Cookie- og Privatlivspolitik

Inderst inde

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm, humoristisk grundstemning. Den indeholder imidlertid en del dramatik, i form af hovedfigurer i farefulde situationer, mareridts- og katastrofescenarier, samt truende figurer. Det vurderes at dette vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
27.08.2015
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Inside Out
|
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 2D - eng. tale, 3D - eng. tale, IMAX 3D - dansk tale, IMAX 3D - eng.tale, 2D Babybio - dansk tale, Særvisning - dansk Tale, 2D Babybio - eng. tale
|

Filmen 'Inderst inde' giver svaret på, hvad der foregår inde i hovedet på dig selv og andre mennesker.

Pigen Riley er netop flyttet med sine forældre til San Francisco, og hendes følelser er naturligvis flyttet med. Inderst inde, altså i hendes tanker, bor der nemlig fem grundlæggende følelser, der får Riley til at tænke og gøre enten det ene eller det andet.

Deres navne er Glæde, Frygt, Afsky, Triste og Vrede. De findes i alle mennesker, men særligt Glæde er gået en hård tid i møde hos Riley, der savner sin gamle by og venner. Rileys følelser er dog noget ganske særligt, og sammen drager de ud på et eventyr i forsøget på at gøre hende glad for sin nye tilværelse.

Pixars 15. film er deres mest ambitiøse til dato. I filmen sættes ansigt på en række fundamentale menneskelige følelser, og deres daglige arbejde i de forskellige personers tanker. Det kan lyde indviklet, men der er stadig tale om en animationsfilm for langt det meste af familien.

'Inderst inde' har høstet ros fra alverdens kritikerne siden den fik urpremiere i Cannes. Den er instrueret af Pete Docter (manden bag Monsters Inc. og Up), og filmen vises med både dansk og original tale. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1792 votes)
5
5.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ens egne følelser for filmen drejer som en vejrhane fra stille beundring til høj latter og tilbage igen, og det også, at det selvsagt er næsten umuligt at følge Rileys opvækst uden at sammenligne med ens egen dannelseshistorie." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "'Inderst inde' er både sød, smart og hjerteskærende. [...] Den film skal bare ses." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] et oplagt og anbefalelsesværdigt mål for hele familien. Måske fraset de allermindste, der nok hurtigt bliver hægtet af begivenhederne." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Inderst inde' bobler uhæmmet af fantasi og overskud. Og selve kernen i genialiteten er, at filmen konstant giver nye vinkler på de børne- og familiekonflikter, vi kender til hudløshed fra andre film." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] filmens overskud af fantasifuldhed og visionær fortællekompetence gør 'Inderst inde' til en særlig filmoplevelse." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Alle vi kan kun blive klogere på os selv og hinanden og samtidig more os af fuld hals, helt uden prinser, prinsesser og vamle musicalopstød!" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "'Inderst inde' er [...] sin egen og den bedste Pixar-film i lang tid. Du skal faktisk tilbage til 'Wall-E' og 'Op!' for at finde historier med helt samme dybde." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Annauser/53809

Jeg var faktisk lidt skuffet. Havde store forventninger, men alt det sjove, var blevet vist i traileren.. Men den var god og (til dels) underholdende.

GiwizZeni

Hvordan forklarer man begreber som: Følelser, Minder, Fantasi, Drømme, Mareridt, Deja-vu, Abstrakttænkning, Melankoli, Underbevidsthed, Kreativitet, Depression, Hukommelse og Personlighed? Prøv så at gøre det så et barn kan forstå det. Prøv derefter at gøre det på en sjov og underholdende måde. Umuligt?
I så fald gør PIXAR endnu engang det umulige, for med INSIDE OUT har de ikke bare skabt en animations nyklassiker, men et filmisk "Hovedværk".
Kan det virkelig passe at årets film 2015 er en animationsfilm? Food For Thoughts!

Mette

En film som spiller på alle følelser. Den er så godt sat sammen og giver virkelig mening. Den kan klart anbefales!
Den er sjov, underholdene men også alvorlig og så er den pokkers lærerig.

Christine

Det er tydeligt at alt i filmen virkelig er gennemtænkt ned til hver mindste detalje set fra det psykologiske aspekt og med måden de har sat følelserne og deres individuelle opgaver sammen på.
Filmen byder også må mange elskelige karakterer.

Alexander

Inside Out er intet andet end et mesterværk. Det er en animationsfilm, der tager fat i et stort problem. Udover at være ekstremt underholdende giver den indsigt i, hvordan det kan påvirke unge (og voksne), når man ikke får snakket om tingene og bare skal forblive "stærk".
Det er en film, jeg anbefaler alle at se, da det er fantastisk underholdning, der også går i dybden, hvilket gør den til en fantastisk film uafhængigt af, om man elsker dybe film eller god underholdning.
Den skal ses! Og det er ligegyldigt om du er 10 eller 90. Den kommer til at blive set MANGE gange i fremtiden - også af de børn jeg en dag får.
Den bedste animationsfilm jeg længe har set!

Camilla

Filmen Inderst inde er en virkelig sød film, og jeg elsker animationerne. Det er helt klart en børnefilm for den fangede mig ikke 100 procent, men hvis man har børn, så er den helt sikkert et hit. Men det er lidt for meget fantasi til mig ;)

sandra

Den vil jeg gerne anbefale :)

Pia

Dejligt med en tegnefilm med noget man kunne tage med sig. Tænksom og fin film.

Trine

Gennemført film - utrolig sjov og underholdende.... Og meget tankevækkende!

Gabriel

Igen formår Pixar at skabe stemning og en god historie ud fra nogle ganske få underholdende figurer.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.