Cookie- og Privatlivspolitik

Room

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har et overvejende roligt forløb, men en særdeles knugende stemning. Den indeholder en række stærke scener, der viser en kvinde og hendes barn, der lever under kummerlige og utrygge forhold. I en scene udsættes kvinden for ydmygelser, vold og trusler, mens hendes barn grædende ser til. Flere længerevarende scener fremstiller den desperation, angst og hjælpeløshed som de to befinder sig i. Det vurderes derfor at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
17.03.2016
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Room
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

I dramaet 'Room' har den fem-årige Jack tilbragt hele sit liv i et lille rum sammen med sin mor, der blev bortført som 17-årig og indespærret i værelset af en mystisk mand.

Moren blev efterfølgende gravid derinde og har i Jacks unge liv gjort sit bedste for at give sin søn en god barndom inden for de klaustrofobiske rammer. Men Jacks nysgerrighed om tilværelsen vokser, og den unge mors modstandskræft bliver mindre for hver dag.

'Room' er baseret på Emma Donoghues bog af samme navn og er instrueret af Lenny Abrahamson, der tidligere har stået bag What Richard Did og Frank.

Brie Larson spiller hovedrollen som moren, hvilket indbragte hende en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle. I den ligeledes bærende rolle som sønnen Jack ses det 8-årige talent Jacob Tremblay, der også er blevet hyldet for den krævende præstation. (copyright: kino.dk)


VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (305 votes)
4.9
4.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Jeg er normalt varsom med at bruge begrebet 'mesterværk', men her er det på sin plads for blandingen af det modige og det vedkommende." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Room' er et meget intens og rørende kammerspil [...] og filmdebutanten Jacob Tremblay er et fund som Jack." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... uforglemmelige skuespilpræstationer fra Jacob Tremblay og Oscar-belønnede Brie Larson [...]. De har en helt uforlignelig kemi, og man tror virkelig på deres symbiotiske forhold." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... når 'Room' fungerer bedst får alt en ny vinkel." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det bemærkelsesværdige er, at filmen i hænderne på instruktør Lenny Abrahamson er blevet ligeså på én gang klaustrofobisk og svævende og ikke mindst fremragende, som romanen." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Mens 'Room' er en lavbudgetteret indiefilm, er det nok denne følelsesfulde ophøjelse af hovedpersonernes særlige indsigt, der bragte den helt ind i oscarræset. Se den for den indsigt, som Rummet i sig selv rummer." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Karsten

Dette er en hård men god film. Overdrevet godt skuespil fra de to hovedrollerindehaver Brie Larson som moren der bare prøver at beskytte sin søn mod alt det onde, og Jacob Tremblay som sønnen der bare lever i sin egen lille verden. (den knægt skulle have haft Leo' Oscar uden tvivl). Selv om der er sagt at filmen IKKE bygger over en sand historie så er man ikke i tvivl om hvor inspirationen kunne været kommet fra, hvilket bare gør filmen endnu bedre.
I øvrigt kan jeg også klart anbefale filmen 3096 dage med bla. Trine Dyrholm og Thure Lindhart som jo er "lidt" i samme boldgade.

kuser/415141

Ganske enkelt: En fantastisk og betagende film

Cathrine

Filmen viser måske meget godt hvordan den triste hverdag for sådan nogle mennesker hænger sammen efterfølgende, og hvilke skader det virkelig formår at give. Virkelig spændende, men der manglede et eller andet. Men helt sikkert en god film.

Marta

Fantastisk god film, på ingen måder overspillet, meget stærk. Man kunne virkelig sætte sig ind i historien.

Anzu

jeg elsker den her film.

det er fantastisk at se det fra et 5-årigt barns synsvinkel og få del i hans visdom.

blive en del af hans opdagelse af verden og samtidig få glimt af hans mors verden. som han opfatter det. med hans ord.

skuespillerne er fantastiske. især Jacob Tremblay som giver en stærk performance og rører en dybt. jeg fik gåsehud flere gange

Simone

Jeg hører desværre nok til en af dem, der fik afsløret lidt for meget af filmens handling fra trailers og anmeldelser inden jeg selv fik set den.
Jeg er fuldstændig enig med alle dem der allerede har skrevet det: Nu mindre du ved om filmen på forhånd, nu mere medrivende og magisk en oplevelse får du.

Historien er gribende og rørende, og vi oplever det meste fra drengen Jacks perspektiv. At se gennem et barns øjne gjorde mange scener helt fantastiske og magiske.
Hjertet sad i halsen flere steder under vejs, og der var også øjeblikke hvor det var udfordrende at holde tårerne tilbage.
Jacob Tremblay og Brie Larsson spiller begge helt formidabelt - de spiller begge så ægte og meget meget overbevisende.

Room er en virkelig stærk film, der fortjener al den ros den har fået.

Charlotteuser/144828

Virkelig fantastisk film. Skuespillet imellem Brie og Jacob er helt sublimt.

Efter der de sidste ti år har været en del historier om kvinder der har været kidnappet og låst inde i flere år, synes jeg det gav mening at se en film om netop det. Der har været utallige dokumentarer, men det at komme med ind bag murene, giver et ekstra dybt lag, der gør en i stand til, at mærke rædslen.

Brie havde fortjent Oscaren, da man i hendes ansigt kunne mærke håbløsheden, men på samme tid en moderlig kærlighed, der gør, at hun for alt i verden vil skjule de barske realiteter for sit barn.

Et must see. Og så burde Jacob havde fået en Oscar nominering.

Karin user/426804

En virkelig stærk film med flotte skuespilpræstationer. Især drengen Jack er jeg imponeret over. Ville rigtig gerne se filmen efter Brie Larson fik en Oscar og den var endnu bedre end jeg havde troet.

S. Rico

En lille genial film med exceptionelt godt skuespil. Handlingen er så enkel, at det på ingen måde er nødvendigt at læse om den på forhånd. Og som Wayne skriver, så vil det faktisk ødelægge en del af oplevelsen. Den eneste introduktion jeg vil give er, at hvis man holder bare en lille smule af et godt klaustrofobisk og psykologisk drama, så skal man absolut gå ind og se ROOM. Når jeg ”kun” lander på et stort firtal, så er det fordi anden halvdel af filmen bliver trukket lidt i langdrag. Og den sidste halve time er alene med for at give publikum og filmens karakterer closure.

Noobcake

Jeg er en 192, 103 kg neckbeard og tårende strømmede ned af kinderne. Jeg anedede ikke hvad filmen handlede om da jeg tog med vennerne ind og se det, men hold kæft hvor blev jeg til grin som den største tudeprinsesse.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.