Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Den bedste Star Wars-film

Afstemning: Den bedste Star Wars-film

Tiden er inde!

Stem op!
22
Stem ned!
0
(reset)

Godt nok blev The Force Awakens for nylig kåret til sidste års bedste film i vores store afstemning, men det betyder ikke, at det er den bedste Star Wars-film nogensinde.

Så er Kraften stærkest med de oprindelige film fra 1970erne og 1980erne? Er prequel-trilogien fra 00erne håbløst undervurderet? Eller er den nyeste bare den bedste?

Det er blevet tid til at kåre den bedste Star Wars-film, og du kan stemme på din favorit blandt alle syv film. Du kan få et hurtigt overblik i filmkurrusellen forneden.

At udpege et enkelt værk i en så ikonisk filmserie er ikke let, så du kan begrunde valget i kommentarfeltet forenden.

Star Wars: The Force Awakens er aktuel i biografen.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Vigiluser/9028

Har stemt på Star Wars episode 4 fra 1977

Wolverine

Ehe Force Awakens ER jo den første (episode 4) bare i ny indpakning og med nye skuespillere plottet er præcis det samme!

Johnnyuser/335920

der er blevet lavet før. Den originale historie eksisterer ikke. Det foregår i samme galakse og derfor vil der være lighedspunkter. Reelt set det eneste der historiemæssigt var nogenlunde det samme var angrebet på dødsstjernen/Starkiller basen og det optog en forsvindende lille del af filmen. Ud over dette har The Force Awakens den mest gennemførte skurk af alle Star Wars film (ja bedre end Darth Vader).
Hvis man kun havde en film at vurdere Darth Vader, hvordan ville man så vurdere ham. The Force Awakens giver os en karakter, der er mere kompleks end hvordan Darth Vader bliver portrætteret i alle film , som han har været med i, og samtidig en karakter der kan vokse og blive endnu større i de næste film han optræder i.

Wayne

Jeg er ikke enig. Hvis du ved for meget om en karakter, så forsvinder mystikken - og pludselig virker han ikke særligt farlig.

Det var det der gjorde Darth Vader så meget mere overlegen som skurk. James Earl Jones suveræne stemme, kombineret med en krop, der var 90 % maskine og 100 % ondskab - ikke kun farlig for fjender, men også for dem der fejlede.

At man arbejdede med hans personlighed gennem 6 film, for helt at kunne forstå hvad der drev ham, beviser i virkeligheden hvor meget mere en kompleks person han var. Der var virkelig en grund til at han blev som han gjorde; Dels frygt for at miste sin familie, og dels stort had over at miste dem - som han troede han gjorde.

Kylo Ren ved vi stort set alt om; Han er søn af Han og Leia, han forguder sin farfar, og hader sine forældre - selvom han ikke har nogen egentlig grund. Han har et temperement som han ikke kan styre, og smadrer alt omkring sig. Han tager en maske på, selvom han ikke har brug for den - og han kan blive forvirret over den mindste modgang. Han opfører sig som en forkælet teenager. Ja, han kan kun blive stærkere - men han har allerede mistet al mystik.

Christopher

er helt enig med, at ep 7 er lidt for meget en kopi af ep 4.
Johhny hvis ovenstående er det eneste lighedspunkt du kan se, så vil jeg anbefale du ser filmene én gang til ;)

1) Imperiet/the new order leder efter en robot r2d2/BB-8 som indeholder hemmelige planer som oprørerne vil have fat i.

2) Hovedpersonen bliver "tilfældigvis" indblandet i plottet via robotterne (r2d2 sælges til lukes onkel, bb-8 støder ind i Rey), og begge hovedpersoner er force-sensitive

3) Imperiet/New order har bygget en dødsstjerne

4) Dødssjernen har et våben der kan smadre planeter/hele systemer

5) En hovedperson bliver dramatisk dræbt i slutningen på fjendens base, dramatisk musik, en masse "noooooo" skrig. Hovedpersonerne bliver vrede. Han solo vs Ben Kenobi

6) Og ja, den sidste som du selv nævner, angrebet og ødelæggelsen af imperiet/new orders base, hvor de selvfølgelig flyver nede i den der tunnel på basen. Samtidig venter oprørerne dramatisk på planeten med deres hemmelige base.

Der er også andre mindre ligheder, men 4 og 7 har jo helt det samme plot hele vejen igennem.

Johnnyuser/335920

Det foregår i samme galakse.
Det jeg så bare ikke forstår er at nogle siger at the prequels bedre end The Force Awakens , fordi som de siger "Gerorge Lucas forsøgte med noget nyt". Så det er bedre med en ny historie, der resulterer i en elendig film, end en god historie, med nogle genkendelige elementer, der resulterer i en fantastisk film?
Nu har jeg så set The Force Awakens 8 gange, så jeg skulle mene jeg har set den nok gange. Alle film kan summeres ned til enkle plot-lines, vi har set før. A New Hope var heller ikke original, plottet i den går igen i rigtig mange eventyr.

En dreng der kommer fra fattige kår, møder en gammel troldmand, som sender ham ud på eventyr for at befri en smuk prinsesse og kæmpe mod en ond kejser.

Jeg vil foreslå at du ser følgende video:

https://www.youtube.com/watch?v=YbaliPyihCY

Her sammenlignes plottet i de forskellige Star Wars film.

Mickey

Ingen tvivl om at "Empire Strikes Back" er en fanatstisk film, men min yndlings vil altid være "Episode III: Revenge of the Sith".
Den film er helt klart den mørkeste i rækken, og vi får full-on dark side! At se hvordan Anakin Skywalker tranformerer til Darth Vader, via. psykologisk maniplation og tramer....det er virkelig specielt, og Hayden Christensen viser dette rigtig godt.
Jeg hader ikke Hayden Christensen på samme måde som mange af de "gamle" fans. Han havde nogle usikekrheder i Episode II, men jeg synes hans protrætering af Anakin Skywalker var fuldstændig spot-on i Episode III! Især når man tænker på hvor dårlig Lucas var til at instruere. Det var tydeligt at Hayden var mere moden, og var langt mere tilpas i rollen.
Derudover, så er Episode III også den film med de fedeste lyssværd-kampe, og den sidste afgørende, mellem Anakin & Obi-Wan, den er simpelthen så episk og emotionel -det er tydeligt at det er de to bedste dualister som kæmper dén kamp.

"Revenge of the Sith" er både smuk, episk og sørgelig, og dét er hvad der gør den så god :)

Hvis jeg skulle rate dem:
1. Revenge of the Sith
2. Empire Strikes Back
3. A New Hope
4. Force Awakens
5. Return of the Jedi
6. Attack of the Clones
7. The Phantom Menace

Joe

Hvordan man man synes at The Force Awakens er bedre end nogle af de originale film? Den var udemærket men den er ik bedre end den originale Star Wars... Langt fra..

Jakob

At alle ikke er af samme mening. Jeg elsker selv de tre gamle film, og min ven elsker de tre nyeste, men vi var begge enige om, at den her film er virkelig god.

Joe

Ja det er også sandt. Ja jeg nød også The Force Awakens hel del og den blev kun bedre af at se den flere gange ;)!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Rizzo

Selvfølgelig er begge parter i denne sag interesserede i at tjene flest mulige penge.

4 timer siden
Simonuser/784166
Simonuser/784166

Jeg er naturligvis på Scarletts parti - film skal ses i biografen, det er en del af vores kultur - og økonomi.

13 timer siden
Frederik Baltser

Argumentet, @Michael, er nu ret lige til.

15 timer siden
Michaeluser/438288
Michaeluser/438288

Jeg tror nu nok de to parter nok skal finde ud af at fordele alle deres penge, men fra et forbrugersynspunkt, så er det mere interessant, når Nordi

18 timer siden
Hans

Efter at have læst bøgerne, bliver det spændende at se. Jeg håber virkelig de kan fange essensen.

3 dage siden

Aktive debatter