Cookie- og Privatlivspolitik

Room

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har et overvejende roligt forløb, men en særdeles knugende stemning. Den indeholder en række stærke scener, der viser en kvinde og hendes barn, der lever under kummerlige og utrygge forhold. I en scene udsættes kvinden for ydmygelser, vold og trusler, mens hendes barn grædende ser til. Flere længerevarende scener fremstiller den desperation, angst og hjælpeløshed som de to befinder sig i. Det vurderes derfor at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
17.03.2016
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Room
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

I dramaet 'Room' har den fem-årige Jack tilbragt hele sit liv i et lille rum sammen med sin mor, der blev bortført som 17-årig og indespærret i værelset af en mystisk mand.

Moren blev efterfølgende gravid derinde og har i Jacks unge liv gjort sit bedste for at give sin søn en god barndom inden for de klaustrofobiske rammer. Men Jacks nysgerrighed om tilværelsen vokser, og den unge mors modstandskræft bliver mindre for hver dag.

'Room' er baseret på Emma Donoghues bog af samme navn og er instrueret af Lenny Abrahamson, der tidligere har stået bag What Richard Did og Frank.

Brie Larson spiller hovedrollen som moren, hvilket indbragte hende en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle. I den ligeledes bærende rolle som sønnen Jack ses det 8-årige talent Jacob Tremblay, der også er blevet hyldet for den krævende præstation. (copyright: kino.dk)


VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (305 votes)
4.9
4.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Jeg er normalt varsom med at bruge begrebet 'mesterværk', men her er det på sin plads for blandingen af det modige og det vedkommende." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Room' er et meget intens og rørende kammerspil [...] og filmdebutanten Jacob Tremblay er et fund som Jack." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... uforglemmelige skuespilpræstationer fra Jacob Tremblay og Oscar-belønnede Brie Larson [...]. De har en helt uforlignelig kemi, og man tror virkelig på deres symbiotiske forhold." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... når 'Room' fungerer bedst får alt en ny vinkel." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det bemærkelsesværdige er, at filmen i hænderne på instruktør Lenny Abrahamson er blevet ligeså på én gang klaustrofobisk og svævende og ikke mindst fremragende, som romanen." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Mens 'Room' er en lavbudgetteret indiefilm, er det nok denne følelsesfulde ophøjelse af hovedpersonernes særlige indsigt, der bragte den helt ind i oscarræset. Se den for den indsigt, som Rummet i sig selv rummer." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Jeg så den i England, hvor den havde premiere tidligere i januar. Det er tæt på en 6 stjerners oplevelse, men jeg havner dog på 5 da den ikke helt holder intensiteten som er fra start.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.