Cookie- og Privatlivspolitik

Mulholland Dr. (2001)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
09.08.2002
| |
2 timer 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mulholland Dr.
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning, Særvisning, Særvisning, Særvisning m. Filmnørdens hjørne
|

I David Lynchs 'Mulholland Dr.' er en mystisk mørkhåret kvinde (Laura Harring) ved at komme ovenpå efter en ulykke. Hun har en taske fuld af kontanter og et hovede tømt for hukommelse.

Samtidig er Betty Elms (Naomi Watts) netop kommet ind med fire-toget. Hun er en imødekommende pige fra landet, der er let at imponere og som drømmer om et liv som filmstjerne.

Betty har været heldig at få lov at låne sin tantes lejlighed, og da hun ankommer finder hun den mørkhårede skønhed i lejligheden. Betty finder situationen så fængslende, at hun tilbyder at hjælpe kvinden. Således indleder de to kvinder en bizar jagt efter kvindens identitet - en jagt der bringer dem i kontakt med en masse mærkværdige typer, en skrækindjagende mand og en kinesisk æske.

David Lynch vandt som Bedste instruktør ved årets Cannes Filmfestival.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (73 votes)
5.1
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Jeg er ganske enkelt blæst totalt bagover af denne film! Den er så vanvittigt godt skruet sammen, så stemningsfuld og til tider totalt mareridtindjagende! Scenen, hvor Dan (Patrick Fischler) og Herb (Michael Cooke) diskuterer en drøm, som Dan har haft, og herefter går ud for at konfrontere drømmens "monster", der holder til i baggården, er et suspense-mesterværk uden lige og ville kunne fungere for sig selv som horror-kortfilm.

Nikolaj
28 år
Cand.IT
https://www.avxperten.dk/

S. Rico

Naomi Watts er det unge skuespiltalent Betty, der netop er ankommet til Los Angeles. Her møder hun Rita (Laura Harring), som har været ude for et færdelsuheld og ikke kan huske hvem hun er. Sammen forsøger de at opstøve sandheden om Ritas identitet. Historien krydres undervejs af sideplots med gangstere, filmauditions, lejemordere og en diner, hvor to mænd snakker om mareridt. Hen mod slutningen bliver det rigtig mystisk, da en blå æske vender alting på hovedet. Betty bliver til en faleret skuespiller Diane, og Rita bliver omvendt til Hollywoodstjernen Camilla.

Daid Lynch tager i bund og grund idéen fra Lost Highway og gentager den - men på en mere elegant og raffineret måde. Og i omvendt rækkefølge i forhold til, hvad der er fantasi, og hvad der er virklighed.

Line FS

Ualmindeligt genialt stykke film.
Først tænker man, what the hell, hvorfor spiller de så overdrevet og teatralsk? Hvorfor er alle oppe og køre - det er da for mærkeligt det her. Krydret med et par enkelte ret vilde scener. Som scenen på dineren hvor den ene person fortæller om sin drøm - VILD SCENE!! Så fed.
Men efter godt halvdelen af filmen vendes aldrig pludselig på hoved og det går helt amok! Nu ser vi pludselig alting i et HELT nyt lys og et syrret og vildt univers bliver åbnet op.
Jeg tror det er begrænset hvor meget man forstår og skal forstå af filmen - Sådan er David Lynch. Men den er uden tvivl rimelig genial.

GiwizZeni

Enig, det er en fed film. En rigtig "WTF-film", for at bruge dit eget udtryk. En film der er helt anderledes end andre og virkelig sin egen. Original, overraskende og til tider lidt mærkelig. En film der kræver noget til gengæld af dig.

Lidt ligesom 'Enemy'... ;)

thomas

Det ikke til at fatte, at man faktisk finder den film man bare ved er den bedste man kan finde fra denne her tid. Glad for det, men på mange måder skuffet over at man ikke vil være i stand til at kunne finde noget på samme niveau som dette.

Gambleren

Elsker David Lynch. Endnu et mesterværk!

Frank

Fremragende film

Wayne

Som kun mesteren selv kan lave dem.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.