Cookie- og Privatlivspolitik

Self/less

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har et hektisk og actionpræget tempo og indeholder flere scener med forfølgelse, slagsmål og drab. I indtil flere scener skildres relativt voldsomme slagsmål hvor personer angiveligt slås ihjel og i en scene ser man endvidere en skurk blive slået ihjel med en flammekaster. I disse scener er lyden relativt udpenslet, mens billedsiden til gengæld er mindre detaljeret. Endvidere er det primært relativt anonyme skurke, der udsættes for voldsomhederne, mens filmens centrale personer forbliver fysisk og følelsesmæssigt uskadte. Filmen vurderes derfor kun til at virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
20.08.2015
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Self/less
|

'Self/less' handler om den ekstremt rige ejendomsmogul Damien Hale, der går til ekstremer for at redde sit eget liv.

Millionæren er oppe i årene og ved at dø af kræft. For at overleve vælger han at købe sig til udødelighed gennem en eksperimentel behandling, der overfører hans sind til en ung mands krop.

Først er det som at blive født på ny, og den atter unge Damien nyder tilværelsen i fulde drag, men livet i overhalingsbanen bliver hurtigt til et mareridt, da han begynder at få flashbacks fra sin nye krops fortid. 

Thrilleren 'Self/less' har Ryan Reynolds i rollen som den unge Damien, mens Ben Kingsley spiller den oprindelige, ældre udgave af samme karakter.

I den mere lyssky ende af persongalleriet ses Matthew Goode som manden bag eksperimentet, og i instruktørstolen sidder den visuelt begavede Tarsem Singh. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (52 votes)
3.9
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "På trods af de skiftende genrer i filmen og det vide spænd i fortællingen, er man hele tiden godt underholdt og udfordret på de forskellige mulige drejninger historien kan tage." (Jacob Wendt Jensen)

  • Ekstra Bladet

    "Nok forsøger 'Self/Less' i ny og næ at lommefilosofere over emnet 'det evige liv', men pointerne drukner konstant i overdøvende, selvfede rytmer." (Jacob Ørsted)

  • Politiken

    "[...] interessant tanke - der desværre reduceres til ren spændingsmotor for en kun alt for jordnær thriller" (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Overførsel af bevidsthed, og dermed forlængelse af livet. En hovedrig entreprenør har råd til at betale hvad det koster, og får muligheden.

Det lyder som noget som kunne ende som en klassiker - og den starter også godt, mens Ben Kingsley er hovedpersonen. Desværre går luften stille og roligt ud af historien og thrilleren ændrer karakter fra Sci-Fi thriller til en lidt mere ordinær actionfilm.

MarkusStepH

Den første direkte hjerne over i ny krop operation er allerede en realitet hvor der om få år startes på den utrolige operation. Så det var med i tankerne at det engang kan være realitet jeg så filmen.

Filmen starter som i traileren men han finder ud af han kroppen slet ikke er skabt fra et laboratorium en anden person er slået ihjel, og den afdødes problemer bliver nu hans.
Også kommer der gang i filmen og jeg var godt underholdt, selvom jeg synes historien kunne have været håndteret bedre. Glimrende præstation af Reynolds. Filmen kan klart anbefales for Science Fiction fans

Det sprøde popcorn

Trailer giver en et godt indblik, en Sci-fi film. Men nok til at lokke en i bioen, fordi man nu er til Sci-fi - som man skal være for at se denne film.

Når man tager højde for Sci-fi ER et tanke-eksperimenter og man tester det fiktionære, så er filmen overraskende vellykket og byder på flere gode, kolde og seje skuespiller-præstationer. Alene starten hvor Ben Kingsly viser hvem han er i filmen er næsten det hele værd sådan som replikkerne er skrevet. Hele biografen grinede højt :)

Men vi stopper ikke her, for der er en god potion stof til eftertanke, hvor langt ville man selv gå hvis man kunne, hvor skal grænserne være og spørgsmål til livet som gør at sådan en film helt klart skal ses - HVIS man altså er til det lidt fiktive, tænkte universe ;-)

Jakob P.

Self/Less får 4 stjerner af Anmelderen ****

Ærlig snak, så anede jeg ikke hvad jeg gik ind til, jeg kunne ikke engang huske traileren til denne her film, så jeg var meget spændt på både skuespillere, handling og historie. Man må sige at både Ryan Renolds og Ben Kingsly, begge to gør det godt i rollen som milliardæren og ejendomsmogulen Damien Hale, som åbenbart går til ekstremer for at forblive i live. Jeg vidste som sådan ikke noget rigtig om filmen, så jeg var rigtig spændt på hvad jeg var gået ind til, da jeg satte mig i biografsædet. Men den overraskede mig positivt, og jeg fik mig en ordentlig en på opleveren.

Damien Hale (Ryan Renolds/Ben Kingsley) er millionær og ejendomsmogul, og han er ved at dø af kræft. I et desperat forsøg på at redde sig selv, henvender han sig til et firma, som påstår de kan overføre hans bevidsthed til en yngre krop. Damien betaler pengene og eksperimentet kan gå i gang. Først er det som at være født på ny, men Damien Hale opdager hurtigt at et liv i overhalingsbanen ikke løser nogen af hans problemer, da han oplever flashbacks fra sin nye krops fortid.

Filmen er generelt rigtig spændende, og berører rigtig mange interessante emner som dødelighed versus udødelighed, og hvor ligger moralen henne hvis man virkelig kunne overføre en bevidsthed til en anden krop? Både handling og historien er spændende og god, og tempoet er utrolig godt opdelt hele vejen igennem filmen som skifter fra rolig i de stille scener til hæsblæsende i actionsekvenserne. Skuespillet bliver leveret overbevisende og selvsikkert fra skuespillerne, og man føler som tilskuer at man er midt i filmens handling, og man lever sig hurtigt ind i filmens handling og i filmens problematikker. Filmen er i øvrigt rigtig godt sammensat i scenerne, man keder sig ikke på noget tidspunkt, og man bliver automatisk suget ind i filmens handling og historie. Alt i alt en god film, som sagtens kan anbefales til alle som godt kan lide sci-fi/thriller genren.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.