Cookie- og Privatlivspolitik

Batman v Superman: Dawn of Justice

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående mørk, intens og actionfyldt stemning. Den indeholder et væld af voldsomme scener med kampe, skyderier, eksplosioner, biljagter, bygninger der styrter sammen og mennesker, som kommer til skade. Der forekommer også chok-effekter, hvor dæmoner og monstre angriber ud mod tilskuerne. Selv om mange voldsomme scener er fremstillet i slowmotion, er selve det blodige med mennesker der såres imidlertid ikke udpenslet. Samtidig overholder filmen alle superhelte- og actiongenrens konventioner - universet er urealistisk, superhelten er uovervindelig, de voldsomme konflikter forløses forholdsvis hurtigt, og det gode vinder til sidst. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
24.03.2016
| |
2 timer 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Batman v Superman: Dawn of Justice
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, First Class 2D, Babybio 2D, Level 7 med intro - 2D, Seniorbio 2D
|

Superheltefilmen 'Batman v Superman: Dawn of Justice' tager sin begyndelse, efter storbyen Metropolis blev lagt i ruiner af mægtige skabninger fra rummet. Godt nok sejrede den retfærdige Superman, men nu stilles der spørgsmålstegn ved hans guddommelige kræfter og den manglende regeringskontrol.

Ud af skyggen træder den selvtægtende beskytter af de svageste, Batman, der har sine egne motiver for at gå i kamp mod den overlegne Superman. Imens forsøger myndighederne at afklare, hvilken type helt, verden har mest brug for. Giganternes kamp kan begynde, men i kulissen lurer en ny trussel, der kan forsage selveste menneskehedens undergang.

'Batman v Superman' er dels en efterfølger til Man of Steel, der introducerede verden for en ny Superman i form af den britiske skuespiller Henry Cavill. Filmen byder også på en ny fortolkning af Batman, der i Ben Afflecks skikkelse er mere bister end nogensinde før. Endelig fungerer opgøret som opvarmning til den helt store superheltesammenkomst i Justice League, der også instrueres af Zack Snyder.

'Batman v Superman: Dawn of Justice' er baseret på DC Comics' tegneserier og henter bl.a. inspiration til sit plot fra Frank Millers banebrydende 'The Dark Knight Returns'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1297 votes)
3.9
3.2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det meste af tiden fungerer de først og fremmest som brikker i det større spil, der handler om at destruere, sprænge ting i luften og køre ting og mennesker i smadder Zack Snyder-style. Lad dét være en anbefaling eller en advarsel, alt efter præferencer." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "Lad os starte med den gode nyhed: ’Batman v Superman’ er en bedre film end den jammerlige forgænger ’Man of Steel’, der var en af nyere tids værste superheltefilm. Den dårlige nyhed: Det er stadig ujævn underholdning." (Peter Albrechtsen)

 • Filmland P1

  "I den første halve time ligner ’Batman v Superman’ kompleks historiefortælling à la ’Watchmen’. Derefter drukner alt i bulder og bummelum." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... Snyder viser med 'Batman v Superman', at han ikke formår at give sine karakterer nok psykologi til, at man for alvor gider at engagere sig i dem." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Superman v Batman’ er en ambitiøs superheltefilm i et episk format, der måske kun er set før i Zack Snyders egen ’Watchmen’ fra 2009 – og denne gang også lidt større, end han kan gabe over." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'Batman v Superman' er en flot film, som kun bliver kedelig, når actionscenerne varer for længe." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Frankuser/244420

Som gammel Superman fan var jeg skuffet. Jeg synes egentlig, at Man of Steel var ganske udmærket. Og jeg havde set frem til en god kamp mellem de to umage typer. Men denne her roder rundt med en masse små handlinger, hvoraf nogle mest af alt virker som om, de dukker op, fordi der lige var behov for at underbygge en ide, inklusiv et plot der kommer alt for sent i gang. Andre afrundes ikke ordentligt og bliver efterladt hængende (uden dog at være nok til at bygge op til en ny film). Begge karakterer forsøges underbygget med masse psykologi der ville have fungeret fint, hvis der havde været tiden til det, men det er der ikke pga. de mange små historier.
De burde skele til Marvel filmene, der glimrer ved at inkludere humor og anerkende, at der er tale om tegneseriefilm.
Eller også burde man kigge på evt. John Byrnes glimerende historie med de to herrers møde.

Wayne

Når du kender John Byrne, så må du ind på min blog her hos Kino og give din mening med og de bedste superhelte film;

http://www.kino.dk/blogs/2016/05/mine-yndlings-superheltefilm

Segoyuser/116755

Filmen var ok , min bror og jeg syntes der var nogen ting der ikke helt stemte sammen,(hvordan kan han(supermand) hverken se/høre bomben, men godt under en duel høre dunk fra kæresten som er ved at drukne?)(Hvordan hænger start sammen med slutning/alien fly)
enige om der var langtrukne scener....

Oliver

Før filmen havde jeg kæmpe forventninger til filmen. Jeg var klar til at se en konflikt mellem to af de største og mest hypede tegneserie-superhelte, der nogensinde er lavet. Den startede også rigtig fint ud, men det er en skam, at Batman er blevet ændret så meget og nu er endt så langt fra det, som Batman egentlig var.
Filmen i sig selv var spækket med action, hvilket jeg personligt er rigtig vild med og på samme tid var filmen spækket med flotte effekter.
Tilfreds med filmen - Skuffet over den nye Batman.

Frederikkeuser/246854

Perfekt mængde af overraskelse, handlingsudvikling og action. Følte mig underholdt hele vejen - også selvom den bryder med visse konventioner om de to superheltes kunnen!

Jackuser/94970

Elendig film ... ikke pengene værd

sybille

Elendig super helte film

Kirsten

Dårlig film uden nogen form for handling.

martin

Filmen var okay, den kunne godt virke lidt langtrukken. Uden over det var den okay.

Lars

the reference to Aqua man seemed a bit unnecessary and a few other odd bits of odd story deadends - but all in all a super film, I saw it in 3D at IMAX - recommended !

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.