Cookie- og Privatlivspolitik

Tordenskjold & Kold

Tilladt for børn over 15 år
Filmen er fortalt i et dystert univers, der afspejler en mands åndsliv, som i mange henseender er destruktivt og meget sexfikseret. Flere af filmens scener har grænseoverskridende seksualiseret indhold, både i billeder og sprogbrug, hvor man i en af dem blandt andet ser en mand, der bliver udsat for voldtægt. Andre scener har mere voldelig eller ubehagelig karakter, hvor man blandt andet ser en mand, der får skudt sin finger af, og en mand, der har et hul, der hvor der skulle have siddet et øje. Det vurderes på baggrund af den seksualiserede tematik, at filmen som helhed vil kunne virke grænseoverskridende for de yngste i målgruppen 11 til 15 år, og filmen får derfor en 15-års-vurdering.

Se mere på medierådet.dk
28.01.2016
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tordenskjold & Kold
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'Tordenskjold & Kold' foregår i år 1720, hvor Den Store Nordiske Krig netop er afsluttet, og viceadmiral Peter Wessel Tordenskjold har opnået stjernestatus hos den danske befolkning.

Søhelten lever det gode liv og vælter sig i villige kvinder, men i virkeligheden forsøger han blot at udfylde det tomrum, der er opstået efter krigen.

Tordenskjolds tro kammertjener, Christian Kold, er overbevist om, at han bør påbegynde et almindeligt familieliv, og den perfekte brud findes måske i den velhavende frøken Norris, som befinder sig i Hannover. Tordenskjold går med til at drage syd på for at bejle til hende, men undervejs på den lange rejse med hestevogn møder viceadmiralen og kammertjeneren adskillige udfordringer - primært i form af fristelser fra det modsatte køn.

Komedie-dramaet handler om den legendariske søhelt Tordenskjold og hans kammertjener Kold. Men forventer man en traditionel, historisk beretning, bliver man overrasket, for filmen går til den gennemtærskede genre ud fra et moderne og satirisk udgangspunkt.

Tordenskjold er mere eller mindre at sammenligne med en rockstjerne, og moderne bandeord sniger sig ind i det ellers gammeldanske sprog, imens lydsporet blander svedig guitar med klassisk barokmusik. Norske Jakob Oftebro (Guldkysten) har titelrollen mens den ene halvdel af 'Rytteriet', Martin Buch, spiller hans kammertjener.

'Tordenskjold & Kold' er instrueret af Henrik Ruben Genz, der blev kendt for Frygtelig lykkelig i 2008.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (73 votes)
3.3
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er flere gode enkeltscener i 'Tordenskjold & Kold', men det hele er sovset ind i så rigelige mængder insisterende og til tider nærmest smådesperat drengerøvshumor, et ethvert tilløb til dybde og vid bliver drænet fra historien ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... en underholdende og visuelt flot oplevelse i biografen." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Det er fint og frisk at gå uimponeret til myterne, men derfor behøver man jo ikke blive decideret fjollet." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Tordenskjold & Kold's eksistensberettigelse er at den beskriver en komisk virkelighed, men den er også tæt på at blive decideret fjollet. Heldigvis redder Henrik Ruben Genz det hele i en velorkestreret slutning." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Jørgen Johanssons både moderne håndholdte og tableaufaste billeder er smukke og dragende, ligesom klipningen er professionelt energisk. I de tekniske præstationer findes den tyngde, som historien så fatalt mangler." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Filmen er fornemt fotograferet af Jørgen Johansson, men det har tydeligvis knebet for Henrik Ruben Genz at finde et tonefald og en fremdrift, der fungerer." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... generelt er det store spoof virkningsløst. I hvert fald er der stadig god plads til en realistisk skildring af helten fra Dynekilen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Virker som om man har skelet lidt til den gamle film med Heath Ledger - og mixet gammelt med nyt. Både hvad angår musik og sprog.

Desværre når filmen hverken komiske højder - eller nogen høj dramatik, og ender bare som en kedelig mellemting som man ikke rigtig kan bruge til noget.

Men den er flot filmet, og har fine scener undervejs.

Maria

Fin underholdning, med et historisk touch, men den skal heller' ikke regnes for mere end det :-)

joan

Super flot film, den skal da stå i samlingen på blu ray når den udsendes. Mesterligt og spøjst..

Buser/82845

Filmen rammer ens følelser på mange planer. Jeg var helt fyldt op, da den sluttede. Glemte jeg var inde at se en historisk film. Den siger meget mere om nutiden end nutidsfilm gør. Det er jo et billede på det, der sker nu rundt om os.

Både Tordenskjold & Kold , især den sidste, spiller super. Måske lidt for meget sex, - men der er jo mange, der lever på den måde.

Ny fed måde at lave historisk film på.
/Berit Nielsen

Janniuser/350403

Ikke en film der kan anbefales, den er simpelthen ikke værd at bruge tid på at se - eller bruge nogle penge på billetter til.

Det er simpelthen for langt ude, at man forsøger at lave en historisk film, hvor hovedpersonen fremstilles som en rock stjerne.

Det eneste der var lidt godt i filmen, var noget af musikken.

Thomas Allan

Den ahistoriske overlægningsmusik og kejtede dialog gør det svært for mig at finde interesse for denne.

FVilladsuser/246341

Jeg synes netop musikken er fed. Det er jo ikke sådan at musikken blive spillet af et band eller lignende i filmen. Det er et score. Hvis scoret altid skulle matche tidens musik, ville det da være umuligt at lave god musik til f.eks. Gladiator?
Allegorien ved musikken er da skøn!

Anmelderen

Som historie virker det lidt plat og meget lidt ambitiøst.
en buddy film i historiske omgivelser, dog med laveste fællesnævner. Hor og druk.. øl f** og Hornmusik.
--
Denne type film er i stil med Klistrup og Spies - hvor personerne er gjort til uskadelige Cliche fyldte papfigurer der taler nutidsdansk med nutidige problemer..

Trods det ser jeg den nok - på et tidspunkt - bare ikke i Biografen.
Et Dansk forsøg på at portrætere danske helte forfejles endnu engang.
--
P.s hvor F deler man videoen.. ??

Staaluser/700675

Anmelder du uden at have set filmen??????

Antaeus

Ja, her anmeldes åbenbart uden at have set filmen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.