Cookie- og Privatlivspolitik

Sicario

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
22.10.2015
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sicario
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

I thrilleren 'Sicario' kommer FBI-agenten Kate Macer på sporet af en magtfuld narkobaron, som har sine forretninger omkring den mexicanske grænse.

Idet sagen er for følsom til at være en almindelig FBI-mission, bliver hun overflyttet til en særlig enhed, der ikke skyr nogen midler i kampen for at finde frem til den lyssky bagmand.

Matt Graver, der står i spidsen for operationen, hemmeligholder stort set alle detaljer for den robuste, men forholdsvis uprøvede FBI-agent, og samtidig skal hun arbejde sammen med den mystiske indsatsleder Alejandro, der kender banderne lidt for godt. Jo dybere Kate graver i sagen, desto mere kommer hun i tvivl om, hvem der er de gode, og hvem der er fjenden. 

'Sicario' er en intens thriller i samme territorium som Traffic, og på samme måde som genreklassikeren Heat bruger filmen få men effektive action-scener til at understrege stemningen. Emily Blunt har allerede fået stor opmærksomhed på baggrund af sin komplekse hovedkarakter, men også Benicio Del Toro og Josh Brolin leverer mindeværdige præstationer. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (314 votes)
4.6
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Sicario' er en isnende thriller, overraskende og overrumplende - og lige så nådesløs som det grænseland den foregår i..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... selvom 'Sicario' bestemt ikke hygger om sit publikum, så leverer den fransk/canadiske instruktør Denis Villeneuve førsteklasses filmarbejde." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... selv om vi har set historien før [...] så sidder man alligevel frydefuldt fastlåst i biografsædet samfulde to timer, da det hele er så ekvilibristisk lavet, at man ikke kan andet end lade sig rive med af alle uhyrlighederne." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... han er dygtig, ham Villeneuve. 'Sicario' er lækkert skruet sammen, så godt at man nemt glemmer at den gemmer en klassisk actionfilm i sin grundskabelon." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Sicario' er en veldrejet spændingsfilm om konflikter, der er skildret mange gange før, ikke mere – og så alligevel meget mere på grund af mesterfotografen Roger Deakins billedsætning..." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "'Sicario' er blæret afviklet og uafrystelig. En sjælden kombination." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Instruktøren Denis Villeneuve, som er canadisk, demonstrerer den samme tætte kampteknik, som han brillerede med i 'Incendies'. Især kan han ikke få nok af brændende ørkenlandskaber." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
BT

"Sicario" (5*****): Skræmmende, intens og velfotograferet film om den barske krig mod narkokartellerne, hvor korruption og hævn gør, at grænsen mellem de gode og de onde flyder ud..

Lars Michael

Tæt på det perfekte , at se Benicio Del Toro spille sådan en rolle jamen man bliver helt forelsket i det at han kan spille så godt at filmen bliver en rigtig drengerøvs film, som selv piger også kan se og nyde godt af. Minder meget om noget man har desværre hørt om før , men en fed film som er ekstra god til en fredag aften hvor man bare ikke gider se x-Factor.

Niclas Dalby

Jeg fik filmen at se, som den eneste i salen, på premieredatoen, men jeg glemte, desværre, at skrive hvad jeg synes om den!

Denis Villeneuve har en ikke mindre end fantastisk historik, når det handler om film, der afspejler virkelighedens grumme ansigt – hvad end om det omhandler narkosager, menneskesmugling eller kidnapning. Han satte for alvor sig selv på kortet i 2010 med Nawals Hemmelighed. I 2013 instruerede han den bedste thriller i mange år med Prisoners og året efter udkom Enemy, der begge havde Jake Gyllenhaal som hovedrolleindehaver. Sidste år formåede han ikke blot at levere den bedste thriller, men én af de bedste film, der kunne ses på det store lærrede i 2015. Sicario er ikke blot utrolig velspillet, men giver et endnu uset realistisk syn på narkosmuglingen i Mexico og stiller på ny spørgsmålet om midlet helliger målet.

Kate Macer er en idealistisk FBI agent, der bliver sendt til Mexico for at udrydde én af de største og farligste magtfaktorer i området – en mand ved navn Fausto Alarcon, der ikke blot står for narko, men også menneskesmugling. Hun bliver ledsaget af et hold specialister og finder sig pludselig i baggrunden af et større komplot, da lejemorderen Alejandro, spillet af Benicio Del Toro, melder sig på banen. Hendes etiske grænser bliver ikke blot flyttet, men nedbrudt, mens hun befinder sig i et gudsforladt område, hvor loven ikke gælder. Alt dette leder op til en finale, hvor hun ikke længere kan genkende sig selv eller sine medmennesker og hun mister langsomt kontrollen over de ting, der ellers skulle gøre sig gældende i det moderne, vestlige samfund.

Sicario er, som sagt, utrolig velspillet, men det er ikke det, man husker, når man går fra filmen. Det er i stedet den utrolig dystre og voldsomme stemning, der siver ud af hver eneste scene. Den eneste anden instruktør, der kan give mig samme indtryk, er David Fincher med Se7en; En særdeles dyster film, der dog har sine lyse øjeblikke. Den eneste forskel her er, at Sicario ingen lyse øjeblikke har – dette er den mest dystre film, jeg har set i mange år, netop grundet fraværet af de ellers sjove og lette øjeblikke, man normalt kan finde i sådanne film. Det er selvfølgelig også dette, der kan virke som den største skræmmefaktor for folk, der skal se denne film. Hvis man ikke er beredt på det, så vil denne film virke for voldsom for nogle, hvilket er fuldt forståeligt. Opbygningen af de tre akter kan også virke for tydelige, hvis man ikke er vant til sådanne thrillere. Vi har den barske introduktion og den actionfyldte afslutning, men ind i mellem styres den af ren dialog, der hverken er irrelevant eller kedelig – man skal blot være forberedt på det.

Hvis der er to ting, som Sicario udfører til perfektion, ud over at levere en voldsom, dyster og realistisk tone, så er det billede- og lydsiden. Roger Deakins, der blandt andet har skudt scenerne til The Shawshank Redemption, Skyfall og No Country for Old Men, leverer en pragtpræstation med denne film, hvor hver scene er nøje udvalgt og som taget ud fra en moderne udgave af Se7en. Alt dette forstærkes af Jóhann Jóhannsson’s utrolige score, der løfter filmen til et nyt niveau.

Sicario er, kort sagt, én af mine absolutte ynglingsfilm fra 2015. Denis Villeneuve beviser endnu en gang, at han er en mester i thriller-genren og kan fortælle en utrolig historie, hvor der sættes spørgsmålstegn til, om den eneste måde at slå “monstrene” på er, at sænke sig til deres metoder med vold og tortur og om disse metoder helliger målet.

Nikolaj

De første 45 minutter er noget af det flotteste, og mest intense som jeg længe har set. Historien er muligvis set før, men det er sjældent lavet så realistisk som i den her. Josh Brolin og Benecio Del Tore, hold da op! Der er længe siden, at de har præsteret så godt. Og Emily Blunt er bestemt også god filmen.

Fremragende, uden tvivl en af sidste års bedste film!

GiwizZeni

Helliger målet altid midlerne? Det er spørgsmålet der trænger sig mere og mere på i takt med FBI-agenten Kate Macer - stærkt spillet af Emily Blunt - får sin samvittighed slebet mere og mere rund, i kampen imod de mexicanske narkokarteller. Hvad er rigtigt og forkert? Hvem kan man stole på når intet er sort/hvidt? Som tilskuer ved vi lige så lidt som heltinden, da hun hovedkulds kastes ud i en af de såkaldte 'Black-Ops'.
Foruroligende og dybt nervepirrende er det at følge, takket være Roger Deakins billeder og Jóhann Jóhannsson score. Denis Villeneuve der i forvejen er en mester i at skabe en knugende stemning, har lavet en film der kun tager til i styrke og spænding, fra en barsk åbning og frem til sidste scene. Temaet er behandlet før, men aldrig så intenst, gritty og realistisk som her.

Wayne

Man skulle jo tro at en indsatsleder fra FBI havde prøvet lidt af hvert. Men når det drejer sig om narkokarteller så er alt lige et par step op - og her er vores hovedperson, spillet af Emily Blunt, i den grad en novice.

Uden at vide helt hvorfor, bliver hun tilknyttet en speciel indsatsstyrke som ingen officielt kender til.

Denne hemmelige styrke udfører opgaver af taktisk art og har rekrutteret mennesker som uden tøven er lige så effektive, som modstanderne. Repræsenteret af Josh Brolin og serveret i en særlig grad af kold onskab gennem Benicio Del Toro.

Vi ser det hele gennem øjnene på den stadig naive FBI agent, som kun langsomt forstår hvad hendes rolle i det hele er. Og det er også især fordi vi kun får brudstykker af sandheden at den virkelige thriller fungerer.

Sidst i filmen skifter den dog fokus - og får et snert af mere traditionelt gangsterdrama, for at forklare os hvad der sker.

Afgjort et dragende, og sommetider klaustofobisk drama om en krig som kun har tabere.

Rikkeuser/744254

God og realistisk film. Godt skuespil, ikke et tidspunkt jeg syntes den var kedelig og langtrukken.

bambiexplorer

Kate (Emily Blunt) er en ambitiøs men uerfaren FBI-agent, som bliver kastet direkte ind i narkokrigen efter en voldsom episode i Phoenix, hvor Kate og hendes team finder over 30 lig som er blevet muret ind i væggene på et nyt hus og efterfølgende sprænger en bombe, som leder til større kaos, som gør at offentligheden (journalisterne) kræver at FBI udvider deres kamp mod narkokartellerne. Kate kommer med som et føl i en operation, som ledes af den noget anløbne Alejandro (Benicio Del Toro).

I Mexico møder Kate i den grad den barske virkelighed, og hendes første operation på Mexicansk jord går i den grad i ged, og en masse (måske) uskyldige indfødte bliver dræbt. Kate og hendes tidligere FBI-partner Reggie (Daniel Kaluuya) er ikke glade for situationen, men alligevel bliver Kate ved med at arbejde for Alejandro. Nu bliver det bliver så lidt svært at fortælle hvad der videre sker i “Sicario”, uden at afsløre for meget … Men Kate bliver i hvert tilfælde presset til det yderste, og nok også lidt ud over grænsen … ikke mindst af Alejandro, som er tæt på at bringe hende derud hvor hun ikke kan bunde mere ...

Læs hele anmeldelsen på blog.inils.dk

Christian

Min kone og jeg overvejer at se filmen, men hun taler primært engelsk og kan følge med i danske undertekster så længe det ikke går for stærkt. Kan nogen sige om der er meget af talen foregår på spansk da filmen ser ud til at foregå delvist i Mexico?

Opus Dei

Hej Christian
Der tales overvejende engelsk omend der også er samtaler på spansk undervejs.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.