Cookie- og Privatlivspolitik
5 roller jeg godt ville have haft

5 roller jeg godt ville have haft

Teenagedrømme, film-crush og Johnny Depp

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

Tager man en tur rundt i min lejlighed, er det særligt billeder af mine nevøer, plakater af mine yndlingsfilm og finurlige og farverige GoCard-postkort, der pryder mit ellers så kedelige, hvide tapet. Men sådan har det ikke altid været.

Da jeg var yngre, og stadig boede hjemme, var det især to skikkelser - Freddie Prinze Jr. og Tom Cruise - som, påklistret elefantsnot i anselige mængder og krøllede hjørner, dækkede hver en kvadratmeter på mit teenageværelse. Ingen, der trådte ind på mit pigeværelse, var således i tvivl om, at jeg havde et mega crush på disse to - efter min daværende mening - charmerende, lækre og ret så uopnåelige amerikanske skuespillere.

Jovist, i dag er de stadig flotte at se på, men ligesom med så meget andet har mine valg af crush også ændret sig i takt med, at flere - og dygtigere - skuespillere har gjort deres entré på filmlærredet: Hardy, Gosling og Hiddleston blot for at nævne nogle få.

Men for at komme tilbage til det med "uopnåelighed", så er der noget, jeg ofte tænker på i de film, hvor unge kvindelige skuespiller spiller over for, let’s face it, netop de mandlige skuespillere, som for alle os dødelige var og stadig er idoler, man kun kan drømme om at møde.

Så med afsæt i min fascination har jeg sat mig for, at lave min top 5 liste over film, som jeg er helt overbevist om, har givet den kvindelige hovedrolleindehaver op til flere grunde til at nive sig selv i armen for at finde ud af, om det virkelig kunne være sandt!

Og ja, nogle vil måske mene, at listen mangler Interview with the Vampire, hvori kun 12-årige Kirsten Dunst spiller overfor Brad Pitt og Tom Cruise, som dengang begge var i 30'erne. Men netop den film har jeg bevidst ikke inkluderet, da mine kriterier har været, at pigernes alder gerne skulle afspejle den lidt mere modne teenagealder, som efter min mening er omkring de 15 år og opefter. 

Min endelige top 5 ser derfor sådan ud:

Jane Eyre/Focus Features
5. Jane Eyre (2011)
I Charlotte Brontës roman, 'Jane Eyre', er der næsten 20 års forskel mellem den unge Jane Eyre og Mr. Rochchester. Derfor er det måske ikke den store overraskelse, at det i filmen fra 2011 er den dengang 21-årige Mia Wasikowska, som spiller overfor den 12 år ældre Michael Fassbender. Selvom 12 år måske ikke lyder af meget, så synes jeg, det er rigeligt i en kærlighedsfilm af denne kaliber, og jeg må blankt indrømme, jeg er vild med den kemi og den kærlighedshistorie, Mia og Michael på fineste vis leverer. 

Sleepy Hollow/Paramount Pictures
4. Sleepy Hollow (1999)
I 'Sleepy Hollow', instrueret af Tim Burton, spiller Christina Ricci, som dengang var 19 år, overfor ingen anden end Johnny Depp, der var fyldt 35 år, da optagelserne fandt sted. Interessant er det, at Ricci og Depp faktisk har kendt hinanden, siden hun var ni år. Af samme grund har Riccis tanker, om at spille overfor Depp, nok nærmere været af platonisk og venskabelig art end af star struck karakter. Meeen mon ikke det var en vild oplevelse at spille over for ham trods alt?

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl/Walt Disney Pictures
3. Pirates of the Caribbean (2003)
Under indspilningerne af blockbuster-hittet 'Pirates of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl' var Keira Knightley, I kid you not, kun 17 år og havde derfor sin mor med på settet. Udover at være fløjet hele turen fra England, og dertil være temmelig ny inden for skuespillerfaget, skulle unge Knightley såmænd også spille overfor 26-årige Orlando Bloom og veteranen Johnny Depp, som var 39 år. Yiieyks!

The Phantom of the Opera/Warner Bros.
2. The Phantom of the Opera (2004)
Som det står oplyst på IMDb, var Emmy Rossum kun 16 år, da hun spillede overfor - og ej at forglemme - havde intense kyssescener med 34-årige Gerard Butler og 30-årige Patrick Wilson! Der må findes et hav af piger, jeg selv inklusiv, som uden overvejelser eller højlydte protester, glædeligt havde påtaget sig rollen som Emmys dubleant.

Han, Hun, Dirch og Dario/Saga Studio
1. Han, Hun, Dirch og Dario (1962)
Min førsteplads hersker der ingen tvivl om. Jeg forestiller mig, at den følelse Gitte Hænning må have haft i kroppen, da hun kun 16 år gammel blev fortalt, at hun skulle spille over for den dengang 23-årige storcharmør Dario Campeotto, er noget lig det fyrværkeri af følelser, som en dansk teenager i dag ville få, hvis hun fik at vide, hun skulle spille sammen med Christoffer i en musical! Jeg er og vil for altid være betaget af den kærlighedshistorie, som foregår i denne film - og særligt hen mod slutningen, hvor Mario endelig, endelig, endelig får øjnene op for Dorthe i hendes fine gyldenorange kjole.

Nu er jeg spændt på at høre jeres forslag på andre film, I godt gad at spille med i.

Indlægget er skrevet af Katja Lund Sohl, der er fast blogger på kino.dk.

Vil du også skrive blogindlæg for kino.dk? Så skriv til kino.dk og hør nærmere.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anders

1) Han Solo (Empire Strikes Back)
2) Neo (The Matrix)
3) Indiana Jones (Raiders of the Lost Ark)
4) Pete "Maverick" Mitchell (Top Gun)
5) John McLane (Die Hard)

Sørenuser/775566

Hvorfor kan man ikke se hvilken række man har købt billet til? 2 BILLETTER, RÆKKE I SÆDE 8 - 10 er temmelig mangelfuld oplysning som går igen flere steder i købsprocessen. Det er en ommer.....

Stine Teglgaard

Jeg er i tvivl om, hvad du mener. Da du valgte pladserne kunne du se, hvilke pladser du valgte.

MVH Stine
kino.dk

Pil

.. så er der da et par stykker, jeg slet ikke ville sige nej til.

1. Daisy Buchanan. En af hovedrollerne fra min absolutte yndlingsbog. Mange ser hende som lidt af en bitch, da hun bare efterlader Gatsby. Men jeg har nu aldrig set på det, på den måde. Gatsby har bygget forventninger om omkring Daisy. Forventninger som intet levende menneske ville kunne leve op til. Så, det var aldrig hendes skyld. Anywho. Hun er en vanvittig fascinerende og kompliceret karakter. Og så ville man da heller ikke sige nej til at blive woo'et af Leo.

2. Hvilken som helst rolle i Ringenes Herre universet. De er blandt mine absolutte yndlingsfilm og yndlingsbøger ligeså. Og man ville gerne træde ind i Middle Earth. Hvis bare for en dag. Drømmen ville være en elver, men da jeg ikke er over 1,60 og har rødt hår, ville jeg nok blive castet som hobbit.

3. Poison Ivy eller Selina Kyle. Jeg er en DC gal. Always have and always will be. Og hvilken bedre rolle at spille, end en af de fantastiske villainesses? Selina Kyle er blevet hyppigt portrætteret, hvorimod vi kun har set én live-action Ivy. Jeg håbede hun dukkede op i Nolan's serie, men desværre. Så, hvis Zack nogensinde tager hende med i Justice League filmene, så giv ham mit nr.

4. Anything gyser relateret. Om det så er en film eller en serie som The Walking Dead eller American Horror Story. Jeg elsker og kender den genre, helt ind til benet. Og synes ofte at gyserfilm er nogen af de smukkeste, reneste film, der bliver lavet. De rigtige gyserfilm dog, ikke det dér low-budget-paranormal-3d-ghost-shit. Og både som skurk eller helt. Jeg græd den dag de castede en mand til at spille Negan til The Walking Dead. Negan er en mand i the comics, I know. Men.. You never know.

5. Og selfos selfos. Nu er det jo mig, så jeg ville dræbe for en rolle i en Quentin Tarantino film. Hans film er stærkt okkuperet af stærke, smukke og stadigvæk meget feminine og sårbare kvinder. Min favorit over alle favoritter er naturligvis The Bride aka. Beatrix Kiddo. Nok en af de bedste filmkarakterer, nogensinde lavet. Uma Thurman spillede den dog til perfection. Og jeg fatter stadig ikke til den dag i dag, at hun ikke fik en Oscar nominering. Jeg håber jeg møder Mr. Tarantino, igen, inden han skal lave 3'eren. For jeg ville ikke sige nej til rollen som B.B. i Kill Bill vol. 3.

Simon

Hvornår har du mødt Tarantino? ;)

Heidi

Hehehehe... sjovt blogindlæg! Nu var jeg ikke den der havde filmstjerner på væggen som teenager, udover et par stykke af Patrick Swayze, jeg var mere til de der popmusikere, så mit svar bliver nok mere en blanding af de lækre mænd i det hele taget der har fundet nåde for mine øjne i årenes løb.

Altså, uden tvivl for mig, nu i min modne alder, så alt Benedict Cumberbatch har spillet med i af tv og film. End of story!

Men, udover ham, så følgende mænd og film:

Love Actually (2003): Colin Firth, my old celeb crush! Uha... ville elske at have indspillet de kejtede scener med ham. Og så elsker jeg bare filmen.

Phantom of The Opera (2004): Oh yes girl, jeg er HELT med på den. Gerard Butler og Patrick Wilson, ja tak!

Fire Brylluper og en begravelse (1994): Dejlige, kejtede Hugh Grant, regnvejrsscenen til sidst rammer stadig :)

Dirty Dancing (1987): Patrick Swayze, dans, masser af kemi (til trods for de faktisk ikke kunne udstå hinanden under optagelserne) og Baby in a corner, need I say more?

Katja

Enig, enig, ENIG - Love Actually og præcis scenerne med Colin Firth, gad jeg også godt ha' spillet med i :D

Wayne

Herligt blogindlæg. Det undrer mig ikke at det er den film du har på din første plads, når man kender din forkærlighed for gamle danske film.

Når man er af hankøn, kan det nok ikke overraske at man mere tænker på de actionprægede roller - hvis man kunne vælge frit.

Jeg har egentlig ikke haft så mange filmplakater til at hænge - det var vist mere bands som hang på mit drengeværelse. Skulle der have været nogen, så ville det nok have været Star Wars og James Bond.

Hvem har ikke lyst til at spille helten, som redder dagen - så får man jo alligevel pigen til sidst :-)

Han Solo er min favorit, fra Star Wars - han er en bad guy, og samtidig en helt, selv om han må nøjes med at bruge en blaster og nogle fremragende pilotevner.

Harrison Ford er også genial som Indiana Jones - sejt at kunne skifte personlighed, bare ved at skifte tøj. Få kan bruge en pisk, som ham.

Joe, Monco, Blondie - kært barn mange navne. Hvorfor Sergio Leone valgte forskellige navne til manden uden navn, virker lidt underligt - for Clint Eastwood spillede egentlig den samme rolle, hver gang. Alt i alt personificerer han den ensommme ulv som trods modgang, alligevel altid overvinder al modstand - inden han drager væk i solnedgangen.

Batman er også på min liste - tænk at have de fedeste gadgtes, ninja moves, detektivevner - og være milionær samtidig. Whats not to like?

Bond, James Bond. Verdens mindst anonyme hemmelige agent - altid i stand til at kæmpe sig ud af den mest umulige situation, på en skødesløs måde. Som regel i gang med at forpurre verdens styggeste slynglers planer, og altid omgivet af maleriske lokationer og skønne kvinder. Fede biler, fede gadgets. Dog var han væsentligt sjovere før Craig fik rollen.

Skulle der nævnes film med kvinder, som kunne være sjove at spille over for - så kunne jeg nævne; Sharon Stone, Kim Bassinger, Eva Mendes, Angelina Jolie, Eva Green, Salma Hayek, Halle Berry, Juliette Binoche m.fl.

Katja

Ja, jeg tror også, der var én, som fik lidt røde ører og hurtigt fik rettet Maja-svupseren ;)

Og nu, Wayne, hvor jeg efterhånden kender lidt til din filmsmag, overrasker din liste mig jo heller ikke :)

Wayne

Ha, ha - godt ord igen Maja - øh KATJA.
God week-end.

:-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter