Cookie- og Privatlivspolitik

En mand der hedder Ove

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder flere scener af lettere dramatisk karakter, hvor man blandt andet ser en bus, der forulykker med flere tilskadekomne, samt en scene, hvor man ser en mand, der bliver kørt ned af et tog. Den indeholder endvidere flere scener, hvor en mand er følelsesmæssigt ude af balance og forsøger at begå selvmord. Det vurderes på baggrund af disse scener, at filmen vil kunne virke urovækkende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
26.05.2016
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
En man som heter Ove
|
Versioner: se alle
2D, Strikkebio, Seniorbio, Babybio
|

I det svenske komediedrama 'En mand der hedder Ove' er titelkarakteren en gnaven, ældre herre, der har gjort det til sin fremmeste opgave at holde villakvarteret pænt og ordentligt.

Selvom Ove af omgivelserne anses som bitter, har han i bund og grund hjertet på det rette sted og sørger over tabet af sit livs kærlighed. Af samme årsag ser den rigide regelrytter ikke nogen grund til at leve længere.

Men da tingene ser sortest ud, bakker den højgravide, nye genbo, Parvaneh, og hendes familie ind i Oves postkasse i en mislykket parallelparkering. Hvad der starter som dråben, der får bægeret til at flyde over, ender i et uventet venskab til gavn for begge parter.

Feel good-filmen er en af de største biografsucceser i nyere svensk filmhistorie, og med over 1,6 mio. solgte billetter ”hinsidan” overgår det humoristiske drama bl.a. Stieg Larsson-filmene og den beslægtede Den hundredårige. Rolf Lassgård, kendt for sin hjerteskærende præstation i Susanne Biers Efter brylluppet (2006), har titelrollen.

'En mand der hedder Ove' er baseret på en bestseller af Fredrik Backman. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (874 votes)
5
3.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'En mand der hedder Ove' starter som en sort komedie, men folder sig undervejs ud til en meget større og finere historie, der til tider får en nærmest John Irvingsk poesi over sig ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... var man vild med bogen, så vil man også knuselske filmen om den vrede og rigide misantrop, der bag det bryske ydre gemmer på et hjerte af guld." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "'En mand der hedder Ove' har bestemt sine sympatiske sider og sjove øjeblikke, der er bare ikke nok af dem til at fylde små to timer ..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det eneste, filmen mangler, er Backmans oprindelige lune, og det er katastrofalt for en film, der skal være netop det." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Man klukkelukker lidt, bliver lidt rørt, det er fin feel good-gnavenhed. Surt er sødt." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jan

Ove er en gammel gnavport, mavesur på alt og alle, for alt i han liv har ikke gået hans vej.

Enten kan du genkende meget af den måde han er på hos dig selv - eller også kende du nogen der er som ham ;)
Fantastisk som det lille spejl på vægen får en til at se verden på en anden måde.
Der er måske en årsag til at vi selv - eller andre, agerer som vi/de gør, når vi tænker nærmere over det.

Historie fortællingen minder meget om "Den 100 årige der kravlede ud af vinduet og forsvandt" - samme skæve humor, og ikke dømmende måde at skidre personerne på - de er som de er på godt og ondt ;)

Man skiftevis griner og græder over denne film - den er særdeles underholdende !!!
Og den har et budskab - se den - så ved du hvad jeg mener :)

Yeps - de svenskere ved godt hvordan man skruer en god film sammen !

susanne

Dejlig film hyggede og grinede ,det var en oplevelse at se den

Susanne

Jeg blev meget grebet af den og det er længe siden jeg har set Rolf Lasgaard spille så fantastisk. Der er både satire, kærlighed og venskab og et næsten helt almindeligt liv. Jeg skal helt sikkert se den igen

Elzbieta

En meget god film og Rolf Lassgård spiller som altid fantastisk (Jeg glemmer aldrig hans rolle i filmen Efter brylluppet) .Jeg og min veninde grinede og græd og vi skal køber nu bogen og læse den. Det skal være en fornøjelse.

Marianne

En god blanding af sjov, bidende sarkasme, alvor og tragiske menneskeskæbner.
Jeg har ikke læst bogen, der er forlægget, så jeg gik ind i salen med de forventninger, som traileren havde givet mig.

Slutningen var efter min mening lidt brat, og der blev pludselig travlt med at binde alle de mange tråde sammen, men stadig en se-værdig oplevelse.

Marta

En dejlig film. Man griner, man får klump i halsen, men det er uden tvivl en feel-good film.
Mindede mig lidt om " Gran Torino".

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.