Cookie- og Privatlivspolitik

D.A.D. - True Believer

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
10.10.2008
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
D.A.D. - True Believer
|

'True Believer' er filmen om D.A.D. - et road-trip, hvor omdrejningspunktet hedder rock'n'roll.

Filmens instruktør, Torleif Hoppe, er barndomsven med Stig Pedersen, bassist i bandet, og har gennem alle årene været at betragte som bandets femte medlem. Torleif har altid været med i bussen. Han har lavet lys, scenografier, animationer, special effects, musikvideoer, merchandise mm. 

I samtlige knap 25 år D.A.D. har eksisteret, har Torleif ladet sit kamera snurre. Han har fulgt dem gennem op- og nedture og dokumenteret festerne, snakkene, diskussionerne, koncerterne, kriserne og triumferne. Det er disse optagelser, der nu er blevet til Torleifs personlige portræt af bandet.

'D.A.D. - True Believer' er et varmt, men også ærligt portræt af fire venner, der ikke kan lade være med at spille rock. Og den kommer tættere på og viser flere sider af livet som medlem af et kendt, etableret rockband end musikdokumentarer har for vane.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (75 votes)
4.7
2.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Ekstra Bladet

    Man efterlades (...) uforløst med en fornemmelse af at have observeret noget lidt for venne-indforstået (Peter Elsnab). ()

  • Politiken

    ... en sødmefyldt, henkastet karakter, der gør, at man nok trækker på smilebåndet flere gange over Hoppes charmerende og tegneserieagtige finurligheder, men aldrig bliver klogere (Erik Jensen). ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nicolai

Da Torleif Hoppe udgav denne film i 2008 havde D-A-D været dannet i cirka 26 og det ville jo give masser af grund til at skabe en dokumentarfilm om det fordi, der ville jo sikkert være tons vis af historier at fortælle.

Og eftersom Torleif havde fulgt dem nogenlunde siden starten af deres karrierer ville der jo sikkert også være masser af film materiale at bruge af. Desværre er det jo så trist at D-A-D og Torleifs ambitioner om en stor dyb dokumentar på ingen måder bliver udlevet.

Man får ganske vist nogle gode historier men vi hører kun starten af dem og så er det af sted til den næste.

Og den når aldrig at komme ind på det helt dybe plan hvor den rammer den der ekstra dimension.

Ikke engang da de søsætter Wig Wam skandalen kommer der nogen uddybelse vi får blot at vide at den ramte dem hårdt og at de ikke gider at diskuterer dem hvilke jo er forfærdeligt fordi der lige netop der ville have været mulighed for at kommer helt ind på skindet af hvor hårdt det kan være at være i et rockband.

Og Torleifs måde at blande musikvideo klip/ live optagelser fungerer heller ikke rigtig og skulle måske have været bedre udtænkt hvis den skulle have fået et originalt kunstnerisk præg.

Men hvis man er D-A-D fan eller bare synes at Sleeping My Day Away er et cool rock nummer så kan den sagtens ses dog skal man ikke forvente noget særligt dybt billede af en dansk rock gruppe.

Hvis man gerne vil have det burde man i stedet søge hen imod Kashmirs fremragende Rocket Brothers eller Anders Østergårds Gasolin som på trods af den også har mangler i historien kommer meget dybere ind og også har et meget mere originalt filmisk præg.

Det samme gælder Rocket Brothers der dog ikke handler om bandets fulde historie men om en svært tid i deres karrierer.

Metteuser/76583

Om jeg er en true believer ved jeg ikke, men jeg kan godt li D-A-D og jeg synes at de dårlige anmeldelser Torleif har fået for denne film er noget malplaceret. Jeg blev underholdt fra start til slut!!! Jeg græd og grinede og fik rocket med på nogle af de fede hits drengene har leveret gennem tiderne.
Selv som ikke-fan tror jeg man kan få en fantastisk oplevelse med denne film - og hvem ved? Måske dukker der nogle flere True Believers op ;o)

Tinauser/618002

Filmen er i mine øjne et mesterværk! En rutchebane tur, hvor du lige pludselig befinder helt nede i dybet og hvor tårerne så småt begynder (i enkelte situationer) begynder at presse på til at hele salen sidder og skraldgriner over de mange komiske indslag (især fra stigs side) der lige pludselig dukker op..
Der er ingen tvivl om at når filmens instruktør Torleif Hoppe kalder filmen en roadmovie med nogle enkelte bump og kollisioner så har han helt bestemt ret. Filmen beskriver at livet som Danmarks største rockband ikke altid er "Guld og grønne skove", men at alle 4 medlemmer skal få hverdagen til at hænge sammen med familien og bandet. De skal takle nogle vanskelige situationer, hvor de måske bare i det hele taget har lyst til at smide det hele og løbe skrigende væk, selvom de ved at det ikke er løsningen.
True believer er ikke en typisk dokumentar man ville se fra andre bands (større bands), hvor de nærmest står og råber og skriger af hinanden, for det er ikke et realityshow, det er D-A-D!
Selvom filmen har en nogle løse ender, hvor vi ikke får svar på nogle forskelige spørgsmål af hensyn til f.eks Peters afgang, Lausts problem osv, så synes at filmen er fantastisk.
Det gør ikke noget at vi ikke får svar, fordi at vores nysgerrighed stiger i grad med at vi blir ved med at stille os selv spørgsmålet "jamen, hvorfor?". Det er en gåde vi kan gå og gætte på i lang tid og den dag D-A-D ikke eksistere mere ville der måske/måske ikke komme en film, hvor vi finder svaret, hvem ved?
Det er jo ligesom at se film, hvor der så kommer en 2'er bagefter.. Der får vi bestemt nogle spørgsmål at tænke over i 1'eren, hvorimod vi finder svaret i 2'eren..
Konklusionen er simplethen at True Believer er et MUST for enhver D-A-D fan, eller ikke D-A-D fan. Selvom man ikke er fan, så kan man sagtens sætte sig ind i de forskellige situationer osv..
Filmen fortjener ihvertfald en plads i enhver mands dvd samling, fordi at dokumentaren indeholder det hele "humor, gråd, glæde og vrede" og så sparker den simpelthen RØV!

True Believer er og blir GOOD CLEAN FAMILY ENTERTAINMENT - YOU CAN TRUST!!!!!!

En kæmpe TAK til Torleif Hoppe, vi elsker dig simplethen for alle de fantastiske ting du har gjort & lavet for D-A-D, ikke mindst True believer!
Vi glæder os til mere ;-)

madsuser/818389

Filmen taler for sig selv. man kommer vidt omkring i den 25 årlige lange karriere, og ser et meget personligt billede af bandet, som indstruktøren Torleif Hoppe har oplevet dem igennem alle årene, med alt hvad det indebære, fra at hjælpe sin dreng med at tisse, til at stå på roskilde festivalen, og skrige ud til 50000 mennesker.
Hvis du kan li sleeping my day away, kan du også lide denne film.

Helle Mayuser/294458

Hvis man elsker bandet tilbage fra Disneyland After Dark tiden, da der var ko-punk på programmet, til de rockede toner fra No Fuel og Riskin' It All, til den blødere periode med Simpatico og Soft Dogs og til nu, hvor drengene leverer musikalske lækkerier med Scare Yourself og Monster Philosophy, så elsker man også True Believer!! Gør dig selv en tjeneste, og tag ind og se rejsen gennem tiderne med Danmarks ubestridt fedeste rockband!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter