Cookie- og Privatlivspolitik

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående spændings- og actionpræget grundstemning. Den indeholder talrige realistiske krigs- og kampscener med voldsomme skyderier, og hovedpersonerne befinder sig næsten konstant i truende og livsfarlige situationer. Hertil kommer flere blodige scener, hvor mennesker dræbes, og hvor man ser, og ind i mellem dvæler ved, afrevne lemmer. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
18.02.2016
| |
2 timer 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi
|

Filmen '13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi' er en autentisk actionfilm om et sikkerhedskorps på seks mænd, der kæmpede for at forsvare et diplomatisk område i Libyen.

Året er 2012, datoen den 11. september, og vi er på 11-årsdagen for angrebene på World Trade Center i New York. Efter diktatoren Gadaffis fald er det nordafrikanske land endt i kaos, og en amerikansk diplomatisk delegation har til huse i et midlertidigt kompleks i Benghazi.

Pludselig står området i flammer, og bevæbnede mænd stormer komplekset for at få kontrol over bygningerne. Seks tidligere elitesoldater, der indtil nu har fungeret som sikkerhedsrådgivere, får et nødråb fra diplomaterne, og snart er de den eneste redning.

'13 Hours' er baseret på bogen '13 Hours: The Inside Account of What Really Happened in Benghazi' af Mitchell Zuckoff. Krigs-thrilleren er instrueret af Michael Bay, som skifter kæmperrobotterne fra Transformers-filmene ud med mere jordnær action i stil med instruktørens The Rock. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (76 votes)
4.6
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Et hold gode skuespillere, der - udover John Krasinski - udgøres af befriende ukendte ansigter, gør sikkerhedsstyrken så menneskelig, som sådan en kan blive i en Michael Bay-film." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... Michael Bay undgår stort set de politiske aspekter. Og i stedet leverer han en solid og til tider tankevækkende spændingsfilm, der kan nydes med og uden politisk kendskab til 'Benghazi-skandalen'." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... er man helst fri for at få underholdningen spoleret af refleksioner, fakta og nuancer, er man med garant i godt selskab her." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... at gå ind i en virkelig krigssituation med hovedet under armen og beskrive det som et computerspil, hvor 6 mænd skyder snotdumme fjender ned på stribe mens alle andre flygter, det er en hån mod krigenes kompleksitet, mod den den sunde fornuft – og mod virkeligheden." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi' er glimrende action – eksplosionerne kommer i et væk – men et uimponerende drama." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "De hurtige klips monotoni, den håndholdte rastløshed og first person shooter-perspektivet får krigsscenerne til at føles som et timelangt computerspil, hvor man kigger en øvet spiller over skulderen, mens han pløkker sig gennem fjendeland. Dræbende kedeligt." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
René Munch Nielsen

Ingen tvivl om at det er en Michael Bay film. Fantastisk film.

S. Rico

Det her er faktisk en ganske god Michael Bay film. Det er en krigsfilm med tonsvis af action, ja, men efterhånden som man kommer ind i hovederne på de 6 elitesoldater, så begynder filmen at blive mere end blot tomt bulder-brag.

Vi følger primært soldaten Jack Silva, som sendes til CIA’s hemmelige forpost i Benghazi. Sammen med 5 andre soldater skal han fungere som en slags sikkerhedsvagt for CIA’s diplomater og spioner og senere også for en ambassadør på en nyoprettet ambassade. De missioner vi følger i starten er ikke så interessante eller spændende fortalt. Men så kommer ambassaden og CIA’s forpost under angreb af en syrisk militsenhed, og helvedet bryder løs...

John Krasinskis portræt af Jack og filmens sidste halvdel får sneget karakteren op på 4 stjerner.

GiwizZeni

Hvad der begyndte så godt, hænger mig snart ud af halsen. Jeg tænker her på Michael Bay-film. De første var spektakulære, flotte og sjove. Så lavede han 'Transformers' og den var også meget fed. Men siden da har Bay så med et par års mellemrum indspillet den samme film igen og igen - sidst 'Transformers 4' i 2014. De bliver bare større og større og dummere og dummere. Jeg er for længst stået af. Ind imellem laver han så mere "seriøse og personlige" film, nogle endda bygget på virkelige hændelser f.eks. 'Pearl Harbor' og 'Pain & Gain'. De var (om muligt) endnu værre end 'Transformers'.
Så måske var det mine lave forventninger til '13 Hours' der gjorde at jeg blev positivt overrasket. Nogen filmisk milepæl er det ikke, men det er heller ikke noget krav til den slags eskapisme.
Bay har skruet lidt ned for både reklameæstetikken og nationalismen. Han hylder den heroiske indsats af de enkelte soldater, men retter sin egentlige anklage imod den amerikanske regering der ikke ydede nogen støtte, fordi man ikke officielt havde nogen militæroperation i Benghazi på daværende tidspunkt.
Filmens første halve time er lidt lang i spyttet, men da det bliver tid til at 'lock and load', så går det stærkt. Der er nemlig ingen tvivl om at Michael Bay kan sit kram når det handler om at orkestrere stort opsatte actionscener og det er helt rart at se et menneskeligt ansigt på dramaet, fremfor kæmpe robotter der smadre hinanden. Men dybere mening skal man lede længe efter. Budskabet er klart: Amerikanerne er verdens politibetjent og retfærdige i alt hvad de foretager sig (også på fremmed jord) og alle med et tørklæde om hovedet er enten kujoner der stikker af når tingene brænder på, eller terrorister der hurtigst muligt skal uskadeliggøres.
Men der er ikke nogen som Michael Bay der kan få soldater, militært isenkram og væbnet konflikt til at se så godt ud. Tag det for hvad det er, ren "War-Porn".

Claus

13 hours: The secret soldiers of Benghazi

Jeg have en blande fødsel omkring denne film basere på sandt historie, kan Michael Bay bringe store eksponer, action, samt det American flag. Jeg er glad for at reportere ja han har stadigvæk hvad der kræves, det er dejlig med en pause for Transformers for jeg var ved at være lidt træt af dem. Men jeg vil ikke gå i detaljer det kan vendte.
13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi er byget på den sandfærdig historie, Da den Amerikas ambassade kommer under angrib fra opøver, da et lille sikkerhed styrke får til opgave at beskyde ikke kun ambassade men også CIA folk som opgradér i Benghazi alt ser fredlig ud indtil alt Karos slår på deres dørtrind og det bliver en kamp for deres liv en lang 13 timer kamp hvor de modig soldater skal forsvare samt bevare roen.
Filmen indeholder til tider gode kamp scener, nogle scener føler som fuld heldigvis er de få og kan nemt undgås. Der er også det politiske side som trækker filmen ned, det er hvad jeg vil kalde unødvendig fyld, men hvad rammer plet er dialog mellem soldaterne samt ex-soldater, vi har det beset ven par: Jack Silva spillet af John Krasinski og Tyrone Woods spillet af James Badge Dale. De giver en rigtig god indflyves og man føler virkelig for dem gennem filmen. De humoristiske Kris ’Tanto’ Paront spillet af Pablo Schreiber og Dave ’Boon’ Benton spillet af David Denman, som sider sig ind med joke og bare laver sjovt men kan også være seriøse. Rasten af cast er okay den som stikker ud for rasten må være Kris ’Boon’ Benton spillet af Pablo Schreiber gruppens sjove mand, altid en humør i arme selv i der mørkeste tider, David Costabile skal også have en bemærke for sin rolle som CIA chef, der gør alt efter bogen og helt ikke lave fejl. Filmen vare 2 timer 24 min, så den skal hels kunne underholde folk og det gøre den jeg var godt underholdt ud over de fejl som jeg har sagt er der ikke noget at komme efter. Så den får 3/6 for det rigtig forhold mellem soldaterne og at det er sandfærdig historie.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.