Cookie- og Privatlivspolitik

Junglebogen

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en let dramatisk grundstemning, og den indeholder enkelte voldsomme scener, hvor hovedfigurer jages og er i fare. I flere scener ses en faretruende tiger, som målrettet jager en hovedfigur, og i én voldsom scene er hovedfiguren ved at blive fanget af en stor abe. Da fortællingen er velkendt, da de faretruende figurer er animerede, og da filmen også indeholder lange, rolige passager med humor og lune, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
14.04.2016
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Jungle Book
|
Versioner: se alle
3D (vises kun med eng. tale), 2D (vises kun med eng. tale), IMAX 3D (vises kun med eng. tale), Babybio - 2D (vises kun med eng. tale), Seniorbio - 2D (vises kun med eng. tale)
|

'Junglebogen' handler om den forældreløse dreng Mowgli, der bliver opdraget i junglen af ulvene Raksha, Akela og resten af deres flok.

Mowgli bliver dog nødt til at forlade sit hjem hos ulvene, da tigeren Shere Khan truer ham på livet.

Drengen må nu på en udfordrende rejse igennem junglen, hvor han bl.a. møder pytonslangen Kaa og orangutangen Kong Louie, der begge prøver at narre ham. Heldigvis får han hjælp undervejs af panteren Bagheera og bjørnen Baloo.

Filmen er en live action-version af Disneys klassiske tegnefilm fra 1967, der er inspireret af Rudyard Kiplings bog.

I hovedrollen ses den kun 10-årige debutant Neel Sethi, som udelukkende spiller over for animerede karakterer. Der er dog ikke sparet på stjernestemmerne til jungledyrene, hvor intet mindre end tre Oscar-vindere er på rollelisten, nemlig Christopher Walken, Ben Kingsley og Lupita Nyong'o.

'Junglebogen' er instrueret af manden bag bl.a. Elf og Iron Man, Jon Favreau, og er den første af to filmatiseringer af Kiplings forlæg, hvoraf den anden, Jungle Book: Origins, udkommer i 2018. (copyright: kino.dk)

Bemærk at 'Junglebogen' ikke vises med danske stemmer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1099 votes)
4.7
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... et både eventyrligt, dramatisk og visuelt fantastisk flot eventyr om at finde sin identitet - og passe på naturen og hinanden." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... det er kombinationen af overlegen teknik, kreativ tålmodighed og kærlighed til oplægget, der gør 'Junglebogen' til noget helt specielt. [...] alt i alt er 'Junglebogen' perfekt familieunderholdning ..." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[Man kan] uanset alder læne sig tilbage og nyde de mange pelsede figurer i de fugtige, eksotiske omgivelser, som man helt glemmer er blevet vakt til live i datanørdernes effektive maskinrum." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Christopher Walkens udgave af ’I Wanne be Just Like You’ er virkelig vild, sær og kejtet. Til at begynde med rapper Walken nærmest. Mange vil med garanti få sig noget af en rutsjetur Det er det, der gør den nye ’Junglebogen’ så fascinerende. Den er ikke til at blive klog på ..." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Junglebogen' er i Favreaus ambitiøse hænder blevet et storslået, men mindre helstøbt værk. Men den indiske jungle kan roligt genbesøges i dette vanvittigt flotte spektakel." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Live action, animation og visual effects er skruet så effektivt sammen, at man accepterer, at de virkelige dyr taler vores sprog. [...] Det er den nye oplevelse, som 'Junglebogen's suveræne teknologi tilbyder: Det der, det sker faktisk, føles det som om. Eventyret findes. Utroligt nok." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det bedste i den nye film er nok, at Jungleloven bliver brugt med den samme alvor som hos Kipling. Ellers er det et stort spændende eventyr, som man oplever med alle sanser. Man kunne godt have glemt tegnefilmen. 'Junglebogen' er stor i sig selv." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mikeuser/608603

Flot film, godt lavet, underholdende og sjov, spændt på at se hvad de gør ved en 2'er

Johnny

Filmen følger historien ganske godt.
utrolig flot grafik.

Segoyuser/116755

Jeg var meget overrasket, tænkte den holder ikke Walt Disneys var nr. 1

MEN filmen var spændende fra start til slut,følte ikke den var for lang heller.

At dyrene var "store" "anderledes" i udseende end gængs kunne jeg godt lide.

Jeg kom til at tænke på , husk at passe på vor jord...

Selv om jeg har set flere udgaver af filmen,berørte den dog af og til...både med "ked" af det, smil,glæde....sjovt med den honning og vinterhi :-))

Filmen skal genses når den udkommer.

Leneuser/943774

Var i Falkoner Bio og så filmen i 3D med:
Peter Alexander, Thomas Valdemar, og Erik Magnus (fra 15 til 9 år) De er enige om at give den 5 stjerner, og jeg er ikke uenig.

Jonas

Den nye Junglebogen er et brag af en opdatering af den allersidste film, Walt Disney personligt var med til at skabe. Ikke alene er skuespillet, effekterne og musikken i top, men filmen formår også at anskue den velkendte historie fra en helt ny vinkel.

Det er Hollywoods fineste, der lægger stemme til junglens dyr - bl.a. Ben Kingsley som Bagheera og Bill Murray som Baloo. Især Christopher Walken som King Louie og Idris Elba som Shere Khan gør det fantastisk og bidrager til at gøre figurerne mere tredimensionelle. Neel Sethi er også god som en handlekraftig Mowgli, der stadig har meget at lære endnu. Musikken er fantastisk, og udover kendinge som "Det rent og skært nødvendige" og "Et men'ske ligesom dig" er der også et ufattelig smukt soundtrack.

Effekterne er fantastiske og noget af de flotteste, der har været i år. Filmen er barskere end originalen, men til gengæld tager den mere tid til at fokusere på, hvordan det er for Mowgli at være menneske i junglen, og hvor han egentlig hører hjemme. Der er dog nogle gange, hvor filmen bliver unødvendig barsk - særligt en scene, hvor Baloo skal prøve at opfordre Mowgli til at rejse videre til menneskenes landsby. Man kan også argumentere for, at Kaa og til dels King Louie ikke behøvede at være med i filmen. På trods af dette er den nye Junglebogen en fantastisk oplevelse, man ikke skal snyde sig selv for.

ALEX

Hvis der er noget at sige om denne her film, så er det; Gode stemmer og god CG.

Selvom denne her film nok kommer til at ligne skrald om nogle år (Pga. All dat CG!!!! :0), så er den afsindig flot. Der er ikke sparede på efekterne, men det ville samtidig også være dumt at gøre, til en film der kun er lavet i et studie.

Bill Murray! -er fantastisk som Baloo. Nok det allerbedste ved filmen er hans stemme, der bare er svøbt ind i den karakteren. Fantastisk casting valg.

Walken som Kong Loui! (I definitely wanna be like You!) Endnu engang et fantastisk casting valg, og en fed stemme læggelse af en skuespiller. Selvom man ikke kan kalde filmen præget af sang, er hans i den grad den bedst sunget.

Johanson gjorde det også godt. Dog er det alligevel meget uklart hvor god hun var, eftersom hun dårligt nok var med. Kaa vil man i den grad gerne have mere med i filmen, og det var ærgerligt hun ikke kunne placeres flere steder i historien.

Generelt har filmen en meget original følelse (Hvis man ikke tænker over det Junglebogen), men springer nogle få (meget få) enkelte steder ud i uhyggelige tydelige klicheer.

Den lille Mowgli dreng... Det var tit iøjnefaldende at han ikke anede hvad han reagerede til, og derfor gjorde hans præstation meget uhoverbevisende.

Samlet set formår filmen sig at underholde en med flotte billeder, og en feel-good historie og dejlige stemmer.

Simon

Junglebogen er en spøjs film. Ikke Eraserhead spøjs. Men den er svær at anmelde.

En ting blev da slået fast: Disney er de eneste der kan genindspille Disney film. I hvert fald hvis det er scene for scene remake.
Neel Sethi gør et udmærket arbejde som Mowgli, Bill Murrays humor passer perfekt til Baloo, Christopher Walken gør det også helt vildt godt, til gengæld skuffede Idris Elba fælt. Han skulle være led, skræmmende, uegnet for småbørn, uhyggelig og sadistisk. Han bliver aldrig helt god nok skurk, også fordi han ikke er særlig meget med. Det samme med Kaa, et minut og så var hun ude af det flotte billede.
Den er langtrukken og fortalt for hurtigt, på samme tid. Det har vi været inde på. Kaa var med i et minut eller to. Shere Khan var med i sådan cirka fire scener, og King Louie scenen var den bedste i filmen, og var heller ikke særlig lang. Til gengæld er det kedelige ligesom lidt for langt.

Nu synes jeg at jeg har været rigtig hård ved denne film. Der er faktisk også masser af positivt! Som jeg har været inde på så er Neel Sethi rigtig god, det samme med Christopher Walken, Bill Murray og Ben Kingsley. De passer alle perfekt ind som de forskellige karakterer. Den er flot. Rigtig flot.

Den er ikke bedre end den originale, men god. Af et remake at være er jeg meget tilfreds. Jeg kunne godt have tænkt mig en eller to nye scener. Junglebogen får 4 stjerner.

JB69user/72434

Jeg syntes den manglede noget af den charme og humor fra tegnefilmen, men kan ikke komme udenom at den er fantastisk lavet og godt håndværk.

3 stjerner for handlingen mv
men så yderligere 2 stjerner for udførelsen
Så 5 stjerner !

René Munch Nielsen

Fantastisk flot film. Jeg var rigtig godt underholdt og jeg var specielt imponeret over drengen Mowgli. Det hele var smukt og flot lavet.

ZaTiggahuser/873194

Jeg frygtede for en actionpacked populær-hollywood version.
men fik en klassisk fortælling.

rigtig god børne skuespiller.

ringe castede stemmer, Shere Kahn; magtfuld frygtindgydende rovdyr = nobel engelsk accent = FAIL

måske var de bange for at den skulle blive for uhyggelig, så aldersbegrænsningen steg. Generelt ikke topkarakterer til stemmerne.

Bedre film end forventet.

3d, beskeden og unødvendigt

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.