Cookie- og Privatlivspolitik

Grimsby

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en actionfyldt og crazy-humoristisk grundstemning. Den indeholder talrige voldsomme scener, hvor mennesker skydes og dræbes samt flere scener med seksuelle skildringer. I én lang og voldsom scene parrer flere hanelefanter sig med en hunelefant, og man ser i nærbillede en overdrevet stor penis bevæge sig ind og ud og ejakulere flere gange ud over to mænd, som befinder sig inde i hun elefanten. Hertil kommer en ubehagelig scene, hvor en hovedfigur tvinges til at suge noget gift ud af sin brors testikler. Selvom filmen også indeholder humor, vurderes de nævnte scener at kunne virke grænseoverskridende eller skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
10.03.2016
| |
1 time 23 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Grimsby
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Komedien 'Grimsby' handler om to meget forskellige brødre. MI6-agenten Sebastian Butcher er den bedste til det, han gør. Carl "Nobby" Butcher er hans diametrale modsætning. En ikke alt for kløgtig fodboldfan fra den lille, fattige nordengelske fiskerby Grimsby.

Brødrene blev som små adopteret af vidt forskellige familier, og Nobby har brugt 28 år på at søge efter Sebastian. Da det går op for den nysgerrige hooligan, hvor hans bror befinder sig, begiver Nobby sig ud på en rejse for at blive genforenet, men inden længe er han selv en del af MI6 og havner i en situation, der kan bringe verdensfreden i fare.

Hovedrollen i 'Grimsby' spilles af den alsidige komiker Sacha Baron Cohen, der er kendt for sin voldsomt dedikerede tilgang til rollerne, og hvis karakterer Ali G, Borat og Bruno nærmest er blevet ikoner inden for moderne komik. Rollen som den benhårde bror spilles af Mark Strong, der også var agent i Kingsman: The Secret Service. Blandt birollerne finder vi Rebel Wilson, Penelope Cruz og Isla Fisher.

'Grimsby' er instrueret af manden bag The Transporter og Now You See Me. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (75 votes)
4.5
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Allerede efter en time og 20 minutter har filmen brugt sit krudt, og kun en god halv time undervejs er morsom. Og den halve time skal man naturligvis se i biografen, hvis man er fan af Sacha Baron Cohen." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... krydret med actionoptrin, der giver fjollerierne en ekstra dimension. 'Grimsby' er bestemt ikke for alle. Men er du til Sacha Baron Cohen og plat-pinlige komedier som 'Klovn' og 'Spy', så skal du i biffen." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... en dårlig undskyldning for en endeløs række af tåbelige jokes, hvoraf cirka 99 procent har afsæt under bæltestedet." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Grimsby' er langtfra så gennemført grov og anstødelig og pinagtigt grænseoverskridende en film som 'Borat', og af den store provokatør, Cohen KAN være, er han helt klart faldet af på den. Men med 'Grimsby' understreger han, at han er i en særlig klasse når det handler om at være grov og plat på begavet vis." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Forventer man ikke andet end en fjollet agentkomedie, bliver man ikke skuffet." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Den føles mest som et actionbragende krav på retten til grænseløs provokation. Den ret er hermed givet. Uden stor begejstring." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Sacha Baron Cohen ser ud til at være færdig med sine halv-dokumentaristiske komedier, og har slået sig ned på de rene komedier.

Jeg tror også at kombinationen skjult kamera/konstruerede situationer er afprøvet, og jeg var nået til et punkt hvor jeg ofte tvivlede på at scenerne var helt ægte - dermed forsvandt noget af det sjove.

Grimsby er dels den gængse spionkomedie, som ligner en spionfilm med et plot om masseudslettelse - tilsat tilpas crazy situationer. Og dels er den Sacha Baron Cohen's kærlige kommentar til den engelske underklasse - som han udstiller på det grusomste.

Teknisk fejler filmen ikke noget, og Mark Strong er perfekt som den glatte og perfekte engelske spion. Faktisk fik jeg helt lyst til at se en hel spionfilm med ham som agent.

Filmen deler nok vandene mest, når den befinder sig under bæltestedet - og det er ret ofte! Forskellen fra Mike Myers Austin Powers til Grimsby ligger i det visuelle. Sacha Baron Cohen insisterer på at vi skal have kønsdele i ansigtet, og fred være med det.

Plottet er selvfølgelig ligegyldigt, og tjener udelukkende det formål at bringe de enkelte sketches videre.

Alt i alt er Grimsby en harmløs prut, som sporadisk tvinger smil frem - men langtfra ender som en klassiker.

Marianne

Hvis man er træt af amerikansk filmcensur, så vil Grimsby være den velkomne afveksling, hvor der absolut ikke bliver lagt fingre imellem.
Det er ikke nogen stor film, men hvis man trænger til lidt let og uforpligtende underholdning, hvis der bliver taget tykt p*s på alt og alle, så er Grimsby værd at bruge tid på.

Mathias

jeg synes grimsky den var rigtig meget sjov og plat især det der med hvor der kravler ind i en elephant livmoder hvor der så kommer en række af elephanter det var meget sjovt at se på

GiwizZeni

Det er fuldt forståeligt at meningerne er delte når det handler om humor – og især når det handler om Sacha Baron Cohens helt særlige og groteske humor. Med ham er det enten eller. Jeg synes manden er genial. Det er ikke alt hvad han har lavet der er genialt, men meget af det er. Specielt hans mocumentary stil med f.eks. 'Ali G', 'Brüno' og allerbedst 'Borat', er enestående grænseoverskridende og vanvittig humor – samtidig med at det er bidende samfundssatire.

Indenfor det sidste årti har Baron Cohen sideløbende spillet roller i mere almindelige mainstream komedier. Han har spillet forskellige mere eller mindre seriøse roller i f.eks. ’Talladega Nights’, ’Sweeney Todd’, ’Hugo’ og endda ’Les Misérables’.

Hans nyeste film ’Grimsby’ er på mange måder lidt af et blandingsprodukt imellem disse to stilarter. Baron Cohen skaber igen en virkelig morsom figur, som han nærmest går i et med. Den ærke britiske ”white trash” fodboldhooligan og drukkenbolt Nobby. Men ’Grimsby’ er samtidig en film med en langt mere ordinær ide, i bund og grund en spoof eller satire over ’Gentleman Spy’ genren.

Resultatet bliver i mine øjne en velment komedie der vil en masse, men ender med at sætte sig imellem en 2-3 stole. Portrættet af den britiske ’scum-bag’ Nobby er genialt, og Cohen får virkelig meget ud af denne hjælpeløse tåbe med et hjerte af guld. Men det er som om spion-thriller-komedie-delen halter meget efter, for det meste har vi set før. Seriøs super professionel dræbermaskine teamer op med en uduelig tåbe, der alligevel klarer ærterne til sidst. Da det er som om denne del af filmens ide ikke er stærk nok, griber holdet bag ’Grimsby’ til en række fuldstændigt groteske optrin. Vildt grænseoverskridende, meget ulækre og i virkeligheden ret påklistrede gags. Nu er humor som sagt meget forskellig, men jeg synes personligt ikke at det er disse scener der virker bedst. De er for mig overflødige og virker som om de kun er taget med for at kunne chokere og skabe noget ’buzz’ omkring filmen.

Dermed ikke være sagt at jeg ikke morede mig, for det gjorde jeg bestemt. ’Grimsby’ klarede uden problemer ”10 gode grin-testen” hvilket for mig er ensbetydende med en ganske god komedieoplevelse. Men det er hverken elefanter eller giftpile der gør det for mig. Det er langt mere Sacha Baron Cohens karakter Nobby og samspillet med hans hårdt prøvede bror superspionen Sebastian - godt spillet af Mark Strong.

Så hvis du kunne lide ’Borat’, ’Brüno’ eller ’Diktatoren’ vil du sikkert også morer dig over brødrene Grimsby’s eventyr. Det gjorde jeg i hvert fald, men slet ikke så meget som med ’Borat’. Den står for mig som en af verdens sjoveste komedier, så det er jo også sin sag for Sacha Baron Cohen at overgå sig selv og slå den. Mindre kan gøre det...

bambiexplorer

The Brothers Grimsby åbner med en titelsekvens der får enhver 007-film til at blegne. Biljagt, eksplosioner, lig på stribe og alt sammen set fra heltens POV. Der er dog lige den hage ved det, at helten ender med at skyde den person han skulle beskytte. En fejl som hans chefer hjemme på MI6 dog tilgiver ham hurtigt. Dette er dog kun starten på hans kommende udfordringer, for i næste scene møder han sin bror Nobby (Sacha Baron Cohen) som han ikke har set i 28 år, og fra da af bliver helten, og lejemorderen, Sebastians (Mark Strong) liv for alvor kompliceret, på den totalt vandvittige måde.

Nobby bor med sin kone Dawn (Rebel Wilson) og deres ni børn i Grimsby (som i øvrigt er venskabsby med Tjernobyl …). Nobby er en ægte arbejderklasse-englænder, bortset fra at det med at arbejde ligger det lidt tungt med. Han er dog en god og kærlig far, han elsker at have sex med sin noget volumniøse kone og så er han frem for alt en fodboldfan med lettere hooligan-agtigt tendenser. Efter at have mødt Sebastian under usandsynlige omstændigheder ved et FN-møde i London, hvor FN-ambassadøren Rhonda (Penélope Cruz) holder tale, og Nobby er indirekte skyld i at Daniel Radcliffe pådrager sig AIDS, bliver de to umage brøde nødt til at slå sig sammen og prøve at få raget kastanjerne ud af ilden … altså sikre verdensfreden og, ikke mindst, at England vinder VM i fodbold :)

Actionsekvenserne i The Brothers Grimsby er veludførte og er stort set på niveau med enhver hæderlig actionfilm. Og jeg elsker den måde hvorpå Mark Strong beholder sin seriøse mine, uanset hvilke usandsynlige platheder han bliver udsat for – og han bliver udsat for mange af slagsen. Det er guld! Og så er der elenfantbukakescenen, som jeg absolut ikke skal komme ind på her. Blot notere mig at det er en scene, hvis lige ikke er set før! Og det er så blot kronen på værket af platheder og under bæltestedet gags, men ikke for platte platheder, i den her film.

Efterhånden kommer Nobby også godt efter det med at fungere som en agent, med licens til at dræbe, som Sebastian. Han viser sig som lidt af naturtalent når det kommer til at betjene sig af en pistol, og han kommer til at elske den måde hvorpå et håndvåben gør at man kan slå ihjel, uden at der kommer følelser ind over. Dette sker med en lille hilsen til NRA, hvis medlemmer (nogle af dem i hvertilfælde) allerede er ude med deres modstand mod filmen og Sacha Baron. Well, Cohen kan godt lide at provokere alle, høj som lav, venstre som højre. Han gør det med et stort glimt i øjet, og såmænd ligefrem med kærlighed. Så folk der lader sig disse af hans drillerier, har ikke fattet en disse :D

Ærgerligt nok er der mindst to jokes som var med i traileren, som er blevet klippet ud af filmen! Måske Bill Cosby har klaget? Mod slutningen “lykkes” det også for Nobby, ved et uheld naturligvis, at få påført Donald Trump AIDS … jeg har så ikke hørt Trumps kommentarer til dette, men det kommer vel? Anyways, løjerne er flot filmet og Cohen, Strong og Wilson spiller perfekt. Også labre Isla Fisher, som overraksende nok er Cohens kone i det virkelige liv, gør det glimrende i den lille rolle, som en af Sebastians chefer i MI6, som hun har. Musikken hørte jeg slet ikke, så den må have passet fint til billedsiden … sådan plejer det jo at være ;)

Filmen når slet ikke Borat eller Brünos højder, som jo særligt i de dokumentaragtige sekvenser som filmene var bygget op over, scorede dejligt højt på pinlighedsskalaen, med det er dog stadig en film hvor man sidder og smågriner lidt i skægget med jævne mellemrum, og der er jo heller ikke så ringe. Altså, man er godt underholdt så længe det står på, men så heller ikke meget mere. Husk dog at blive siddende under første del af rulleteksterne, da der her er en lille godbid eller to at hente. The Brothers Grimsby får 4 stjerner.

Følg min blog her: http://blog.inils.dk/2016/03/13/the-brothers-grimsby/

jeanette

Jeg grinte under hele filmen næsten genialt

Jacob

Sacha Baron Cohen er kendt for sin grænseoverskridende komik, hvor man kommer i tvivl om at det er fiktion, hvilket bestemt ikke er tilfældet med hans seneste film, og det er ærgerligt at han nærmest dropper sit kendetegn. Det skinner lidt igennem når han gør grin med den engelske underklasse, men som parodi på spiongenren gør f.eks. Austin Powers det langt bedre. Det er selvfølglig grotesk når de gemmer sig i en hunelefant, mens adskillige hanner absolut skal parrer sig med hende, og det får Ace Venturas flugtforsøg fra robotnæsehornet til, at ligne noget de kunne vise på en børnekanal. Man må håbe at effektfolkene bag har fået lidt af den særlige, afrikanske heroin.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.