Jurassic World

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en meget intens, actionpræget stemning, og indeholder talrige voldsomme scener med mennesker der jages og dræbes af dinosaurer. I en længere sekvens følges en kvindes dødskamp, som ender med at et havvæsen på drabelig vis spiser hende. I andre ligeledes voldelige scener skriger mennesker af frygt og smerte når de fortæres af drabelige dinosaurer. Scenerne er imidlertid ikke udpenslede, samt de efterfølges oftest af mere rolige scener med komiske elementer. Desuden foregår filmen i et urealistisk univers, og den forløses positivt uden at nogen af filmens hovedfigurer kommer alvorligt til skade. Filmen vurderes på den baggrund alligevel kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
11.06.2015
Originaltitel: 
Jurassic World
Spilletid: 
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio, First Class - 3D, First Class - 2D, Level 7 - 3D, Seniorbio - 2D
4.5
3.3
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1924 votes)

Resumé

Filmen 'Jurassic World' foregår 22 år efter de tragiske begivenheder på øen Isla Nublar. 

En ny velfungerede og succesfuld park, kaldet Jurassic World, er sidenhen blevet bygget op omkring rigmanden John Hammonds vision om at bringe dinosaurerne tilbage til live.

Selv fortidens øgler kan dog blive hverdagskost, og parken har det sidste årti oplevet et fald i besøgstal og popularitet. For at afhjælpe problemet opfindes en ny attraktion - en genmodificeret dinosaur, der er større end en T-Rex, men desværre også fjendtlig og dybt intelligent.

Nu er parkens 20.000 gæster fanget på øen, mens dino-racens seneste pragteksemplar er på jagt efter føde.

Adventure-filmen 'Jurassic World' fortsætter den serie, som begyndte i 1993 med Jurassic Park. Steven Spielbergs moderne klassiker præsenterede den perfekte blanding af familieunderholdning, uhygge og effekter.

Efterfølgerne The Lost World: Jurassic Park (1997) og Jurassic Park III (2001) levede aldrig helt op til standarden, men det vil instruktør Colin Trevorrow, samt skuespillerne Chris Pratt og Bryce Dallas Howard, nu forsøge at rette op på. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "De opbyggelige budskaber er pakket ind i effektiv action i et hæsblæsende højt tempo, neglebidende spænding på vores centrale karakterers vegne og velplacerede glimt af humor." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "'Jurassic World' er blockbuster-guf af allerhøjeste klasse." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] ret skal være ret. Ophobningen af tåbeligheder, usandsynligheder og klicheer er skam pakket flot ind [...]." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "I den første halvdel af filmen er humoren, karakterbeskrivelserne og advarslerne til menneskeheden fuldt på højde med Spielbergs original, hvilket absolut er lidt af en bedrift i så nedslidt et univers." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "På sin vis flot nok, men filmen har så store begrænsninger, at den bliver et flop." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Ikke overraskende er 'Jurassic World' præcis det sensationsjagende spetakel, som dens tematik opponerer moralsk imod [...]." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Jeg savnede sådan en fornemmelse af forundring og begejstring, at filmen havde det for vildt over sine væsener og faktisk kunne lide dinosaurer og dvælede ved dem – i stedet for straks at skrue op på 110 procent død og ødelæggelse, som om det var den eneste måde at fange publikums interesse på." (Linea Maja Ernst)

Kommentarer

Asta

Godt lavet, rent teknisk/visuelt, men plottet var skuffende

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Line FS

Virkelig elendig... det kunne være værre - det visuelle er flot... men seriøst, plottet er hjernedødt og én stor kliché. Replikker gør ondt at høre på, og det romantiske plot er til at kaste op over. Jeg vendte øjne flere gange, og kede mig voldsomt. En ret uintelligent film som på ingen måde når den charme Jurassic Park havde.
Postivt: Chris Pratt

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Fauzia

Det var nostagisk at høre de få steder hvor musikken fra de gamle film spillede i baggrunden men der manglede en wow effekt.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
julia bromann

En skuffelse. Ku jo ligeså godt ha set 1'eren igen..

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Trine

Spændende fra start til slut

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
ThoBry

De ved, at der er mange der betaler for bio-billetten når de fortsætter på kæmpe succeser som 'Ringenes Herre (Hobbitten red.)', 'Mission Impossible', 'Die Hard', 'Star Wars' og selvfølgelig også Jurassic Park - bare navnet og vi kan alle høre temamelodien spille.

Man ved nogenlunde hvad man forventer når man sætter sig i biografsædet, og filmen skuffer heller ikke. Der er masser af seje fortidsøgler, og de første 30 minutter af filmen er lige i øjet.
Dog må man sige at plottet hører lidt til den forudsigelige slags, og det irriterer at hovedpersonerne konstant foretager idiotiske valg!

Derudover bliver hollywood simplelthen nød til at stoppe med at lave heltinder der er bange for at få plettet kjolen, men alligevel løber rundt og redder dagen i høje i hæle.

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)
Maria

Flot men klichefyldt film.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Number 9

- Dinosaurer, hybrider eller ej, kan tilsyneladende ikke løbe hurtigere, end en kvinde i stiletter og stram nederdel kan.
- Terrængående køretøjer som mindre lastbiler og motorcykler kan tilsyneladende køre op til 80 km/t i junglen (om natten).
- Raptorer er meget vægelsindede dyr, der vil kæmpe til døden for både Homo Sapiens og Indominus Rex
- Hvis man befinder sig i kontrolrummet i en dino-park, skal man spotte den overvægtige, da det som regel er ham med den dårligste moral.
- Jeep Wrangler årgang 1992 kan med et par fikse drengefingre stadig køre efter at have stået stille for åbne døre til regnskoven i over tyve år.
Jeg er helt pjattet med dinoer, specielt når de er så godt lavet som i Jurassic Park serien. Det endte denne gang dog med en lidt flad fornemmelse, da jeg gik ud af biffen, for jeg synes simpelthen, at de har fået for lidt for pengene. Det er da hyggeligt at endelig se en (i starten) velfungerende dino-park, men derudover er der ikke meget nyt under solen. (Kom til dino-ø, dinoer slipper løs, flygt fra dinoer.) Og hvis man endelig ville træne raptorer som hunde, ja, så kunne man vel splejse noget hunde-dna ind i deres kromosoner og skabe en hybrid, der faktisk var interessant. Indominus Rex ligner i en hurtig vending jo bare T-rex' canadiske fætter ;)

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Camilla

Virkelig god!

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Omaruser/674771

Efter min mening, er denne film et kæmpe homage til Spielbergs Jurassic Park, hvilket i øvrigt altid vil rangere som den bedste af Jurassic filmene.

De små detaljer der henviser til den originale Jurassic Park film, såsom detaljerne alene da vi møder Jake Johnsons karakter første gang. Hans t-shirt er det mest tydelige, men på hans dinosaur dækkede bord stod bogen skrevet af Dr Ian Malcolm.

De detaljer kombineret med super flotte effekter, samt den altid dramitiske og bombastiske musik gør Jurassic World til en meget undeerholdende affære.

Selvom historien virker næsten identisk med den originale, så spiller det. Det er den perfekte fanboy film, især med tilføjelsen af trænede Raptors - jeg kalder genistreg (jeg er selv enorm fanboy)

Mit fanboy hjerte får mig op på 4 stjerner, men skulle jeg forholde mig kritisk, så røg vi ned på 3.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.