Cookie- og Privatlivspolitik

Avengers: Age of Ultron

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionpræget grundstemning. Den indeholder en lang række voldsomme scener med skyderier, drabelige kampe, massive ødelæggelser og aggressive, truende robotter. I en scene hugger en robot armen af en mand, i en anden bliver en mand skudt og dræbt. I flere scener oplever en række mennesker uhyggelige og angstfremkaldende syner. Da filmen imidlertid foregår i et urealistisk science fiction univers, ikke indeholder blodigt udpenslede voldsscener, og i øvrigt præges af en humoristisk forløsning af dramatikken, vurderes det at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
23.04.2015
| |
2 timer 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Avengers: Age of Ultron
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Dolby Atmos 3D, First Class - 3D, Babybio - 2D, Level 7 - 3D, First Class - 2D
|

I 'Avengers: Age of Ultron' igangsætter geniet Tony Stark (alias Iron Man) et ufærdigt fredsprogram. Men noget går helt galt, og den ondskabsfulde Ultron dukker op med en plan, der truer hele verden.

Samtidig viser et par mægtige og mystiske supervæsner sig, søskendeparret Quicksilver og Scarlet Witch, med ukendte motiver. Nu må The Avengers igen samles, og det er op til Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow og Hawkeye at stoppe Ultron og redde dagen.

Marvel udsender gerne en film eller to om året, men ingen af disse er så store og ambitiøse som Avengers-filmene. Det skyldes, at de mest populære helte slår sig sammen for at udkæmpe endnu stærkere fjender med endnu mere vanvittige planer.

Den første Avengers-film fra 2012 blev den 3. bedst indtjenende film nogensinde, så det er ikke underligt, at instruktøren Joss Whedon denne gang iscenesætter en endnu større produktion.

I 'Avengers 2' er alle de oprindelige superhelte tilbage med Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo og Jeremy Renner i front, mens Elizabeth Olsen og Aaron Taylor-Johnson tilslutter sig det celebre cast.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1481 votes)
4.8
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "I det hele taget virker 'Avengers: Age of Ultron' en smule tilfældig i sin blanding af action og formidling af masser af information [...]. (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] jeg er sikker på, at Marvel-entusiaster vil begejstres og mange andre sætte pris på overflødighedshornet af action og vilde kampscener." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "'Avengers: Age of Ultron' udløser garanteret orkan ved billetlugerne, men som film føles den ærlig talt mest som en storm i et glas vand." (Peter Albrechtsen)

 • Filmland P1

  "[...] 'Avengers: Age of Ultron' er noget opspeedet drøvtyggeri på indavlede superhelte-idéer. Det er alt det, vi har set før, bare i højere hastighed." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Ensemblet af skuespillere er [...] sprudlende både i samspil og hver for sig – man kan vel næsten ikke ønske sig noget bedre hold – men instruktør og manuskriptforfatter Joss Wheedon er netop her faldet i special effects-tønden og er mest optaget af at ødelægge." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Kulturindustriel selvironi, kitschet asatro, dialektisk politikforståelse, avanceret it-viden og rent hokuspokus i begavet, overdådig ramasjangblanding!" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Personligt kan jeg bedre lide de enkeltstående film, hvor heltene redder verden i ental. Det bliver altid for viltert og spraglet, når de går i vejen for hinanden." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Okay film fed skurk

Søsuser/807738

God nok men ikke så god som den første

Hans

Selvom det er svært at kalde en MCU film decideret dårlig, synes jeg Age of Ultron ligger meget tæt på at være middelmådig. Figurer opfører sig ikke som i deres egne film, Hulk og Black Widow har pludselig en romance der slet ikke er blevet bygget op.. Og så er der den komplet unødvendige tilstedeværelse af Quicksilver. Det lugter ubehageligt meget af at manus ikke kun er skrevet af en forfatter men af en masse noter fra studiet.

Camillauser/126109

Alle følelser var i spil.

Steen

Efter 'The Avengers' (som er en af mine ynglings MARVEL-film) så var mine forventninger Tårn Høje til efterfølgeren - Men her blev Jeg slemt skuffet på flere fronter..

Men jeg tænker mest på én enkelt - Men KÆMPE fejl..

- og her bliver Jeg liiiige nød til at spørge - er Jeg den ENESTE der opdagede Joss Whedon's KÆMPE fejl i Avengers : Age of Ultron !?!?

Nogle vil måske sige, at der var op til Flere fejl ved den film - og Jeg er tilbøjelig til at give Dem ret..

Men der er EN fejl der overgår dem Alle - og underligt nok er der INGEN - hverken her på Kino.dk eller på andre store udenlandske Movie-sites - der har bragt fejlen på tale !?!?

Fejlen jeg snakker om sker i den scene, hvor Ultron mødes med våbenhandleren 'Ulysses Klaue' (ellers fint spillet af Andy Serkis) - som ender med at Ultron "slår" Ulysses's ene arm af..

- og ikke nok med at det er MEGA plat, at Ultron "slår" hans arm af - som hvor der i den 'virkelige' verden ville sprøjte ud med blod over hele - Men her bløder det ikke overhovedet !?!?

Ultron kunne bare have taget og kvæst hans hånd - eller endnu federe - brændt den af med et Energi-blast , som han alligevel bruge 5 sek. senere mod The Avengers..

Det ville så også forklare at der ikke var noget Blod - da varmen fra Energi-blastet havde brændt/lukket blodårene - som man ser det ved Laser-kirurgi..

MEN - det er IKKE denne fejl, Jeg tænker på !!

Den KÆMPE brøler består i at Ultron "slår" den FORKERTE arm af !!!!! Han slår Ulysses's VENSTRE arm af - Hvor alle (med en smule Marvel-viden) ved at i Tegneserie-universet så er det Ulysses's HØJRE arm/hånd som han mister - og under helt andre omstændigheder - men lad nu det ligge..

- og Ulysses går så senere hen og bliver til Super-skurken KLAW - med en kunstig HØJRE arm/hånd..

Se link :

https://en.wikipedia.org/wiki/Klaw_(Marvel_Comics)

Det ville være det samme som, hvis 'The Winter Soldier' kunstige arm i filmen havde været den Højre i stedet for den Venstre - Marvel Fan's ville være gået amok !!

Lige som Jeg havde forventet, at De ville ha' gjort over dette - men det er ikke nævnt nogen steder på nettet - Jeg har i hvert fald ikke kunne finde det..

Men det bliver spændende at se, hvordan de tackler den Brøler i den kommende 'Black Panther' (2018) - hvor Andy Serkis er med igen (som Klaw)..

http://www.imdb.com/character/ch0036517/

Vil MARVEL køre videre med Joss Whedon's KÆMPE fejl - og fortsætte med en kunstig VENSTRE arm - eller vil MARVEL bare lade som ingenting - og håbe på at ingen (ud over Mig) har lagt mærke til fejlen - og så ser vi ham pludselig med en kunstig HØJRE arm - som i tegneserierne !?!?

Det må tiden jo vise - Men jeg forstår stadig ikke, at fejlen overhovedet fik lov til at ske..

- At der på INTET tidspunkt har været nogen hos MARVEL (som jo er med ind over alle Manuskripter) som ikke liige har fanget den detalje - og fik den rettet inden filmen blev lavet...

MEGA uprofessionelt - og det ødelagde TOTALT resten af filmen for mig.. :-/

Wayne

- helt enig. Men man skal vist bare til at vænne sig til at der bliver ændret på historierne og personerne.

Personligt var jeg ikke glad for at den gråsprængte hvide Nick Fury blev forvandlet til en sort og skaldet udgave. Men Samuel L. Jackson er jo alligevel som person perfekt i rollen, så det har jeg lært at leve med.

Nikolaj

Jeg kan lige så godt begynde, at rose den for dens utrolige flotte action-scener, hold da op. Den må havde været ret dyr, at lave. Samtidig leverer filmen også massere af smarte, men sjove replikker. Hvilket bestemt ikke gør noget. Det er fedt, at man har fået udviklet karakterene, vi ved ligesom, hvem de er, og hvad de alle indeholder af superkræfter og stilfuld kamp-teknik. En fed omgang underholdning. Jeg kunne dog godt savne et bedre isat plot, så det ikke kun skal handle om, masser af action( Godt nok fed action) Man fokusere for meget på, at lave action- scenerne i top, at det faktisk går lidt ud over historien. For selvom action delen er i høj klasse, så fungere filmen faktisk bedre i de mere stille og rolige scener. Hvilket man også gjorde så perfekt i The Winter Soldier. Men forholdet mellem heltene er ganske godt, man fornemmer lidt nogle uenigheder mellem Tony og Steve, hvilket fører fremtil den næste Cap film. Og man fornemmer også lidt, hvad de næste Avengers film kommer til, at handle om. Forholdet mellem den utrolige sexede Black Widow, og den uskyldige Hulk fungerede også bedre end, hvad jeg troede på forhånd. Så havde den bare et lidt skarpere plot, og en lidt mere frygtindgydende skurk. Og jo mere jeg tænker over det, så er plottet alt for tyndt. Selvom den gør meget for at underholde en. Så forstår man ikke helt handlingen, og skurkens ideer. Og så bruger den lidt for meget tid på, at fokusere på de enkelte superheltes fremtidig film. Hvilket godt kan forvirrer en. Men super underholdende er den. Og jeg glæder mig meget til de fremtidige superhelte-film. Især fra Marvel, men også fra DC.

Bjarke

Marvel Cinematic Universe har efterhånden en del film bag sig. Samtidigt er udbuddet af superheltefilm generelt set vokset en del de seneste år. Det kan derfor være en udfordring at holde sig spændende i den forstand, at man både evner at fornye sig selv samt differentiere sig fra andre film af samme genre. Marvel har formået at skabe et sammenhængende univers, hvor enkelte film uden problemer kan henvise til andre film inden for samme univers. Og det skal de efter min mening have stor ros for at have opnået. Desværre lider "Averngers: Age of Ultron" dels under, at Marvel har været i gang rigtigt længe, og dels under nogle problemer med denne film individuelt set.

Filmen introducerer hele fire nye karakterer til universet: Quicksilver, Scarlet Witch, Ultron og en fjerde, som jeg af hensyn til spoilers ikke vil nævne her. Filmen forsøger både at bygge disse nye karakterer op samt bygge videre på tidligere karakterer. Det skal filmen egentlig også have ros for, at den ikke bare lader etablerede karakterer stå tilbage uden at "forny" dem. Desværre er problemet så bare, at der er så mange karakterer, at det bliver svært at udvikle dem ordentligt, med mindre man vælger at fokusere på enkelte karakterer. Det betyder, at det lykkes at udvikle nogle karakterer, mens andre blot får set-up uden pay-off: Der gøres klar til udvikling uden egentlig forløsning. I enkelte tilfælde (eller var det kun en enkelt?) er der tale om set-ups til kommende film, så de er i nogen grad tilgivet - men kun i nogen grad!

Hvad angår skurken Ultron, så er han altså efter min mening kun en halv karakter. Han skabes som resultat af Banners og Starks forsøg på at skabe kunstig intelligens med henblik på at beskytte jorden mod angreb som den i den første Avengers-film (der klarer sig bedre end denne film). Der er dermed lagt op til en spændende karakter, der på et øjeblik kastes ud i at have følelser, dog uden at være menneske. Desvære er etableringen af Ultron som skurk alt for forhastet: Motiverne for at gå imod sin skaber og true både The Avengers og hele menneskeheden bliver aldrig udpenslet nok. Ultron fødes nærmest skurk.

Men nok om alt det dårlige. For det første lykkes dele af karakterudviklingen altså fint, for det andet er kemien og dialogen mellem hovedrolleindehaverne stadigvæk både sjov og godt skrevet og for det tredje er actionscenerne stadigvæk spændende. Den endelige kampscene minder på enkelte punkter om den fra den første Avengers-film, det er der faktisk flere ting i denne film, der gør, men hvad gør det, når det stadigvæk fungerer? Actionscenerne er faktisk godt udført, og underholdning er der nok af. Så selvom filmen i forhold til karaktererne i nogen grad fejler, og selvom selve historien minder en del om noget vi har set tidligere (også i tidligere Marvel-film), så kan jeg ikke benægte, at Marvel stadigvæk har ret godt styr på, hvad de render og laver.

Karsten

Vil sige den første var klart bedre, men den her holder stadig og det er fedt at de fører nye superhelte ind i universet.
PS er det kun mig eller er Natasha Romanoff ikke lidt af en sl.. nu har hun sgu da snart været igennem dem alle Hawkeye, Captain America, Hulken og der var vel også lidt med iron man

Christine

Måske er jeg lidt påvirket af det faktum at jeg synes Robert Downey Jr. ikke kan gøre noget forkert, men jeg synes Age of Ultron var et helt fantastisk film, bedre end den første Avengers.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.