Cookie- og Privatlivspolitik

Macbeth

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en mørk og dyster grundstemning, og den indeholder mange scener med udpenslede, blodige og brutale drab på både børn og voksne. I én scene ser en lille dreng sin far få skåret halsen over, og i en anden scene ser man en kvinde med tre børn blive bundet til pæle, hvorpå der sættes ild til dem. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
17.12.2015
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Macbeth
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Babybio, Seniorbio
|

Dramaet 'Macbeth' foregår i et krigshærget Skotland. Kong Duncans hærfører, Macbeth, er på vej hjem fra et blodigt slag, da han møder tre overnaturlige væsener, der forudser, at han vil blive konge.

Macbeth har aldrig drømt om en sådan titel, men da han fortæller sin hustru, Lady Macbeth, om profetien, begynder ægteparret at tørste efter magt.

Snart er Macbeth både skyldig i kongemord og Skotlands nye hersker. Men jo mere samvittigheden æder ham op indefra, jo mere vanvittig og tyranisk bliver hans herredømme.

'Macbeth' er baseret på et af Shakespeares hovedværker om magtbegær og skæbnens luner. Michael Fassbender spiller titelrollen som den plagede landsforræder, mens Marion Cotillard ses som den snu Lady Macbeth. I instruktørstolen sidder australske Justin Kurzel, der tidligere har lavet 'Snowtown'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (69 votes)
4.3
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er lige før, den gennemførte dystre stil tager fokus fra indholdet, historien, men også kun lige før ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... med Michael Fassbender og Marion Cotillard som hr. og fru Macbeth får Shakespeares stykke om magtbegær, skæbne, kærlighed, krig, fred og sindssyge nyt liv." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Den arkaiske sprogbrug vænner man sig ret hurtigt til, sandsynligvis fordi den er lagt i munden på fremragende folk som Michael Fassbender, Marion Cotillard og David Thewlis, ligesom billedsiden får 'Braveheart' til at ligne en turistbrochure." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er kort sagt 'Macbeth' i dens mest teatralske udgave – på film. Og hvis man ikke får ondt i sanserne af den pompøse torden, kan 'Macbeth' næsten ikke opleves med mere kraft end her." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... selvom den måske ikke er fuldkommen helstøbt, er det alligevel en værdig genfortælling af en af vores største historier." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... scenografi og kameraarbejde [kan] brænde synerne fast til nethinden." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Michael Fassbender ser rigtig ud som Macbeth og er næsten for god til at gå i stykker. Marion Cotillard er mere usikker, men filmen registrerer forfaldet i deres forhold troværdigt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Oliveruser/680310

Hvis du er vild med betagende billeder, episk slow motion, perfekt skuespil af Fassbender og en gotisk/skotsk film score, så er det den perfekte fil for dig. Alt var perfekt.

Den skal bare ejes på blu-ray når den udkommer.

Birgitteuser/97106

Meget seværdig, meget klassisk Macbeth på film. Dejligt at se Shakespeare i de rigtige omgivelser og ikke omsat til nutiden eller anden kontekst. God skuespil. Man blev helt trist og nedtrykt over selve historien, dog var "skoven kommer til Macbeth" lavet lidt om, men det var okay. Lidt ny fortolkning af heksene kunne diskuteres, men interessant. De to hovedpersoners personlige udvikling er vældig godt skildret og at 'trangen' til hævn og magt kan have forskellig udformning fremgår på fineste vis.

Charlotteuser/146255

Jøsses mere kedelig film skal man lede længe efter. Bestemt ikke efter min smag.

Jeppeuser/8367

Er siden ikke opdateret, eller kan det virkelig passe, at filmen ikke vises i Aarhus?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.