Cookie- og Privatlivspolitik

Junglebogen

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en let dramatisk grundstemning, og den indeholder enkelte voldsomme scener, hvor hovedfigurer jages og er i fare. I flere scener ses en faretruende tiger, som målrettet jager en hovedfigur, og i én voldsom scene er hovedfiguren ved at blive fanget af en stor abe. Da fortællingen er velkendt, da de faretruende figurer er animerede, og da filmen også indeholder lange, rolige passager med humor og lune, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
14.04.2016
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Jungle Book
|
Versioner: se alle
3D (vises kun med eng. tale), 2D (vises kun med eng. tale), IMAX 3D (vises kun med eng. tale), Babybio - 2D (vises kun med eng. tale), Seniorbio - 2D (vises kun med eng. tale)
|

'Junglebogen' handler om den forældreløse dreng Mowgli, der bliver opdraget i junglen af ulvene Raksha, Akela og resten af deres flok.

Mowgli bliver dog nødt til at forlade sit hjem hos ulvene, da tigeren Shere Khan truer ham på livet.

Drengen må nu på en udfordrende rejse igennem junglen, hvor han bl.a. møder pytonslangen Kaa og orangutangen Kong Louie, der begge prøver at narre ham. Heldigvis får han hjælp undervejs af panteren Bagheera og bjørnen Baloo.

Filmen er en live action-version af Disneys klassiske tegnefilm fra 1967, der er inspireret af Rudyard Kiplings bog.

I hovedrollen ses den kun 10-årige debutant Neel Sethi, som udelukkende spiller over for animerede karakterer. Der er dog ikke sparet på stjernestemmerne til jungledyrene, hvor intet mindre end tre Oscar-vindere er på rollelisten, nemlig Christopher Walken, Ben Kingsley og Lupita Nyong'o.

'Junglebogen' er instrueret af manden bag bl.a. Elf og Iron Man, Jon Favreau, og er den første af to filmatiseringer af Kiplings forlæg, hvoraf den anden, Jungle Book: Origins, udkommer i 2018. (copyright: kino.dk)

Bemærk at 'Junglebogen' ikke vises med danske stemmer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1099 votes)
4.7
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... et både eventyrligt, dramatisk og visuelt fantastisk flot eventyr om at finde sin identitet - og passe på naturen og hinanden." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... det er kombinationen af overlegen teknik, kreativ tålmodighed og kærlighed til oplægget, der gør 'Junglebogen' til noget helt specielt. [...] alt i alt er 'Junglebogen' perfekt familieunderholdning ..." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[Man kan] uanset alder læne sig tilbage og nyde de mange pelsede figurer i de fugtige, eksotiske omgivelser, som man helt glemmer er blevet vakt til live i datanørdernes effektive maskinrum." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Christopher Walkens udgave af ’I Wanne be Just Like You’ er virkelig vild, sær og kejtet. Til at begynde med rapper Walken nærmest. Mange vil med garanti få sig noget af en rutsjetur Det er det, der gør den nye ’Junglebogen’ så fascinerende. Den er ikke til at blive klog på ..." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Junglebogen' er i Favreaus ambitiøse hænder blevet et storslået, men mindre helstøbt værk. Men den indiske jungle kan roligt genbesøges i dette vanvittigt flotte spektakel." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Live action, animation og visual effects er skruet så effektivt sammen, at man accepterer, at de virkelige dyr taler vores sprog. [...] Det er den nye oplevelse, som 'Junglebogen's suveræne teknologi tilbyder: Det der, det sker faktisk, føles det som om. Eventyret findes. Utroligt nok." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det bedste i den nye film er nok, at Jungleloven bliver brugt med den samme alvor som hos Kipling. Ellers er det et stort spændende eventyr, som man oplever med alle sanser. Man kunne godt have glemt tegnefilmen. 'Junglebogen' er stor i sig selv." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Thomas Rossuser/854850

En lidt unødvendig film, da den lægger sig meget tæt op af tegnefilmen. Men den er fantastisk flot visuelt, så jeg nød den til fulde.

Jeannette

Virkelig godt lavet, spændende og stadig tro mod klassikeren. Mindre børn skal dog nok ikke se den, da den til tider er LIDT for spændende, - selv vi voksne fik nogle chok undervejs. ;-)

Sci-fi fan

God- historie,skuespillere, fantastisk levende dyr. Dyrene er computer skabte, men de er levende. Du kan se de ikke er helt ægte, men efter 2 sekunder glemmer du det.

Den er uhyggelig, men jeg synes alle børn (og voksne ) kan se den.

Gustav

Junglebogen var en film jeg havde lidt blandede følelser omkring da jeg fik at hvide den skulle indspilles som live action. Hele ideen med at se en ellers virkeligheds tro tiger eller bjørn tale engelsk, lå mig noget fjert hvis det ikke skulle bliver for tegneserie agtigt.

Men må sige at jeg nød filmen da jeg fik den set, både på grund af sentimentale årsager men nok mest på grund af den fantastiske CGI der blev benyttet.

Historien var meget mørkere end den tegnefilm vi alle kender, hvilket jeg syntes var forfriskende og tiltrængt (det er jo en barsk historie) men ud over det var den ikke så spænende som den kunne have været.

Filmen sniger sig op på 3 stjerner her fra, og det er de fantastisk skuespillere som ligger stemmer til dyrene (Især Idris Elba som Shere khan) som sørger for at den holder sig middelmådig.

Hannibal

Jeg synes Junglebogen havde vildt gode effekter, og noget af det bedste CGI i en film måske nogensinde. Og det er taget i betragtning af at hele filmen er blevet optaget i et studie, efter hvad jeg har hørt i hvert fald. Så effekterne var mega imponerende.

Alle skuespillerne gør det også perfekt som alle deres karakterer. Det er helt præcis Idris Elba som Shere Khan og Ben Kingsley som Bagheera, hvis præstationer jeg rigtig godt kunne lide. Og så er der også alle de andre som jeg ikke lige orker at nævne, men jeg kunne faktisk ikke forestille mig andre skuespillere i rollerne, så det er godt.

Hvis man kigger på hovedpersonen Mowgli, så synes jeg ikke han var speciel interessant. Og det er jo et problem når hele handlingen som derudover måske heller ikke var voldsom spændende, jo drejer sig om ham.

Alt i alt synes jeg Junglebogen var en fin film. Den var meget kreativ/fantasifuld og havde noget af det bedste CGI, som jeg nogensinde havde set.

Bouser/125445

Jeg var lidt nervøs, da jeg rigtig godt kan lide den klassiske tegnefilm "Junglebogen" men jeg blev igen glædeligt overrasket. Synes man formåede at lave en fin og sjov live action udgave af tegnefilmen, men man har dog ændret her og der så denne film alligevel er sin egen.
De kendte figurer er der alle men de er alle ændret lidt enten i udseende eller opførsel/personlighed. Jeg synes det var en sjov ide at beholde sangene fra filmen, men man må sige de er lidt et stilbrud i forlod til den øvrige handling, som er hæsblæsende og klart møntet på 3D publikummet. Vi så den dog i 2D.
Når jeg ikke giver 6 stjerner er det fordi dyrene til tider er lidt "kunstige" men man glemmer igen når handlingen suser videre.

Henrik

der sker noget fra start til slut og så synger King Louie jo skide godt :-)- glæder mig til 2´eren...

louise

Rigtig god og spændene glæder mig til 2 een

Gitte

Super flot lavet, god film... Men havde måske forventet noget mere 3D agtig følelse ...

Helle Kraguser/292696

Flot lavet, med spænding og samtidig rørende

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.