Cookie- og Privatlivspolitik

Den danske pige

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har et roligt forløb og en følelsesladet stemning. Den indeholder en del scener med en knuget og ulykkelig mand, en dødeligt syg kvinde, samt en scene, hvor en mand overfaldes med slag, spark og verbale ydmygelser. Det vurderes at scener som disse vil kunne virke skræmmende på mindre børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
04.02.2016
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Danish Girl
|
Versioner: se alle
2D, Strikkebio, Babybio, Seniorbio
|

Dramaet 'Den danske pige' foregår i København i 1926. Da kunstneren Einar Wegener sidder model iført kjole til hustruen Gerdas maleri dukker hans sande identitet, kvinden Lili Elbe, op. 

En transformation, der ikke kun indebærer metamorfosen fra mand til kvinde, men også en radikal ændring af ægteskabet, tager sin begyndelse.

Gerda accepterer sin elskede og støtter samtidig beslutningen om at fuldende forvandlingen fysisk. Men for hvert skridt Lili tager i sin banebrydende udvikling, må Gerda langsomt sige farvel til det menneske, hun giftede sig med.

’Den danske pige’ fortæller den sandfærdige historie om en af verdens første transpersoner, der fik foretaget en kønskorrigerende operation. Tom Hooper (Kongens store tale) har instrueret, og dramaet er til dels optaget i København.

Svenske Alicia Vikander vandt en Oscar i birolle-kategorien. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (944 votes)
4.8
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Eddie Redmayne (...) er igen fremragende. Med komplet kropskontrol og delikat gestik klarer han både Einar og Lili og alle etaperne på forvandlingens vej mellem de to skikkelser." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Selvom 'Den danske pige' ikke er den perfekte film, så er portrættet af Gerdas og Lilis kærlighed, hengivenhed og ultimative opofrelse nok til at sikre en biografoplevelse, der er svær at glemme." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Eddie Redmayne leverer en habil præstation - og sætter ganske effent Einars desperation i spil. Tilmed er Alicia Vikander pragtfuld [...] Som filmen skrider frem, kommer man som beskuer til at savne en snert af ydre drama." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Einars dilemma udfoldes elegant, og man føler inderligt med ham og Lili i den kropsligt splittede persons higen efter forståelse. I filmens centrum funkler Eddie Redmayne og Alicia Vikander side om side. Begge spiller de titlens danske pige." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det (er) Lilis (og altså Redmaynes) skønhed, der er filmens overbevisende transformative kraft." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "'Den danske pige' mangler modet til at tro på anslagets trods, håb og kærlighed, og kvæler sin egen sjæl i træt konvention." (Linea Maja Ernst)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Liselotte

Fantastisk godt spillet af begge hovedrolleindehavere.

Klara Inge Leininger

Den danske pige var en super god film, og skuespillerne spillede deres roller fantastisk. Der er intet dårligt ved filmen.

Wayne

Filmen er baseret på en fiktiv historie - inspireret af rigtige personer.
Men der er ændret en del, i forhold til hvad der i virkeligheden skete.
Du kan læse mere i min blog, her på Kino;

http://www.kino.dk/blogs/2016/02/sandheden-om-den-danske-pige

Jessica

Filmatiseringen af den virkelige historie om Lili Elbe (eller den oprindelige Einar Wegener) byder på tårer, eftertænksomhed, forståelse, forundring for ikke at nævne en vis fornemmelse af et malplaceret emne. Udførelsen er mageløst dygtigt gjort - efter min mening. Den var, efter min smag, ikke kedelig, men ak, man skal have tålmodighed og være dog alligevel reflekterende i en højere grad end normalen. Jeg er særligt vild med slutningen, hvorved jeg efterfølgende har opgjort med mig selv, at jeg vil læse hans/hendes dagbog "Man into woman". Skuespillet var ubeklageligt; Eddie Redmayne var frygtløs og matchede rollen ganske fint med sin spinkle krop og toucherede ansigtstruktur. Det er ikke en rolle, alle ville kunne være i stand til at spille, men al respekt til ham. Grunden til jeg vælger at give filmen fem og ikke seks stjerne, er fordi jeg synes, at den kunne have haft lidt mere indhold. Man sidder lidt med følelsen af, at de scener der udspillede sig gengik, og man havde nogenlunde luret plottet - men igen: følsom og dejlig film, der anbefales til formentlig den ældre kategori, eller en simpel forstående sjæl, der også er til de mere rolige og intellektuelle genrer som jeg.

Ida Sofie

Eddie Redmayne og Alicia Vikander spiller helt fantastisk i filmen! Jeg hepper utrolig meget på en Oscar til Vikander, men derudover sagt, var selve filmen ret langsommelig og relativ forudsigelig. Historien var smuk og rørerende, men også svær at sætte sig ind i.

Ann Liza

Fantastisk rørende film og super godt skuespil

joan

Det er vildt kedeligt. En sovepille.Go nat og sov godt

Heleneuser/918224

Smuk, smuk, smuk, og en film der VIRKELIG er værd at se.

De spiller fantastisk, og optagelserne er SÅ flotte.

Har ikke læst bogen(endnu :-)) men det skal da helt klart gøres.

Se den, og bær den med dig derefter .

Hilsen Helene.

Maria

Jeg synes The Danish Girl var en fin film, men ikke en film som jeg kommer til at se igen og igen.

Tempoet var lidt for langsomt til min smag.

Men ellers en flot film og især Vejle imponerede mig. ;)

Marta

Både Eddie Redmayne og Alicia Vikander spiller fantastisk og jeg håber Vikander får en Oscar. Men historien mangler noget for at man bedre kunne sætte sig i Lillys karakter.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.