Cookie- og Privatlivspolitik

Pigen og Ræven

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
31.10.2008
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Le Renard et l'enfant
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'Pigen og Ræven' er fuld af eventyr, drypstenshuler, faretruende bjørne og et usædvanligt venskab mellem en tiårig pige og en ræv.

En efterårsdag i bjergene ser pigen ræven på vej hjem fra skole og bliver øjeblikkeligt tryllebundet.

Et smukt og unikt eventyr følger, der på overbevisende facon illustrerer, hvordan venskabsbåndene knyttes mellem venligtsindede væsner – uanset om de så er to- eller firbenede.

Filmen er instrueret af Luc Jacquet, hvis 'Pingvinmarchen' i 2006 vandt en Oscar for bedste dokumentarfilm, og i 'Pigen og Ræven' leverer han igen naturscenerier af en anden verden.

OBS: Filmen er synkroniseret til dansk, med stemmer af bl.a. Sofie Gråbøl.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (55 votes)
4.4
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  Gør dine børn en tjeneste og lad dem se denne film (Iben Albinus Sabroe). ()

 • Børsen

  'Pigen og Ræven' er ambitiøs frem for prætentiøs, storladen uden at være krukket (Morten Dürr). ()

 • BT

  ... en lidt pussenusset og gammeldags film. Heldigvis for det meste gammeldags som i "hjemmelavet" og "god gammeldags" (Jacob Wendt Jensen). ()

 • Ekstra Bladet

  Det er naturdokumentar blandet med børnefilm og eventyr, og netop dette genremiks redder filmen fra sin tynde historie (Nanna Frank Rasmussen). ()

 • Jyllands-Posten

  ... alene de mange fantastiske sekvenser af store og små dyr på egen hånd samt bjerge, træer og vejr i fri udfoldelse fra årstid til årstid, gør den seværdig også for voksne (Jakob Levinsen). ()

 • Politiken

  ... en film, der vil kunne gå an for et bredt børnepublikum, uden at de lidt ældre vil opleve denne rejse ind i naturen som banal eller sentimental (Kim Skotte). ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
joan

En perle af en film. Et must

Jesperuser/402366

Måske skal man være voksen for at føle, hvad jeg følte, da jeg så "Pigen og Ræven": - på én gang at være tryllebunden af fortællingen (det er, som sad man selv over for fortælleren, billederne på lærredet sprunget af éns egen, af historien inspirerede, fantasi), og at se verden, naturen, dyrene gennem et barns oplevelses-optik.

I hvert fald er der med sikkerhed lige så meget for den voksne at opleve, som der er for børnene - hvis man kan få dem til, for 90 minutter, at glemme Disney-tempoet og sætte forventningen om at blive power-underholdt på pause, og læne sig tilbage og lade sig fortælle en god historie.

Instruktøren har tilsyneladende helt ladet den 12-årige Bertille Noël-Bruneau's egen, barnlige fascination over dyrene og naturen florere - "L'enfant", som hun blot er krediteret, er næsten det eneste menneske, man ser i filmen, og hele stemningen, tør jeg sige, glimrer ved fraværet af voksenhed, og lader barnets oplevelser styre, også selvom det åbenlyst er en voksen, der fortæller om noget, hun oplevede i sin barndom.

Dét fungerer helt fantastisk - man smiler, venter og fryser med den lille, tålmodige og eventyrlystne unge, der fiser og farer omkring i de smukke landskaber, og undervejs lærer noget om venskab, respekt og frihed...

Helt absolut værd at se. Er du følsom, skal du nok tage et lommetørklæde med.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter