Cookie- og Privatlivspolitik

Månen over kirsebærtræerne

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har et roligt forløb. Den indeholder enkelte dramatiske scener med en ulykkelig mand der drikker sig fuld, samt nogle voldsomme billeder af vansirede mennesker. Da disse klip er kortvarige og indgår i en ellers rolig fortælling, vurderes det at de kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
28.04.2016
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
An
|
Versioner: se alle
2D, Filmperler
|

I ’Månen over kirsebærtræerne’ driver den mutte Sentaro en lille madbod, hvor han sælger pandekager med bønnemos kaldet "dorayaki".

Sentaro kommunikerer kun med sine kunder, når det er strengt nødvendigt, og da en ældre kvinde, Tokue, bliver ved med at spørge om arbejde i standen, kan responsen ligge på et meget lille sted.

Alligevel lykkes det kvinden at komme på prøve, og det viser sig, at Tokues omhyggelige opskrift og tilgang til bønnemos er af en anden verden. Det samme gælder hendes fortid.

’Månen over kirsebærtræerne’ er instrueret af Naomi Kawase, storleverandør af sanselige japanske dramaer. Filmen deltog i sidekonkurrencen Un Certain Regard på sidste års filmfestival i Cannes. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (78 votes)
4.9
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Naomi Kawases film er en fin, stille og langsom feel good-film om tre stille eksistenser, der får en opblomstring." (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "... en smuk hyldest til de bånd, der binder alt omkring os sammen og som hele tiden fortæller os historier – også solskinnet og vinden." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Der, hvor filmen fungerer bedst, er, når instruktøren tillader det sørgmodige at kile sig ind den opbyggelige fortælling. Og så hjælper det, hvis man har en sød tand." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Med Kirin Kikis ømt spillende rolle som den gamle kvinde bliver allegorien ægte levende og derfor faktisk livsbekræftende." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Kirin Kiki er fuldstændig vidunderlig som den ældre dame, der får et job i en lille dorayaki butik. Her viser hun sin chef, Sentaro, hvordan det søde bønnemos skal laves helt fra bunden. Sentaro er en mand af få ord, og han har tydeligvis sit at slås med på de indre linier. Den ældre dame er med til at åbne ham lidt, og butikken blomster kortvarigt op. Filmen bliver måske lige lovlig melankolsk til sidst, dog mixet med et håb om bedre tider forude.

frøken

Jeg var inde og se den og jeg syntes det var en sød film men jeg blev lidt trist nogle gange i filmen, men den var ikke rigtig væmlig som jeg syntes film kan være selvom der bliver fortalt nogle ting der ikke er særlig rare. Jeg er glad for jeg tog i biografen og så den:) Den var også sjov nogle gange men ikke sådan at jeg kan grine af det bare ved tanken men fordi der er ting man ikke regner med også er den lidt mærkelig.

Peruser/694587

Der er håb for de ekskluderede...

Måske.

Eller var det bare en drøm?

Simon H.

Virkelig en god og dybsindig film. Den tog mig med storm og jeg havde ikke regnet med at den ville gøre så stort indtryk på mig.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.