Cookie- og Privatlivspolitik

Eddie the Eagle

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående humoristisk og til tider lettere dramatisk stemning. I enkelte scener forekommer voldsomheder, bl.a. slås en person ned på et værtshus. Der er en del scener, hvor skihoppere falder under springet. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet og ingen personer kommer alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
31.03.2016
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Eddie the Eagle
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Feel good-filmen 'Eddie the Eagle' handler om den unge brite Eddie Edwards, hvis største ønske altid har været at deltage i De Olympiske Lege.

Gang på gang får den klodsede Eddie at vide, at han ikke er OL-materiale, men den unge mand giver ikke op, og efter mange ihærdige forsøg og utallige fiaskoer med andre sportsgrene retter han sit fokus på at komme med til Vinter-OL. Med en dedikeret alt-eller-intet tilgang kaster den smånaive drømmer sig nu ud i skisportens absolut farligste disciplin: skihop.

Året er 1988, da Eddie pakker sin rygsæk og uden en større strategi rejser til Tyskland for at træne ved en legendarisk skilejr. Her møder han den gnavne, alkoholiserede eks-skihopper, Bronson Peary, som imod al fornuft ender med at træne Eddie op til OL i Calgary.

'Eddie the Eagle' er en komedie, der bygger på den sande historie om den mest berømte skihopper i britisk sportshistorie.

I titelrollen som originalen ses Taron Egerton, der fik sin filmdebut i Kingsman: The Secret Service. Superstjernen Hugh Jackman spiller den utraditionelle træner, der falder for sin elevs ukuelige vilje og unikke tilgang til modstand. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (133 votes)
4.6
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Drømmen er simpelthen så tosset og umulig, at feel good-momenterne får en bedre og bedre klang, efterhånden som vi nærmer os klimaks, og man skulle være en sur sortseer eller en svært bedrevidende intellektuel, hvis man ikke føler for filmen." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Eddie the Eagle' er en magisk og samtidig jordnær sportsfilm med hjertet på det helt rette sted." (Henning Høeg)

 • Filmland P1

  "Efterhånden kan vi konkludere, at den hurtigste vej til 15 minutters berømmelse på film er at ligne en megabåtnakke, men alligevel besidde et vist talent, bare en smule, nok til at overraske de fleste." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Vi fornemmer aldrig en psykologisk dybde i den trods, som så hård en skæbne har kondenseret bag de duggede hinkesten." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marianne

Hvis man som jeg er gammel nok til at have set Eddie Edwards i fjernsynet, da han deltog i OL i Calgary, så er denne film et fint gensyn med historien om den lille og ikke ret talentfulde englænder, der fik vist verden, at man ikke behøver at være den bedste til noget - det vigtigste er, at man gør sit bedste på et område, som betyder noget for en.
I forhold til i 1988 fik jeg lov til at se alt det, der var foregået bag kulisserne; kampen for at få lov til at deltage trods modstand i de officielle rækker
En film man kan blive i godt humør af; også selvom man ved, hvordan det går med Eddie.

Fatima

Rigtig god film. Den får 5 stjerner herfra. Man fik både grin, spænding, nervøsitet og så blev man rørt over flere fantastiske scener. Skuespillerne levede sig helt ind i rollen. Vil helt klart anbefale den :)

Emilie Lolk

Dejlig "feel good"-film, som er underholdende, opløftende og spændende. Godt budskab og god historie, der viser, hvor langt man kan komme med en ordentlig omgang gå på mod og beslutsomhed! Kan klart anbefales :)

Helleuser/942193

Fantastisk velspillet og fortalt autentisk historie..
Vildt sjov og meget rørende. En super good will film
Se den

Karin user/426804

Eddie the Eagle er en rigtig feel-good film med masser af britisk humor. I løbet af filmen var jeg igennem hele følelsesregistreret ; smil, grin, tårer, "ondt" i maven af spænding. :-)
Helt klart en film jeg vil anbefale.

Christian

En rigtig feel good film. Underholdende hele vejen igennem med rigtig mange sjove øjeblikke. 4/6 stjerner

Ellen

Eddie the Eagle er en super sød, sjov og medrivende om stakkels Eddie, der bare gerne vil til OL. Taron Egerton viser nye sider af sig selv, og Hugh Jackman er god som hans kyniske træner, der langsomt bløder op.
Den er i samme genre som Cool Runnings, så hvis man kunne lide den, vil man helt klart også synes om denne her.
4 meget store stjerner!

Pemba

havde allerede glædet mig til filmen da jeg så den første trailer komme ud, og heldigvis skuffede den ikke, det er en rigtig optimistisk, feel good film om Eddie som trods modvind gennem livet bevare sin oprigtige glæde og tro på det hele nok skal gå i sidste ende.

Karina Dimajo

Dette er en rigtig hyggelig og hjertevarm filmoplevelse.
Skuespillerene laver et brag af en præstation, og selvom OL ikke siger mig en pind, så gjorde det ingenting, for filmen handlede om meget mere end blot det. Den havde et flot budskab, og jeg var glad for at komme ind og se den :)

Michelleuser/639771

Sjov og underholdende film - kan klart anbefales.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.