Cookie- og Privatlivspolitik

Straw Dogs (1971)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
4.2
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Før Death Wish (Charles Bronson) fra 1974, så verden denne film om had og hævn som har inspireret til mange efterfølgere. En af dem er Bornedals; "Fri os fra det onde", som klart er en hyldest til netop denne film.

Dustin Hoffman spiller David Sumner, en amerikansk matematiker som med sin nye kone Amy, flytter til den Wakley - en isoleret by ved den engelske kyst.

Amy's tidligere kæreste, Charlie, bliver ingangsvinklen til et hold af bygningsarbejdere som de hyrer til at sætte deres nye hjem i stand.

Herfra udvikler historien sig til en intens erotisk psykologisk thriller, som langsom eskaleres med misundelse, jalousi, terror - magt og afmagt.

Hoffman er som altid perfekt ballanceret i sit skuespil, og udvikler sig af nødvendighed til filmens klimaks. Susan George spiller hans kone, som man godt forstår at dramaet udspiller sig omkring i nogle ret heftige scener.

En film som fungerer på alle planer - og som stadig holder langt bedre end de fleste kopier (herunder en skuffende genindspilning fra 2011).

9/10 - 5/6

Wayne

En af hævnfilm genrens første. Dustin Hoffman er perfekt som den unge mand - hvis kæreste efterstræbes af de lokale, da de ankommer som tilflyttere. Det fører til et voldeligt klimaks, som absolut skal opleves.

Og som Joan rigtigt skriver, så har Ole Bornedal kopieret plottet i sin vestjyske "western" "Fri os fra det onde".

joan

En af Dustin Hoffmans bedste film, sjovt er det at Ole Bornedal forsøgte at lave en slags dansk udgave af den. Det er barskt, ondt, blodigt, men alle pengene værd...der kom også en ny amerikansk version, men den var elendig...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.