Cookie- og Privatlivspolitik

Shutter Island

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
18.02.2010
| |
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Shutter Island
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning m. intro v. K. Engberg, Særvisning, Særvisning m. caféoptakt
|

I 'Shutter Island' spiller Leonardo DiCaprio Teddy Daniels, den ene af to U.S. Marshals, der bliver tilkaldt til en isoleret og trøstesløs ø.

Øen huser et nærmest fæstningsagtigt hospital for sindssyge forbrydere, og da en morderske forsvinder fra den lukkede institution på mystisk vis må Teddy undersøge de nærmere omstændigheder.

Sporene bliver kun mere forvirrende, som dagene går, og Teddy får stadig sværere ved at skelne sandhed fra løgne blandt indsatte og læger, der ikke altid har samme syn på virkeligheden. 

Teddy plages endvidere af sine traumatiske minder fra 2. Verdenskrig, og samtidig afskæres øen fra fastlandet af en ødelæggende orkan… og et sted på Shutter Island er en mentalt forstyrret morderske på fri fod.

'Shutter Island', der er baseret på en roman af Dennis Lehane (Gone Baby Gone, Mystic River), er det fjerde samarbejde mellem DiCaprio og Martin Scorsese.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2919 votes)
4.6
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Martin Scorseses 'Shutter Island' er en flot, paranoid og deprimerende thriller." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "'Shutter Island' er en mesterlig spændingsfilm med en fremragende Leonardo Dicaprio i hovedrollen." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Jeg hader at sige det, men vi skal helt tilbage til Alfred Hitchcock for at finde en gyser så kompleks og hjernevridende som Martin Scorseses 'Shutter Island'." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Scorseses 'Shutter Island' er først og fremmest en opvisning i eminent filmhåndværk." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Det virker, som om fiaskoen med ”The Gangs of New York” (2002) har drænet noget af den kreative energi ud af Martin Scorsese. 'Shutter Island' er slet ikke på det niveau, som han så overlegent har vænnet os til". (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "En psykologisk thriller tilsat stormvejr, koldkrigsparanoia, nazitraumer og vrangforestillinger. Der er lidt af det hele i 'Shutter Island', men der er desværre også for meget af det gode." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Muggauser/8186

Shutter Island havde jeg fået at vide, var super uhyggelig, og sådan ser traileren også ud, synes jeg. Men da jeg så så den, var den slet ikke spor uhyggelig; eller man får da nogle chok og sådan, men det er også en thriller.
God film, som bliver twistet i enden - det havde jeg slet ikke set komme!! Men det var en fed slutning, da den var uberegnelig og anderledes. Leonardo DiCaprio spiller rigtig godt, og det er klart ham og "Chuck", som bærer filmen. Velskrevet manuskript og fed musik/effekter. Se den og bliv forundet!

mona

God film -spændung hele vejen

MaWnTy

Atmosføren føres godt igennem hele filmen, og jeg var ikke på noget tidspunkt klar over at det hele drejede sig om hovedpersonen og hans opdigtede illusioner hvilket jo bare adderet til den fede film fornemmelse. En rigtig fed film, bedre end forventet.

Nicoleuser/11200

dejlig forvirrende film. hvis man er til hardcore psychological thrillers vil jeg meget gerne anbefale shutter island to all of you peeps, men det kræver man har hjernen med from begin to end!!

kirsten hygum

Der er tydeligvis nogle, her på siden, der ikke har forstået filmen..
Det er den mest geniale fremstilling, af hvad der forgår i en psykotisk persons hjerne.- og GENIALT fremstillet.- både på billed,- og lydsiden og i forhold til skuespillet....Mums..

S. Rico

Når alt kommer til alt så har vi jo nok set samme historie før - bare pakket ind på andet vis. Men måden det er udført her er sublimt. Allerede fra første tone rammer an, ved man, at dette ikke er en helt almindelig krimihistorie. Eminent filmet og super godt fortalt - dog trækker selve plottet lidt ned.

Movie-fanatic

Denne film er bla blevet kaldt Hitchcock møder Den 6 sans!!!!!

Hitchcook ville aldrig have lavet en film, hvor han ville bruge de første 30 minutter af filmen, på at fylde sit publikum med løgn, som det er tilfældet her! Den 6. sans, var en original film, med en ret simpel historie, der dog fik et alvorligt tvist til sidst, UDEN at man - som publikum - følte sig bedraget!

Dette er et filmisk makværk, af dimentioner! Leonardo, kæmper en forgæves kamp, i denne totalt rodede, og håbløst uinteressante historie!

At kalde det en gyser, vil være en voldsom overdrivelse! At kalde den for et drama, vil også være at tage munden for fuld, da dramaet ALENE baserer sig på den løgnehistorie, som instruktøren lukker op for i filmens start!

Det bedste der ville have været sket for mig idag, ville være, at jeg IKKE havde købt biografbiletter, men havde brugt pengene på noget fornuftigt - men da mit liv ikke er en lang række løgnehistorier, er det jo ikke tilfældet!

Skidt fra start til slut!

Nataschauser/654989

laang og kedelig

Mindwipe

Supergod historie over et krimi-drama fra den tid, hvor behandlingsdomme virkelig var noget, man kunne frygte.

Masse af retarderende momenter i en mere og mere fængende fortælling, der til sidst munder ud i et klimaks værdig for Agatha Christie.

Thorbjørnuser/841892

Jeg er meget imponeret over de folk der skriver at denne her film er forudsigelig. Personligt havde jeg regnet med en regulær psykologisk gyser, især udfra traileren. Hele filmen er et langt twist, og alle de elementer der virker mærkelige og overflødelige, (vil ikke give for mange væk) f.eks. den EKSTREME musik underlægning der er i starten af filmen når de kører i Jeepen op mod fængslet, giver kun mening når man har fået slutningen med sig.

Genial film. Levede op til nogle meget høje forventninger fra min side.

Se den to gange!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.