Cookie- og Privatlivspolitik
Det vidste du ikke om Rocky

Det vidste du ikke om Rocky

Trivia i sværvægtsklassen

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

Sylvester Stallone er snart tilbage på det store lærred som Rocky Balbao i filmen Creed.

Den nye film har primært Rocky på sidelinjen som træner for den unge Adonis Creed spillet af Michael B. Jordan, og "Rocky 7" har modtaget nogle af årets absolut bedste anmeldelser.

Rollen markerer næsten 40 år med den ultimative imod-alle-odds-historie. Det startede med Rocky i 1976, og siden har karakteren fulgt Stallone gennem tykt og tyndt.

Vi har samlet en liste med 78 ting du (måske) ikke vidste om bokseren fra Philadelphia. God fornøjelse!

Creed får dansk biografpremiere den 3. december.

Rocky ©MGM

1. Sylvester Stallone blev tilbudt 350.000 dollars for sit manuskript til Rocky. Selvom han kun havde 103 dollars på bankbogen, nægtede han at sælge, med mindre han også fik hovedrollen.

2. Før filmen tjente Stallone 36 dollars om ugen som dørmand.

3. Boksekampen mellem Chuck Wepner og Muhammad Ali i 1975 (hvor førstnævnte gav Ali uventet modstand) inspirerede Stallone til historien.

4. Det første udkast blev skrevet på tre dage. Senere gennemgik manuskriptet ni omskrivninger.

5. "Jeg tog udgangspunkt i mit eget liv, og ændrede den til en boksers, da jeg mente, at ingen ville interessere sig for en historie om en hårdt kæmpende skuespiller", har Stallone udtalt om filmens selvbiografiske fundament.

6. 'Rocky' blev optaget på 28 dage.

7. De berømte løbeture gennem Philadelphia blev filmet uden tilladelser, og de forbipasserendes reaktioner er den ægte vare.

8. Under de samme optagelser fik Stallone en forstrækning i benet og måtte køres på hospitalet i en trillebør.

9. Stallone måtte kvitte smøgerne, fordi de fysisk krævende optagelser gav ham åndenød.

10. Der er 8,5 km fra Rockys hjem til toppen af trapperne foran kunstmuseet i Philadelphia - hvis The Italian Stallion altså tog den mest direkte vej.

11. Harvey Keitel var Stallones foretrukne valg til rollen som Paulie. Den gik i stedet til Burt Young, der endte med at være med i seks Rocky-film.

12. Susan Sarandon aflagde audition som Adrian, men blev fundet alt for attraktiv. Cher var også på tale, men Talia Shire løb i stedet med æren. Hun modtog 7.500 dollars for rollen.

13. Warren Beatty har udtalt, at han blev tilbudt rollen som Rocky Balboa.

14. Stallone udarbejdede et detaljeret bevægelsesmønster på 32 sider til kampen mellem Apollo Creed (Carl Weathers) og Rocky Balboa. De to skuespillere brugte 35 timer på at lære koreografien udenad.

15. Det er Stallones far, der slår på klokken, og dermed sætter kampen mellem Creed og Balboa igang.

16. En række boksekoryfæer blev inviteret til at medvirke som gæster til den afsluttende boksekamp. Kun Joe Frazier dukkede op.

17. Den eneste film i serien uden boksescener i slow motion.

18. Før John G. Avildsen blev hyret som instruktør, havde han aldrig set en boksefilm - eller en professionel boksekamp.

19. 'Rocky' blev det første sportsdrama, der modtog en Oscar for Bedste film.

20. Elvis Presley inviterede Stallone til Graceland for at fremvise filmen, men han havde ikke modet til at møde op. I stedet fremsendte Stallone en kopi af filmen.

21. Verdens 57. bedste film, og verdens næstbedste sportsfilm, ifølge Det Amerikanske Filminstitut i 2007

22. I et talkshow med Jonathan Ross blev Stallone bedt om at vurdere sine Rocky-film fra 1-10. Han gav seriens første film 10.

23. 'Rocky' kostede 1,1 mio. dollars at producere. Filmen indspillede 117 mio. dollars i USA alene, og blev årets største kommercielle succes.

24. 'Rocky' solgte 158.000 billetter i de danske biografer.

Rocky II ©MGM


25. Stallone instruerede selv Rocky II. Sammen med klippere brugte han otte måneder på at redigere filmens afgørende boksekamp.

26. Romanversionen af filmen blev skrevet af Sylvester Stallone.

27. Løbeturen i 'Rocky II' er blevet målt til 48,6 km af en gruppe entusiastiske fans fra Philadelphia.

28. I talkshowet med Jonathan Ross, hvor Stallone vurderede sine Rocky-film fra 1-10, gav han seriens anden film 7½.

29. 'Rocky II' kostede 7 mio. dollars at producere. Filmen indspillede 86 mio. dollars i USA alene.

30. 'Rocky II' solgte 78.000 billetter i de danske biografer.

Rocky III ©MGM


31. Umiddelbart efter 'Rocky II' påbegyndte Stallone manuskriptet til Rocky III. Planen var at skabe en trilogi.

32. Stallone overvejede at bruge Queens 'Another One Bites the Dust', før han besluttede sig for 'Eye of the Tiger' af bandet Survivor.

33. 'You’re the Best' blev skrevet til 'Rocky III', men Stallone frasorterede sangen. To år senere blev den benyttet i The Karate Kid.

34. 'The Karate Kid', der har flere fællestræk med Rocky-serien, blev instrueret af John G. Avildsen, som modtog en Oscar for den første Rocky-film.

35. Under indspilningerne af 'Rocky III' var Stallones fedtprocent nede på 2,8 procent.

36. En 2,7 meter høj bronzestatue af Rocky Balboa blev støbt til 'Rocky III'. Efter optagelserne donerede Stallone statuen til Philadelphia Museum of Arts, der ikke ønskede at tage imod gaven, som blev anset som en rekvisit. Resultatet blev en heftig debat om kunst, hvorefter statuen rykkede rundt på andre placeringer. I dag står den til højre for foden af de berømte trapper, der fører til kunstmuseet.

37. Både Mr. T (Clubber Lang) og Hulk Hogan (der spiller wrestleren Thunderlips) fik deres spillefilmsdebut med 'Rocky III'.

38. Morgan Freeman forsøgte at få rollen som Clubber Langs træner.

39. 'Rocky III' er den eneste film i serien, hvor man ser alle runder af den store boksekamp.

40. Ifølge Stallone ender Clubber Lang efter filmens handling som genfødt kristen og ringside announcer.

41. Alle Rocky-genstande i filmen, som t-shirts, kaffekrus og en pinball-maskine med Rocky-tema, blev ikke produceret til filmen. De eksisterede allerede som merchandise.

42. Historien fortsætter med at afspejle Stallones privatliv. I 'Rocky III' lever han som en verdensberømt superstjerne omgivet af en overflod af materielle goder.

43. I talkshowet med Jonathan Ross, hvor Stallone blev bedt om at vurdere sine Rocky-film fra 1-10, gav han seriens tredje film 9.

44. 'Rocky III' kostede 17 mio. dollars at producere. Filmen indspillede 124 mio. dollars i USA alene. Succesen betød, at Rocky-serien ikke stoppede som en trilogi.

45. 'Rocky III' solgte 143.000 billetter i de danske biografer.

Rocky IV ©MGM


46. I Rocky IV besluttede Stallone, at ham og Dolph Lundgren (Ivan Drago) skulle bokse rigtigt under optagelserne. Kort efter lå Stallone på intensiv afdeling i otte dage med et opsvulmet hjerte efter slag i brystkassen.

47. De russiske, sneklædte træningsscener er optaget i Wyoming, USA.

48. Ifølge Stallone vendte Ivan Drago efter filmens handling hjem til Rusland i unåde, hvor karakteren bliver afhængig af alkohol og steroider. Til sidste ender han med at begå selvmord.

49. Den sidste kamp i Rusland har prominent besøg af en russisk leder, spillet af David Lloyd Austin, der umiskendeligt minder om Mikhail Gorbatjov. Tre år senere spillede samme skuespiller Gorbatjov i Høj pistolføring.

50. Med en spilletid på 91 minutter er 'Rocky IV' seriens korteste film. Stallones første version var 151 minutter lang.

51. I talkshowet med Jonathan Ross, hvor Stallone blev bedt om at vurdere sine Rocky-film fra 1-10, gav han seriens fjerde film 7½.

52. 'Rocky IV' kostede 28 mio. dollars at producere. Den indspillede 300 mio. dollars på verdensplan, og blev seriens største kommercielle succes.

53. 'Rocky IV' er også seriens bedst sælgende film i Danmark med 232.000 billetter.

Rocky V ©MGM


54. Før Stallone omskrev historien, skulle Rocky V slutte med, at Rocky døde i en ambulance med Adrian ved sin side.

55. Tommy Morrison, den tidligere sværvægtsbokser som spiller Tommy "Machine" Gunn, døde i 2013 af HIV. Han blev 44 år.

56. Stallone fik 23.000 dollars for sin rolle i seriens første film. Han fik 15 mio. dollars for at være med i 'Rocky V'. Ét af de største lønhop i Hollywoods historie.

57. I 2010 fortalte Stallone til The Sun, at han lavede 'Rocky V' af grådighed.

58.  I talkshowet med Jonathan Ross, hvor Stallone blev bedt om at vurdere sine Rocky-film fra 1-10, gav han seriens femte film et rundt nul.

59. 'Rocky V' kostede 42 mio. dollars at producere. Den indspillede 129 mio. dollars på verdensplan.

60. 'Rocky V' solgte 57.000 billetter i danske biografer.

Rocky Balboa ©MGM


61. Stallone lavede Rocky Balboa, fordi han var så utilfreds med 'Rocky V'. Han forsøgte allerede at stable filmen på benene i 1999, men det lykkes først syv år senere.

62. Filmen har flashbacks til alle Rocky-film - på nær 'Rocky V'.

63. Alle Rockys scener fra træningslokalet blev filmet i et stræk på 17 timer.

64. I filmen bliver Rocky spurgt, om han er skuffet over, at man fjernede hans statue fra byen. En kommentar til den virkelige kontrovers om bronzefiguren, der blev støbt til 'Rocky III'.

65. I de første udgaver af manuskriptet var der gæsteroller til Clubber Lang (Mr. T) og Ivan Drago (Dolph Lundgren).

66. Til den afgørende kamp benyttede man en rigtig boksekamp i Las Vegas som kulisse. Stallone var usikker på publikums reaktion, men der var ingen grund til bekymring. Ved Rockys ankomst til arenaen rejste alle sig op og råbte "Rocky, Rocky, Rocky!".

67. Man optog fire forskellige udfald af boksekampen, så det tilstedeværende publikum ikke fik ødelagt filmens slutning. En af de alternative slutninger kan ses på dvd’en. "Så kan folk selv bestemme udkommet af Rockys sidste kamp", fortæller Stallone på kommentarsporet.

68. Den sidste scene, på trapperne foran museet i Philadelphia, var også den sidste scene, der blev optaget til filmen.

69. Stallones hustru, Jennifer Flavin, er blandt de mange turister, der efterligner trappescenen under filmens rulletekster.

70. 'Rocky Balboa' kostede 24 mio. dollars at producere. Den indspillede 156 mio. dollars på verdensplan.

71. 'Rocky Balboa' solgte 48.000 billetter i de danske biografer.

Creed ©MGM


72. Creed er den første film i serien uden manuskript af Sylvester Stallone.

73. Stallone bad Michael B. Jordan om, at bære de klassiske Stars & Stripes-bokseshorts for at videreføre seriens ånd.

74. Dele af filmens sidste boksekamp er optaget i pausen af Premier League-kampen mellem Everton og West Bromwich Albion på Goodison Park i Liverpool. Stallone, der er stor fan af hjemmeholdet, spurgte holdets fans, om de ville være publikum i 'Creed'.

75. 'Creed' byder på en boksekamp filmet i et take uden klip.

76. Med en spilletid på 132 minutter er 'Creed' seriens længste film.

77. Filmen har kostet 35 mio. dollars at producere.

78. 'Creed's samlede score på Rotten Tomatoes (sitet der samler filmanmeldelser) er 94 %. Det er 1 % højere end den første Rocky-film.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Det var rollen som forandrede Sylvester Stallones liv.

Ikke overraskende var det det eneste tidspunkt, at Stallone har været tæt på at modtage en Oscar.

Han første rolle var i en pornofilm som The Itallian Stallion - ikke ligefrem den klassiske baggrund.

Man kan heller ikke klandre Sly for at have det mest udtryksfulde ansigt - hvilket skyldes at han faktisk er delvist lam i venstre side af ansigtet, på grund af fødselskomplikationer.

Men det var perfekt til rollen som bokser, som har modtaget sine tæsk.

Det er i virkeligheden lidt historien om den amerikanske drøm, som lykkedes. Og mon ikke Stallones eget liv bliver lavet som film engang?

Christian

Rocky 5 er så mega undervurderet! Den har ikke en klassisk rocky ånd, nej, men den leverer stadig en historie som er tusind gange federe end Rocky 4, som var den mest intetsigende og korteste af dem alle; det var en_lang musikvideo. Har netop genset dem alle for at varme op til Creed, og Rocky V er faktisk en ret fed film. Langt langt federe historie end Rocky 4.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lars Michael

Uha det er mega svært, også fordi man elsker James Bond.
Men hvis min liste skulle se sådan ud ville det være

1 dag siden
magicthe

Titane er en film, som jeg glæder mig enormt til at se. Jeg så "Raw" tidligere i år - og det er en film, jeg allerede elsker.

2 dage siden
Jesper Ørsted

01. Goldfinger (1964)
02. Diamonds Are Forever (1971)
03. On Her Majesty’s Secret Service (1969)
04. Die Another Day (2002)

3 dage siden
Brumbassenuser/117960
.
Brumbassenuser/117960

No Time to Die
Skyggen i mit øje
Dune
Top Gun
Margrete Den Første
Baby Boss 2

4 dage siden
Antaeus

1. Dune
2. Bond
3. Eternals
4. Top Gun

1 uge siden