Jeg blev ikke skuffet! Filmen er præget af ikke-eksisterende tabu'er og en god, lidt sort, humor! Filmen foregår nærmest i en surrealistisk univers, lidt a la Coen brødrenes film. Slutningen på filmen er på en måde overraskende, men også den man håbede på. Jeg kan ikke sige noget dårligt om denne film!

Jeg har hørt fra en ven, at Boogie Nights er en af Quentin Tarantionos favoritfilm... Alene af den grund bør man se den!

Bjerg

Har ikke så meget at sige om den her. Andet end den er fantastisk. Se den hvis ikke du allerede har gjort!

Wayne

Paul Thomas Andersons legendariske gennembrudsfilm om Dirk Diggler, en særdeles veludrustet mand - spillet af Mark Wahlberg og med en perlerække af gode skuespillere til at bakke op. Filmen handler om Sexindustriens "uskyldige" barndom, og starter i komiske toner, baseret på den lette moral og glitter fra sen 70'erne og starten af 80'erne - men viser selvfølgelig også den forventelige nedtur. Filmen indbragte 3 Oscar nomineringer, blandt andet til Burt Reynolds - hvilket må siges at være højdepunktet i hans karriere.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.