Cookie- og Privatlivspolitik

Nattens dæmoner 2

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en særdeles uhyggelig og angstfremkaldende grundstemning, og den benytter sig i stort omfang af diverse gyservirkemidler. Den indeholder utallige scener, hvor en familie, heriblandt mindre børn, skræmmes af en meget ondartet dæmon, som hjemsøger deres hus. I mange scener ses en lille pige, som er besat af dæmonen, og man ser hvordan pigen forvandles og taler og udtrykker sig gennem dæmonens uhyggelige person. I én scene spærres en kvindelig hovedfigur pludseligt inde i et mørk værelse, hvor hun angribes af et uhyggeligt maleri, hvorefter hun i syner ser sin mand blive dræbt. Hertil kommer flere scener, hvor børn har voldsomme mareridt eller skræmmes af uhyggelige, uforklarlige fænomener. Det vurderes, at filmen kan virke stærkt skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
09.06.2016
| |
2 timer 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Conjuring 2
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Gyseren ’Nattens dæmoner 2’ følger de to berømte dæmonuddrivere, Ed og Lorraine Warren, der rejser til den engelske forstad Enfield. 

Parret skal hjælpe en enlig mor, der bor med sine fire børn i et gammelt hus, som tilsyneladende er hjemsøgt. 

Familien har i en periode oplevet uforklarlige og angstfremkaldende hændelser, som især har centreret sig om den yngste datter, Janet. Men i forsøget på at hjælpe den unge pige, ender Warren-parret med selv at blive angrebet af en ondsindet ånd.

Filmen er en efterfølger til den succesfulde Nattens dæmoner fra 2013 og tager udgangspunkt i en sand historie, der eftersigende er en af Warren-parrets mest rædselsvækkende paranormale efterforskninger nogensinde.

’Nattens dæmoner 2’ er instrueret af James Wan, der er kendt for sit flotte stilistiske udtryk og effektive jump-scares. Både Patrick Wilson og Vera Farmiga vender tilbage til deres respektive roller som Ed og Lorraine Warren. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (895 votes)
4.9
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Filmen er [...] en ganske konventionel gyser og benytter flittigt genrens grundgreb: Frygt ophobes gennem falske alarmer og antydninger, og det endelige chok, den adrenalinbrusende forløsning, kommer først en tand senere, end tilskueren forventer." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

  • BT

    " ... som biografgæst og gyserfan bliver man suverænt underholdt og 100 procent 'gennemgyset'." (Henning Høeg)

  • Politiken

    "Den leg med at inducere virkelighedsfrygt i publikum rammer panden mod filmens selvalvorlige, men også komisk legesyge ophobning af horroreffekter ..." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ziegler

Jeg var ikke imponeret over 1'eren, så forventningerne var faktisk ikke så høje. Men hold da op, hvor blev jeg overrasket. Det er en ret fed film som fortjener at blive oplevet i biografen. Mere skal der ikke siges om filmen. Det er en af de bedste gyserfilm jeg har set i mange år - og jeg har set en del i den genre.

HeavenOfHorror.dk

James Wan gør det igen med Nattens Dæmoner 2, og det er ikke uimponerende, når forventningerne var skyhøje!

Det føles som om, markedføringen for Nattens Dæmoner 2 (The Conjuring 2) har været i gang i flere år, hvilket også bare betyder, at forventningerne bliver skruet voldsomt op. Heldigvis var alle de små teaser klip ikke bare spil for galleriet, og Nattens Dæmoner 2 er på alle måder en værdig og solid efterfølger til James Wan’s allerede ikoniske gyserhit fra 2013.

Lad os bare få det overstået; Nej, Ed og Lorraine Warren var ikke dem, der reddede den stakkels Enfield familie, men de var dog derhenne og se nærmere på sagen – selvom de altså endte med at tage afsted igen. Der er bestemt også rigeligt med skeptiske holdninger og en meget kritisk tilgang til sagen fra især Ed Warrens side i filmen, så det er ikke den store redningsaktion, vi er ude i. Faktisk går der ret lang tid, før Warren-parret overhovedet dukker op i Enfield, da der kører to historier sideløbende, og de derfor først ankommer senere – en lille sag, der omhandler “Amityville” (hvilket de fleste gyserfans nok også genkender) skal lige overstås. Der er dog naturligvis overlappende elementer, og hvis du er nogenlunde opmærksom, vil du finde en række spor omkring Lorraine Warren, mens hun stadig er hjemme i USA, som er relevant for sagen i Enfield.

Nu gør vi os som bekendt ikke i spoilere – man skal selv se og opleve historien – men jeg vil dog gerne sige dette; Vi så intet problem i den måde, historien blev præsenteret på, og de kommer ret elegant uden om de historiske ukorrektheder omkring, hvordan Warren parret var en del af Enfield sagen. Er det en korrekt gengivelse af sagen? Nej, det kan man ikke påstå, men nu er der under alle omstændigheder mange tvivlspunkter i sagen allerede. Man bør derfor klart se BBC miniserien The Enfield Haunting om Enfield huset, hvis man gerne vil se en mere faktuel gennemgang af sagen.

Læs gerne hele vores anmeldelse på http://www.heavenofhorror.dk/anmeldelse/nattens-daemoner-2/

Viktor

Den kan anbefales ! Har lige set den på forpremiere i nat!! FUCK det er en pisse fed film !!

Patrick

Er der nogle der ved om den kommer i 3D?

Næh

Gyser film plejer sjældent at udkomme i 3D - især ikke dem der omhandler dæmoner.

Kaj

... især ikke dem, her handler om dæmoner

Næh

...især ikke dem, der indeholder dæmoner.

Casperuser/40335

THE CONJURING er ikke listet under nogle af biograferne i Aalborg? Den kommer vel her også eller hvad?

Allanuser/30824

Hejsa. Der er en uges tid til at filmen udkommer og man kan bestille billetter. Men ikke i Aalborg endnu, skal jeg være nervøs?

Christian

Men The Conjuring 2 er jeg meget spændt på! Elsker genren når den leverer, og James Wan er blevet noget af en guru på netop gyser-feltet.

Passer det virkelig at spilletiden er 2:13 TIME? For en gyser?... Fanme i orden! Så må det næsten betyde at den rent faktisk har noget på hjertet :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.