Cookie- og Privatlivspolitik

Svampebob: En rigtig landkrabbe

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en humoristisk, men hektisk grundstemning. Den præges i stort omfang af dramatik, kampe og kaos, og hovedfigurerne befinder sig ofte i farefulde og strabadserende situationer. I én scene angribes to hovedfigurer af en kæmperobot, som langsomt griber ud efter dem med en stor hånd. I en anden scene ses et apokalypseagtigt landskab med brændende huse og flyvende genstande, og i en tredje scene dukker en stor, brølende, dinosauragtig figur pludseligt op og vil æde nogle af figurerne. Desuden er der en afsluttende scene med en hæsblæsende forfølgelse, hvor hovedfigurerne forsøger at fange en vred sørøver, der flygter gennem en by i sit sørøverskib. Hertil kommer, at rammefortællingen bl.a. indeholder en uhyggelig scene, hvor en sørøver kæmper mod et skelet. Da filmen foregår i et animeret univers, da den har en gennemgående humoristisk tone, og da fortællingen er bygget op om venskab, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
05.02.2015
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water
|
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale
|

I 'Svampebob: En rigtig landkrabbe' nyder Svampebob og hans bedste ven, Patrick, hverdagen på bunden af Stillehavet og ikke mindst burgerne fra Den Knasende Krabbe. Men idyllen varer ikke ved.

En dag bliver den hemmelige burgeropskrift stjålet, og Bikini Bunden er på den anden ende. For at undgå total panik rejser Svampebob, Patrick og Blækvard ud for at finde opskriften, og duften af krabbeburgere fører dem ikke bare op til havoverfladen men frem til selve kysten og menneskenes verden.

Den hyperaktive Nickelodeon-karakter så dagens lys i 1999, og siden er det blevet til 191 tegnefilm om livet på bunden af havet. Første spillefilm udkom i 2004, men det andet eventyr i biografen er anderledes end det første. Svampebobs oplevelser er nemlig en blanding af live action og animation. Kun under havets overflade ser badesvampens omgivelser ud, som de plejer.

'Svampebob: En rigtig landkrabbe' har danske stemmer af bl.a. Jens Jacob Tychsen, der også lægger stemme til selve Svampebob Firkant i de danske versioner af tv-serien. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (36 votes)
3.9
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Masser af klassiske Svampebob-optrin, der vil få både børn og forældre til at grine." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  0

  "Jeg vil til enhver tid foretrække en rodbehandling frem for et gensyn og ikke mindste genhør: Et rendyrket skod-produkt." (Henrik Queitsch)

 • Berlingske

  "[...] ingen køer er for hellige, intet ordspil for plat og intet plottwist for usandsynligt. Og netop derfor er den også temmelig svær at stå for [...]" (Louise Kidde Sauntved)

 • Politiken

  "Stenet som 'Bennys badekar', veltimet som 'Tom og Jerry' og kæk og metakæk som hele flodbølgen af tidens animationskomedier - men en tand mere utrolig sjov." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Indramningen er stadig opfindsom, men det bliver altså også en støjende og ret ensformig ting [...]" (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
ullauser/889407

Sjov familiefilm der underholdt både mig og begge mine børnebørn

Wayne

Dog giver det en ekstra dimension at alle kommer i 3D.

Gritt

Har altid gerne villet se tegneserien, men er denne værd at se?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.