Cookie- og Privatlivspolitik

Emma & Julemanden - Jagten på Elverdronningens hjerte

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en let dramatisk grundstemning, og den indeholder en række scener med bl.a. en ond og uhyggelig eventyrdronning, som flere gange forvandles, bliver større og truende, og som i én scene slår en dreng bevidstløs. Hertil kommer flere dramatiske scener, hvor hovedpersonerne befinder sig i lettere farefulde situationer. I én scene smides de fx i et dystert fangehul. Da fortællingen også indeholder mange positive forløsninger, stærke hovedpersoner og humor, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
12.11.2015
| |
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Emma & Julemanden – Jagten på Elverdronningens hjerte
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Familiefilmen 'Emma & Julemanden - Jagten på Elverdronningens hjerte' handler om den 11-årige Emma - en fantasifuld pige, der til tider føler sig glemt af sin store familie og derfor drømmer sig væk til eventyrlige verdener.

Da selveste Julemanden Nicolas og hans kone Julie en dag dumper ned igennem Emmas skorsten med deres nyfødte baby, bliver menneskepigen og den lille familie fra Nordpolen hurtigt gode venner.

Freden forstyrres, da de opdager, at Julemandens baby er blevet forbyttet med en elverunge og ført til den onde elverdronning. Snart må de tre rejse på en hæsblæsende rejse ind i Elverriget.

'Emma & Julemanden - Jagten på Elverdronningens hjerte' er en familiefilm, der følger efter TV2's julekalendere 'Ludvig & Julemanden' og 'Tvillingerne & Julemanden'. Ligesom på tv er Lars Hjortshøj den godmodige julemand, mens hans hustru spilles af Camilla Bendix. I rollen som Emma ses den unge Sofia Suppli Callesen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (283 votes)
4.3
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er dømt dansk folkeeventyr med julehjerte og humor i 'Emma & Julemanden - Jagten på Elverdronningens hjerte'." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Filmen er ingen lavbudgetfilm, men budgettet ligger under gennemsnittet for en dansk film, så instruktør Søren Frellesen får meget ud af lidt, og det fornemmes. Især i Fantasy-universet." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... 'Emma & Julemanden - Jagten på Elverdronningens hjerte' [holder] overraskende og konsekvent fast i sin røde tråd og serverer et tempofyldt, fængende eventyr for børn og barnlige." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "... Sofia Suppli Callesen har et kønt og godt skuespillerfjæs som 12-årige Emma og Mille Dinesen er sjov som Slatten Langpat." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[Der] gemmer sig gode historier og sjove biroller, som eksempelvis Mille Dinesens elverdronning og Søren Malling som selvtægtskøbmand." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... julehyggeligt småfjolleri med ramasjang og kendte komikere i knæhøjde." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
G-force

Hyggelig og sjov familiejulefilm

Janniuser/350403

ganske fin film, dog lidt langtrukken til tider.

Jens

Det er ikke en fremragende film, men den er sjov, sød og hyggelig. Derudover er det befriende, at sproget i filmen er bramfrit. Det giver filmen lidt ekstra troværdighed. Jeg ender på en samlet vurdering på 4 ud af 6 filmstjerner.

Jeg kan sagtens anbefale at se filmen, men det er ikke en man absolut skal se i biografen.

Steffanuser/814802

En sød julefilm for hele familien. Denne faldt i god jord hos os, den var julet og meget spændende

Trine

Rigtig hyggelig familiefilm - man kommer rigtig i julestemning

ulla sylvest

Så filmen med to børnebørn som hyggearrangement især for den yngste på lige nøjagtig 7 år. Storesøster på 15 gik loyalt med.

Men filmen var en stor skuffelse med sit rodede plot og manglende viden om og indfølelse med børns begrebsverden.

Den 7årige var skræmt i lange passager og den 15årige trak på skuldrene og syntes filmen var dårlig!

Hele ideen med at flette elverdronningen ind i en julefortælling er søgt og hvad værre er så introducerer filmen elverfolket på en enfoldig, overfladisk sensationslysten og uforståelig måde for de sagesløse små . Det er vel minimalt hvad de har hørt om elverpiger osv. og at lade elverfolket stjæle en baby er komplet vildledende.

På trods af tapre skuespilindsatser i det håbløse manuskript kan filmen ikke anbefales. hverken til store eller små.
Den er bare plat!

Horsi

Den var fin uden at være fantastisk. Der var tydeligvis noget parodi på Ringenes Herre elvere og filmen var sød. Jeg må sige der var ikke så meget jul i historien som det mere var julemanden på eventyr. Dog er moralen fin og folk gjorde en hæderlig indsats for at underholde en.

anja Christineuser/18524

Er skuffet over hvor dårligt selv kendte skuespillere kan spille. Dog var datteren på 8 år glad. Så lever vi voksne med skuffelsen.

karina reinholdtuser/735448

God film

maria

Det er sød og god der er en god film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.