Cookie- og Privatlivspolitik

Eddie the Eagle

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående humoristisk og til tider lettere dramatisk stemning. I enkelte scener forekommer voldsomheder, bl.a. slås en person ned på et værtshus. Der er en del scener, hvor skihoppere falder under springet. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet og ingen personer kommer alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
31.03.2016
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Eddie the Eagle
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Feel good-filmen 'Eddie the Eagle' handler om den unge brite Eddie Edwards, hvis største ønske altid har været at deltage i De Olympiske Lege.

Gang på gang får den klodsede Eddie at vide, at han ikke er OL-materiale, men den unge mand giver ikke op, og efter mange ihærdige forsøg og utallige fiaskoer med andre sportsgrene retter han sit fokus på at komme med til Vinter-OL. Med en dedikeret alt-eller-intet tilgang kaster den smånaive drømmer sig nu ud i skisportens absolut farligste disciplin: skihop.

Året er 1988, da Eddie pakker sin rygsæk og uden en større strategi rejser til Tyskland for at træne ved en legendarisk skilejr. Her møder han den gnavne, alkoholiserede eks-skihopper, Bronson Peary, som imod al fornuft ender med at træne Eddie op til OL i Calgary.

'Eddie the Eagle' er en komedie, der bygger på den sande historie om den mest berømte skihopper i britisk sportshistorie.

I titelrollen som originalen ses Taron Egerton, der fik sin filmdebut i Kingsman: The Secret Service. Superstjernen Hugh Jackman spiller den utraditionelle træner, der falder for sin elevs ukuelige vilje og unikke tilgang til modstand. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (133 votes)
4.6
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Drømmen er simpelthen så tosset og umulig, at feel good-momenterne får en bedre og bedre klang, efterhånden som vi nærmer os klimaks, og man skulle være en sur sortseer eller en svært bedrevidende intellektuel, hvis man ikke føler for filmen." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Eddie the Eagle' er en magisk og samtidig jordnær sportsfilm med hjertet på det helt rette sted." (Henning Høeg)

 • Filmland P1

  "Efterhånden kan vi konkludere, at den hurtigste vej til 15 minutters berømmelse på film er at ligne en megabåtnakke, men alligevel besidde et vist talent, bare en smule, nok til at overraske de fleste." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Vi fornemmer aldrig en psykologisk dybde i den trods, som så hård en skæbne har kondenseret bag de duggede hinkesten." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Erikauser/220596

Sød lille film, om en for mig fuldstændig ukendt person, så ved ikke hvor meget der var fiktion eller ej.
Den første halvdel af filmen gik fint, men den varer næsten to timer og det kan denne film ikke helt bære, så anden halvdel synes jeg trak noget ud.
Samenlignet med Billy Elliot, The Full Monty og Little Miss Sunshine, hvor jeg ikke synes den kommer på niveau med nogen af disse film.

Så startede underholdende, men endte med at blive en lidt langtrukken sag.

Rikke Lærkeuser/743225

Jeg kendte intet til skihopperen Eddie, og interesser mig ikke for skihop..... Men men men....hold nu op en underholdende og sjov film. Lattermusklerne blev motioneret hele tiden. Simpelthen en fornøjelse, at være i biffen og hele salen griner med.
Så hvis du vil se en underholdende film, en film som er et godt eksempel på, at "man kan hvad man vil", så tag ind og se Eddie the Eagle

Simon

Eddie Edwards er en Forrest Gump type med en olympisk drøm. Han mangler enhver form for talent, så det er viljen alene der bær ham fremad. Filmen er hyggelig og kan frembringe et kluk eller to, men filmen er kun ekstraordinær i sportsscenerne og i genskabelsen af tidsbilledet fra 80'erne.
Filmens brug af tidstypisk musik fungerer rigtigt godt og det er musikken, der skaber følelsen af at man har lyst til at holde med klodsmajoren Eddie. Tag ikke fejl, dette er en rendyrket folkekomedie med at hvad der hører med af overspil og en udpenslet morale. Men tag din mor med i biografen, hun vil elske den.

Anne

Det er simpelthen en så sød, sjov og rørende historie.. Den fanger en med det samme og den har god handling hele vejen, plus fyldt med nervepirrende spænding...
Det er helt klart en film, som jeg vil anbefale til andre

fie meyer

Jeg har netop set filmen hertil aften. Og jeg indrømmer det må være den bedste feel good film i lang tid jeg har set. Tak til kino.dk for en uforglemmelig filmoplevelse <3

En knægt som bare drømmer om at komme til OL, mens hans far vil ha han får et "Rigtigt job"
Den lille fyr, bliver ældre (selvfølglig) men udvikle talent som ingen mener er OL værdigt. Men de tager fejl....

Eddie the Eagle er fantastisk, uforglemmelig, dejlig, fremragende og perfekt film.
Man vil sidde og bide negle til skihop, grine til de sjove scener, græde når der skal grædes. Alt i en film:-) Hugh Jackman og Taron Egerton, spiller fantastisk i rollerne:-)
En film man skal gå ind og se, det er det hele værd. Jeg elsker den allerede.

Metteuser/955494

Skøn film, hvor man får et smil på læben efter de første 10 sek af filmen. Budskabet er klart: man kan, hvad man vil. Dette bliver fremstillet med humor og uh hvor man sidder med krummede tæer når de første spæde skihop sker i filmen. Filmen har en let tone og man kan kun nyde den gamle 80er tøjstil. Hvis du har set Poul Potts filmen og nød denne film, vil Eddie the Eagle også falde i din smag.

Vigga

Super sjov og hyggelig film, som har nogle meget gode budskaber. Man kommer ud af biografen med et smil på læben og en drivkraft til at forsætte med at opnå sine egne mål. Kan helt klart anbefale den!

Camillauser/138272

Filmen har en skøn blanding af humor og realisme.

Virkelig charmerende skuespil og meget flot filmet.

Det er altid godt at blive mindet om at man skal kæmpe for sit mål og ikke opgive håbet.

Det er næsten en moderne Klods Hans fortælling.

Tina

Eddie the Eagle er en rigtig hyggelig feel good oplevelse, hvor der er smil på læben og latter i halsen lige fra første scene. Man kan tænke, at morsomhederne er opfundet til lejligheden, og det er de måske nok også, men jeg blev i godt humør af at se filmen.
Og samtidig er det også en vigtig lærdom til dagens ungdom, at det vigtigste er ikke at give op overfor sine drømme, men forfølge dem, og at det er vigtigere at deltage end at vinde. Thumbs up

Amanda

Filmen Eddie the eagle er en fantastisk film! Den kommer ind under huden på en, og man lever sig helt ind i handlingen i filmen. Fra han tager sit første hop til sit sidste! Den er nervepirrende og samtidig giver plads til at man kan grine gange flere! Alt i alt en god film, der helt klart er værd at se!

- og så spiller Hugh Jackman en rigtig god birolle!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.