Cookie- og Privatlivspolitik

A Most Violent Year

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
11.06.2015
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Most Violent Year
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

'A Most Violent Year' foregår i New York i 1981 - året der statistisk set blev begået mest kriminalitet i metropolen af voldelig karakter.

Abel Morales og hans kone ejer et nyopstartet oliefirma og forsøger at udvide deres forretning. Planerne udfordres alvorligt, da flere og flere af Abels chauffører bliver overfaldet, og staten samtidig begynder en undersøgelse af firmaet.

Forretningsmanden har indtil nu gjort alt for at undgå branchens mafioso-metoder, men da hans ambitioner, og hans egen familie, trues af de ukendte gerningsmænd, bliver den idealistiske familiefar langsomt trukket ned i New Yorks mørke dynd.

'A Most Violent Year' er en mørk thriller om den amerikanske drøms forfald. J.C. Chandor har instrueret Oscar Isaac og Jessica Chastain i de bærende hovedroller. Filmen vandt National Board of Review-prisen for Bedste film og blev samtidig nomineret til stort set alle amerikanske kritiker-priser. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (27 votes)
4.1
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[J.C. Chandors] stemningsmættede livtag med menneskesjælens deroute, fortjener et stort lærred." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "'A Most Violent Year' er filmet flot og tålmodigt som én af de klassiske 70er-film med Gene Hackman eller De Niro. Og selv om volden er minimal er spændingen i top." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] 'A Most Violent Year' er en oplagt kandidat til titlen som årets mest cool film." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Chandor får skabt et fantastisk visuelt look ud af New York, filmet fra industrierne ved havnefronten i flere graders frost og vintersolskin i det herrens år 1981, da kriminaliteten satte nye rekorder i storbyen. Sådan har New York ganske enkelt ikke set ud på film før." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] manuskriptet er skruet godt sammen, handlingen overskuelig og logisk, og tempoet sikkert uden at blive forceret, så man følger historien med engagement og eftertanke." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[...] uden en dybere psykologisk udforskning af magtspil og familierelationer bliver anti-gangsterfilmen hængende som et uforløst løfte." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en sober periodefilm med diskrete kronologiske markører. Effekterne er små, men realismen er så gennemført, at hver voldshandling virkelig gør ondt. Handlingen udspiller sig i en forvirrende verden, som kun er for voksne. Den ligner 1981 ret godt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Oscar Isaac minder om en yngre Al Pacino. Historien er ikke ny, for alvor - en dygtig forretnigsmand er så dygtig at de mindre dygtige ser sig nødsaget til at bruge særdeles ufine metoder for at overleve og komme ham til livs.

Hovedpersonen, Abel Morales, må nu lære at gø som de hunde han er blandt - hvis han, familien og firmaet skal overleve.

Moralen skitseres til sidst - det gælder om at vælge det bedste af to onder.

Flot, stemningsfuld film.

Rimshauser/1082986

Hvor er det langt ude at der næsten skal gå 6 mdr før vi får den

Johan Klint

Til at starte med, havde de slet ikke planlagt den. Men så var det jo lige, at den vandt priser.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.