Cookie- og Privatlivspolitik

Batman v Superman: Dawn of Justice

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående mørk, intens og actionfyldt stemning. Den indeholder et væld af voldsomme scener med kampe, skyderier, eksplosioner, biljagter, bygninger der styrter sammen og mennesker, som kommer til skade. Der forekommer også chok-effekter, hvor dæmoner og monstre angriber ud mod tilskuerne. Selv om mange voldsomme scener er fremstillet i slowmotion, er selve det blodige med mennesker der såres imidlertid ikke udpenslet. Samtidig overholder filmen alle superhelte- og actiongenrens konventioner - universet er urealistisk, superhelten er uovervindelig, de voldsomme konflikter forløses forholdsvis hurtigt, og det gode vinder til sidst. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
24.03.2016
| |
2 timer 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Batman v Superman: Dawn of Justice
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, First Class 2D, Babybio 2D, Level 7 med intro - 2D, Seniorbio 2D
|

Superheltefilmen 'Batman v Superman: Dawn of Justice' tager sin begyndelse, efter storbyen Metropolis blev lagt i ruiner af mægtige skabninger fra rummet. Godt nok sejrede den retfærdige Superman, men nu stilles der spørgsmålstegn ved hans guddommelige kræfter og den manglende regeringskontrol.

Ud af skyggen træder den selvtægtende beskytter af de svageste, Batman, der har sine egne motiver for at gå i kamp mod den overlegne Superman. Imens forsøger myndighederne at afklare, hvilken type helt, verden har mest brug for. Giganternes kamp kan begynde, men i kulissen lurer en ny trussel, der kan forsage selveste menneskehedens undergang.

'Batman v Superman' er dels en efterfølger til Man of Steel, der introducerede verden for en ny Superman i form af den britiske skuespiller Henry Cavill. Filmen byder også på en ny fortolkning af Batman, der i Ben Afflecks skikkelse er mere bister end nogensinde før. Endelig fungerer opgøret som opvarmning til den helt store superheltesammenkomst i Justice League, der også instrueres af Zack Snyder.

'Batman v Superman: Dawn of Justice' er baseret på DC Comics' tegneserier og henter bl.a. inspiration til sit plot fra Frank Millers banebrydende 'The Dark Knight Returns'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1297 votes)
3.9
3.2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det meste af tiden fungerer de først og fremmest som brikker i det større spil, der handler om at destruere, sprænge ting i luften og køre ting og mennesker i smadder Zack Snyder-style. Lad dét være en anbefaling eller en advarsel, alt efter præferencer." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "Lad os starte med den gode nyhed: ’Batman v Superman’ er en bedre film end den jammerlige forgænger ’Man of Steel’, der var en af nyere tids værste superheltefilm. Den dårlige nyhed: Det er stadig ujævn underholdning." (Peter Albrechtsen)

 • Filmland P1

  "I den første halve time ligner ’Batman v Superman’ kompleks historiefortælling à la ’Watchmen’. Derefter drukner alt i bulder og bummelum." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... Snyder viser med 'Batman v Superman', at han ikke formår at give sine karakterer nok psykologi til, at man for alvor gider at engagere sig i dem." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Superman v Batman’ er en ambitiøs superheltefilm i et episk format, der måske kun er set før i Zack Snyders egen ’Watchmen’ fra 2009 – og denne gang også lidt større, end han kan gabe over." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'Batman v Superman' er en flot film, som kun bliver kedelig, når actionscenerne varer for længe." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Du har helt ret, jeg har set den - igen.

Det krævede lige en ordentlig fordøjelse af historien, og det positive ved billedsiden at lande den det rigtige sted, for mig.

Som du kan se, hvis du kigger på min top 60 over superheltefilm - så ligger den lunt på en ikke alt for pralende 18 plads.

Civil War havde jeg meget nemmere ved at placere med det samme.

Jeg kunne have valgt at give 4, som jeg skrev. Men valgte at tippe den til 5, fordi Snyder havde forbedret sig en smule :-)

Den største tegneserie-superheltefilm ekspert? Det kan du da selv være :-)

Henriette69

Men efter at ha' set forfilmen et par gange, tænkte jeg at jeg alligevel ikke havde lyst til at lade en DC Comics film gå min næse forbi, og min hang til Zack Snyder film blev det sidste argument for at se den.
Og synes ikke jeg blev skuffet. Et mørkt og dystert bud på en superhelte film fra Snyder.
Der var skruet godt op for kampscenerne, måske liiiidt for meget. Men alt i alt en fed superhelte film

Katrine

Dejligt at se en anden side af Batman! Og den var til at følge med i, selvom man ikke har set alle Batman (og Superman) filmene :-)

Film fan

Jeg glædede mig til at se filmen, da den er en del af et kæmpe skridt for DC Comics, men forventede ikke det store af Snyder.

Filmen er rodet fra starten af, og efterlader flere ubesvarede spørgsmål, samt følelsen af at der var en del ting der ikke nødvendigvis behøvede at være blevet inkluderet i filmen.

Det eneste der løftede filmen op for mig var Jesse Eisenbergs fantastiske version af Lex Luthor. Han lykkedes virkelig med at fremstille den psykotiske side af skurken.

Fint med action, men ikke i nærheden af ekseptionelt godt.

Alexander

.....ærligt talt.... hvad skete der lige her?

Jeg ved egentlig ikke hvad jeg skal mene her... En rodet forestilling hvor det eneste lyspunkt var introduktionen af Wonder Woman, som i dén grad kan sparke røv - og på en sådan måde, at hun giver baghjul til både Batman og Supermand.

Jeremy Irons som Alfred var også et underligt cast, som formentlig kun er med på grund af hans engelske accent.

Der var i det hele taget ikke den store jubiii-hurra over filmen - det skulle da lige være, at det var et par fribilletter.....

Martinuser/571224

Mine forventninger var store - specielt med de skuespillere, der var med i filmen. De gjorde det også fantastisk og selve filmen var effektfyldt og godt lavet.. meeen, det gik lidt over det ekstreme. Det er alligevel en oplevelse på en stor skærm med god lyd.

Flores

Filmen hedder "Superman v Batman" som oversættes til Superman mod Batman. Efter min mening er det den forkerte titel til denne film. Superman og Batman's kamp fylder utrolig lidt i filmen og varer ikke en gang 15-20min. Superman, Batman og WW's kamp mod Doomsday har mere spilletid end Superman mod Batman.
Titlen er skyld i at folk gerne vil se filmen, fordi man forventer en brag af en kamp mellem to af de største superhelte. Det havde jeg selv forventet. Det synes jeg også traileren hentydet til. Man har hentydet for meget til at filmen handler om Superman kæmper mod Batman når det faktisk slet ikke handler om det?

Stadig en meget god action film med de vilde effekter og action.

maiuser/505959

tror den varede 3 timer. Noget langtrukken at komme igennem, men absolut ikke en sædvanlig hverken Batman eller Superman film.
Man sad hele tiden og vidste virkelig ikke, hvad man nu kunne forvente, hvilket gjorde den både skræmmende og spændende.Handlingen hang ikke sammen,men det var en oplevelse at se Ben Affleck, og Jeremy Irons .
De kunne godt have skåret 1 times larm og eksplosioner væk, men ellers var der meget flotte og spændende scener.Den sidste ½ time var næsten bedst.
Trods den rodede handling og larm var det den superman/batman film ,jeg levede mig mest ind i ,og virkelig følte troværdig, hvor den kom ind under huden på en. Det undrer mig hvorfor.Skuespillerne var faktisk rigtig gode,på en gang tegneseriefigurer, og samtidig fulgte man dem intenst, som var man med i filmen.Og det var ikke engang 3d.Der var en eller anden dyb intensitet i filmen .

Mick

Jeg var ikke fantastisk godt underholdt. Ben Affleck gør det ok, men synes den kører lidt i tomgang i store dele af filmen.

Anonymuser/0

Alt afhænger af de briller, som du vælger at tage på.

Jeg tog min søn på 11 med, og valgte at tage de ungdommelige briller på, med hvilke jeg selv erindrer de gamle tegneserier fra DC, og det univers jeg var så fascineret af.

Historien kan til tider forekomme lidt rodet, men til gengæld åbner den for mange af barndommens glade overraskelser.

Sprængfyldt med flot scenografi, de små "Easter Eggs" og "teasers" om, hvad vi mere kan vente os. Det er flere gange i filmen, som det var at være i slutningen af et af de gamle tegneseriehæfter - jeg kan bare ikke vente til det næste udkommer!

To og en halv time, hvor jeg var pænt beskæftiget sammen med junior, med at holde redde på action, karakterer og de overrumplende, men fantastiske scener.

Det gode og det onde. Den lyse side versus den mørke side. Modstanden, menneskets antagelser om, hvad der er godt og ondt. Vores opfattelse af, hvad der er rigtigt og forkert og i lige så høj grad, hvad nu hvis. Det forenede der danner lyset og giver os troen på, at det hele kan blive anderledes og bedre.

Med mine let duggede barndomsbriller, følte jeg, at jeg i høj grad var tilbage i det univers jeg så glimrende husker, og så gerne ville genopleve.

Det univers, hvor jeg kan få lov til at bruge min barnlige fantasi, og samtidig glæde mig til endnu mere.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.