Cookie- og Privatlivspolitik
Kristen Stewart er årets festivaldarling

Kristen Stewart er årets festivaldarling

Meget mere end Bella Swan

Stem op!
259
Stem ned!
0
(reset)

CANNES. Der er sket meget i Kristen Stewarts karriere siden den sidste film i Twilight-sagaen havde premiere i 2012. Med en række solide præstationer i arthousefilm og indieproduktioner, bl.a. den fremragende Skyerne over Sils Maria (Oliver Assayas), har den 26-årige skuespiller vristet sig fri af sit image som teenageidol og bevist, at hun er meget mere end sin rolle som Bella Swan.

På Cannes Festivalen er hun efterhånden også et velkendt ansigt. I år er Stewart aktuel i hele to film, nemlig den romantiske Woody Allen-komedie, Café Society, der åbnede festivalen tirsdag aften, og den foruroligende spøgelsesfilm, ’Personal Shopper’, der genforener hende med Assayas.

Filmene har fået blandede modtagelser, men det på trods hersker der ikke tvivl om skuespillerens talent. Det er således ikke uden grund at verdenspressen i disse dage har opmærksomheden rettet mod den 26-årige skuespiller. Med sine to roller, der vitterligt ikke kunne være mere forskellige, viser hun diversiteten i sit skuespiltalent og modet til at udfordre sig selv professionelt.

I ’Café Society’ spiller Stewart den smilende og ukomplicerede assistent, Vonnie, som havner i et kærlighedsdilemma, hvor hun skal vælge mellem to bejlende herrebekendtskaber. Filmen foregår i 1930ernes Hollywood, og Stewart passer glimrende ind i Woody Allens nostalgiske fremstilling af den gyldne æra med sin femininitet og charme.

Instruktøren har udtalt, at han ønskede at udforske en anden side af Stewarts talent, og med Vonnie viser hun netop en sjældent set lethed og ynde.

Karakteren i ’Personal Shopper’, Maureen Cartwright, er anderledes tynget. Indledningsvis fremstår hun som en fattet ung kvinde, der kompetent, men noget uengageret, arbejder i Paris som personlig assistent for starletten Kyra. Men Maureen befinder sig i en identitetskrise og kæmper med sorgen over sin afdøde tvillingebror, hvilket leder hende i kontakt med den hinsides verden.

Stewart er med i næsten alle scener, og i mange af dem er hun alene (hvis man da ikke tæller tilstedeværelsen af overnaturlige elementer med). Det er en skuespilmæssig udfordring, som hun håndterer med bravour. Karakterens indre uro manifesterer sig subtilt i de små detaljer, som når hun fx laver små tics med fingrene.

På dette års Cannes Festival cementerer Stewart sit alsidige talent, og det er nok ikke sidste gang, vi ser hende på den røde løber i Sydfrankrig.

Café Society får dansk premiere d. 6. oktober. 

’Personal Shopper’ har endnu ikke fået en dansk premieredato.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Segoyuser/116755

Dejligt at læse hun har vristet sig fri af sin rolle, ud fra din fine skrivelse så kan læse jeg måske må se 2 film må se om der er noget om det :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter