Cookie- og Privatlivspolitik

Spionernes bro

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er i mange scener fortalt i et roligt tempo. Den indeholder dog også passager af dramatisk karakter. I en scene ser man en soldat, der forulykker med sit jægerfly. Her er man med, da soldaten forsøger at skyde sig selv ud med katapult, hvilket opleves meget dramatisk. I andre scener ser man, hvordan flygtningen forsøger at forcere grænser og hegn, og også hvordan de bliver skudt ned i flugtforsøget. Det vurderes på baggrund af de dramatiske scener, at filmen vil kunne virke skræmmende for børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
26.11.2015
| |
2 timer 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bridge of Spies
|
Versioner: se alle
Særvisning, 2D, Babybio, Seniorbio
|

Koldkrigs-dramaet 'Spionernes bro' handler om advokaten James B. Donovan, der i 1960erne bliver hyret til at forsvare en russisk spion, som er blevet tilfangetaget af de amerikanske myndigheder.

Spionen, Rudolf Abel, er forberedt på, at hans rettergang allerede er forudbestemt med døden som udgang, men Donovan insisterer på at give ham en fair, juridisk behandling.

Langsomt begynder både advokatens bagland og den amerikanske befolkning at vende sig imod ham, for hvordan kan man være et ordentligt menneske og samtidig beskytte fjenden? Donovans valg viser sig dog afgørende, da en pilot fra den amerikanske hær fanges af russerne. I forsøget på at hente piloten hjem, bliver den idealistiske jurist sendt bag muren til det kolde, kommunistiske Østberlin for at foretage en udveksling.

Steven Spielbergs film er baseret på virkelige begivenheder under Den kolde krig, der eskalerede i 1960erne, og hvor spændingerne mellem USA og Rusland var tæt på at udløse en atomkrig. Filmens historiske udgangspunkt indeholder både et retssalsdrama, en familiefortælling og en koldkrigsthriller.

Tom Hanks spiller for fjerde gang med i en Spielberg-film, når han indtager hovedrollen som den ukuelige advokat, James B. Donovan, der kæmpede mod alle odds for at opretholde retssystemet. Mark Rylance spiller lavmælt spion, og Amy Ryan har rollen som Donovans hårdt prøvede hustru.

'Spionernes bro' har manuskript af Coen-brødrene. Filmen er nomineret til 6 Oscars, bl.a. Bedste Film og Bedste mandlige skuespiller. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (493 votes)
4.7
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Hver gang man er ved at miste troen på, at en biograffilm kan noget overfor alle de gode tv-serier, [...] så kommer Steven Spielberg ofte flyvende ind og sætter filmskabet elegant på plads. Med teknisk behændighed, billedmæssig panache og et hjerte, der banker for filmkunsten. Og for menneskeheden." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Broen imellem patriotisme og paranoia beskrives indfølt uden nogen form for hævet pegefinger." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Spionernes bro' bygger på virkelige begivenheder, og historien er som sådan interessant nok, men som film ender den alligevel med at blive mindre end summen af de involverede parter." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Alt er så tilrettelagt, så indbydende, så pædagogisk og så snorlige velfortalt. Der mangler den skævhed, der giver filmen personlighed – og som gør at man holder af den som mere end en genstand." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Spielberg spiller som altid på de store tangenter, hvilket gør 'Spionernes bro' en smule bombastisk, men filmen er så velspillet og troværdig, ikke mindst i sit vanvittigt flot iscenesatte tidsbillede, at man tilgiver pompøsiteten." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Den udemonstrative 'Spionernes bro' er som at høre motoren i en fornem vintage-limousine spinde, så man kun lige fornemmer, hvor mange hestekræfter og hvor megen ekspertise der ligger skjult under den matblanke kølerhjelm." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Spionernes bro' er en fornem koldkrigsfabel. Det bedste ved historien er dog måden, som den bliver fortalt på. Spielberg bruger alle traditionens virkemidler og formidler sit stof i en klar, besnærende selvfølgelig form. Resultatet er en mesterklasse i, hvordan man laver mainstreamfilm." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tom

Godt spillet af Tom

skipper

en helt igennem god og fantastisk film. holder dig tæt på hele tiden og de 2,5 timer er overstået hurtiger end du venter

Anders Juuluser/4595

Jeg har godt underholdt hele vejen og filmen er afsindigt flot lavet. Filmen falder ikke tilbage på højintens spænding og rå vold men leverer i stedet et lidt poleret billede af tiden og hele spion temaet. Hele filmen oser af halvtredser- og koldkrig stemning og giver et spændende indblik i tiden omkring murens opbygning i Berlin. Alt i alt en virkeligt seværdig og stemningsfuld film!

Asgeruser/69300

Måske har verden nået et mætningspunkt for Spielberg-film af denne type. Bevares, på en dårlig dag, er han stadig bedre end de fleste af sine kolleger. Men med endnu et historisk drama, der som en trofast hund servicerer og tjener uden nogensinde at stille spørgsmål, vokser bekymringen: er vi blevet for kyniske til humanisten Spielbergs evindelige positivitet - eller er den gamle mester blevet sløv og i sidste ende ligeglad?
Desværre hælder jeg til det sidste. Nok er der meget godt at sige, men desværre er det der fylder det mindre gode, der bestemt også er at sige. Det skal ikke forstås sådan at Spielberg ryster på hånden her. Nej, han er trygt omgivet af loyale soldater - hovedrolleindehaver Tom Hanks, fotograf Janusz Kaminsky og klipper Michael Kahn og ikke mindst en historie fra mandens uudtømmelige lager af "Kuriøse historier om den almindelige mands uventede involvering i store verdensbegivenheder, samt hvordan denne almindelige mand via umiddelbart uoverkommelige forhindringer viser sig i at være den største af alle helte." Så med andre ord, kunne han ikke være mere på hjemmebane end her. Og netop der ligger filmens største problem. Bag Spielbergs selvsikkerhed og mesterlige håndelag ligger nemlig forudsigeligheden, kedsomheden og tilfredsheden på lur.

Frederik

Spionernes bro er helt igennem en fantastisk film, som formår at holde os 110% fanget hele vejen igennem.
Det er en film med et alvorligt tema, som dog alligevel formår at have en god portion humor uden at blive for komedie agtig.
Spionernes bro er alt i alt en must see film.

Line FS

Et enormt velbalanceret og spændende drama, som jeg lige præcis vil mener ALDRIG bliver en thriller, hvilket er en godt valg for filmen. Den er lang, men føles ikke lang og jeg kan godt lide at valget er faldet på at tage en så vidstrækende historie med, som får lov til at folde sig ud. Tom Hanks går det fantastisk, dejligt han får lov til at folde sig ud.
Filmen har sit fokus hos Tom Hanks' karakter og vi følger næsten kun ham. Dog er der få, meget få, scener som viser andre karakters historie, og dem synes jeg let man kunne have droppet, og fundet en mere elegant måde at få den viden ud igennem filmen.

S. Rico

Spionernes Bro er en utrolig interessant film. Jeg troede, at jeg satte mig ned for at se en ”almindelig” koldkrigs spionfilm. Men Spionernes Bro er sådan set slet ikke en spionfilm. Mængden af spionage, hemmelige missioner, action og likvideringer i denne film er stort set lig med nul.

Til gengæld får man et indblik i alle de politiske forhandlinger, som fandt sted på det diplomatiske niveau. Dette kan måske lyde lidt halvkedeligt, men i en tid hvor diplomati var en meget svær kunst pga. den kolde krig, så er det bestemt ikke kedeligt. Og samtidig er der stor grund til at nyde og fascineres af den ekstremt flotte scenografi.

Filmen er dog ikke helt oppe og ringe. Jeg kunne godt savne noget reelt spænding og nogle reelle bad guys - men fraværet af dette hænger jo nok sammen med, at der er tale om historiske begivenheder. Det er med andre ord langt mere en historietime, end det er en agentfilm.

Johnny

En rigtig god fortælling, fra en tid vi mange husker.

Johnny

En rigtig go' skildring af den tid. Smukt lavet. Er værd at se, hvis man interessere sig lidt for vor historie.

Januser/14119

Denne film bør også ses af dem, der ikke oplevede den kolde krig - den er jo stadig aktuel ! ! ! ! !

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.